Kaliteli Köpek Maması Seçim Rehberi

Köpek maması seçimi, köpeğinizin mevcut sağlığını korumada önemlidir. Bu nedenle köpeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan, kaliteli içeriklere sahip bir köpek maması ile süreci devam ettirmeniz önemlidir.

Kaliteli Köpek Maması

Köpek mamalarının içeriğinin, dengeli şekilde olması gereklidir. Bu şekilde köpeğinizin enerji ihtiyacını tam anlamı ile karşılamanız da size destek olur.

Köpek Maması İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Köpek mamasının içeriğinde, gıda maddelerinin dengeli şekilde olması gerektiğine değinmiştik. Köpek mamalarının içeriğinde bulunması gereken bazı gıda maddeleri şunlardır;

Protein: Köpekler, etobur canlılar olduğu için en temel gıda türü hayvansal proteinlerdir. Köpeğinizin enerji ihtiyacını karşılamasına destek olmasının yanında kas kütlesinin gelişimini de destekler.

Karbonhidrat: Köpeklerin enerji gereksinimleri ve sindirim sistemlerinin düzenli işlev görmesi için bu besin türüne ihtiyaçları vardır. Köpek mamasında karbonhidrat kaynağı olarak genellikle tahıllar tercih edilir.

Yağ: Köpeğinizin sağlıklı bir cilt, deri ve tüy yapısı için Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Ayrıca bu yağ asitleri, bağışıklık sistemini destekler ve savunma mekanizması sağlar.

Lif: Köpeğinizin, sindirim sisteminin korunmasını destekler aynı zamanda kilo kontrolünü de sağlar.

Vitamin ve Mineraller: Köpeklerin metabolizmalarının desteklenmesi için bazı gıda takviyelerine ihtiyaçları vardır. Özellikle A, D, E, K vitaminleri ve potasyum, fosfor, kalsiyum gibi mineraller köpeğinizin vücut fonksiyonlarının gelişiminde önemli yere sahiptir.

Belirtmiş olduğumuz bu içeriklerin, dengeli ve yeterli oranlarda olması önemlidir.

Yavru Köpek Maması Nasıl Olmalıdır?

Yavru köpek maması, küçük dostunuzun ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlar tarafından tasarlanmış olmalıdır. Köpeğinizin enerji seviyesini karşılayacak şekilde uygun kalori miktarını içermelidir. Yavru köpeklerin sindirim sistemleri gelişme aşamasında olduğu için, tercih edeceğiniz mamanın, sindirim fonksiyonlarını desteklemesi gerekir.

Köpeğinizin ağız yapısına uygun ve yüksek kaliteli içeriklere sahip bir köpek maması ile mevcut kas kütlesi gelişimini destekleyebilirsiniz. Ayrıca farklı aroma çeşitleri ile köpeğinizin öğünlerini keyifli hale getirebilirsiniz.

Köpek Maması Markaları:

Köpek maması kategorisi sizler için büyük bir ürün yelpazesine sahiptir. Farklı marka ve aromalar ile tercih edebileceğiniz bazı ürünlere, sizler için değinmek istiyoruz.

N&D Köpek Maması: Köpeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda, mama uzmanları tarafından tasarlanan, yüksek kalite protein içeriğine sahip bir mamadır. Dostunuzun tüm ihtiyaç ve gereksinimlerini tam anlamı ile karşılar. İçeriğinde barındırdığı hayvansal proteinler sayesinde köpeğinizin sindirim sistemi için uygundur. Ayrıca farklı protein çeşitleri ile köpeğinizin damak zevkine de hitap etmektedir. Köpeğinizin, sağlıklı deri yapısına ve parlak tüy görünümüne sahip olmasına yardımcı olur.

Royal Canin Köpek Maması: Köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik uzmanlar tarafından tasarlanmıştır. Yüksek kalite protein içeriği ile köpeğinizin sağlığını düşünen bir markadır. Köpeğinizin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içeriğinde bulunduran bir köpek mamasıdır.

Köpeklerin enerji ve beslenme gereksinimleri, cinslerine, ırklarına, yaşlarına ve sağlık durumlarına göre farklılık göstermektedir. Sizler için bu özelliklere sahip mama çeşitlerini bulabileceğiniz bir ürün yelpazesine sahiptir.

Sizler de Royal Canin köpek maması fiyatlarını inceleyebilir ve köpeğinize bu eşsiz deneyimi yaşatabilirsiniz.

Obivan Köpek Maması: Yetişkin köpeklerin günlük kalori ihtiyacını eksiksiz karşılayan bir üründür. Besleyiciliğinin yanı sıra köpeğinizin rahat sindirebileceği şekilde uzamanlar tarafından geliştirilmiştir. Lezzet kalitesi olarak köpeğinizin damak zevkine hitap etmektedir. İçeriğinde barındırdığı yüksek kalite besinler sayesinde siz de köpeğinize bu eşsiz deneyimi yaşatabilir ve sağlıklı olmasına destek olabilirsiniz.

Kalite standartlarına uygun olan bu ürünleri, orijinal marka güvencesi ile, markamama.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.