Minik Yengeçler 22 Haziran-22 Temmuz

Yengeç bebekleri için anne enerjisi temel enerjidir ve bu enerjiye hep ihtiyaç duyarlar. Yengeç bebekleri ve çocukları anneye bağımlı ve yakın olacaklardır. Zaten yengeç burcu genel olarak anne-çocuk ilişkisi ile şekillendirilir.

Minik Yengeçler  22 Haziran-22 Temmuz
Anne ve bebek

Yengeç bebeğinizin ruhsal dalgalanmaları Ay’ın hareketi ile ilişkilidir. Zaman zaman içine kapanık, ve depresif olabilir. Ağlayabilir ve nedensiz şekilde huzursuzluk çıkarabilir. Sürekli sizi yanında isteyecek olan Yengeç bebeği ve çocuğundan biraz özgürlük çalabilmek için ona sarılabileceği yumuşak bir oyuncak ayı ya da onu sarmalayacak ve sıcak tutacak bir bahtaniye verebilirsiniz.

Stressli ve huysuz olduğu dönemlerde bu bebeklerin ve çocukların ağızlarına, oyalanacakları birşeyler vermek onları sakinleştirecektir.


yengec-burcu-cocuklari-indigodergisi1

Minik Yengeç Oyun Zamanı

Yengeç bebekleri bakmak, göz etmek ve ilgi göstermek isterler. Onlara bakabilecekleri minik bir evcil hayvan edindirebilirsiniz.

Yengeç çocouğunuz için favori oyun alanlarından biri de mutfaktır. Mutfakta vakit geçirmeyi seven yengeç çocuğunuz ile minik kurabiyeler yapabilir ya da bulaşık ve sofra toplamakta kendisinden yardım isteyebilirsiniz.

minik yengeç

Sanatsal yönü gelişmiş olan yengeç cocoukları boyama kitapları ile okumayı çok seveceklerdir.

Yengeç çocukları kimi zaman yalnız kalmak isteyebilirler. Onları zorlamayın. Kendilerine zaman ayırmalarına izin verin…


Yengeç Annesine İpuçları 

Bir yengeç çocuğu için ev huzurunun düzenli ve istikrarlı olması önemlidir. Yengeç bebeğinizin ve çocuğunuzun yanında, başkalarına karşı sesinizi yükseltmemeye dikkat etmenizde fayda var. Yengeç çocuğu, ufak tartışmalardan bile etkilenerek kendini sorumlu tutabilir. Kırılgan bir hal alabilir.

Yengeç çocuğunuzu yabancılarla iletişime geçmesi için zorlamayın. Onlar için birileri ile iletişime geçmek uzun süreçler isteyebilir.

İçine dönük ve sakin karakterlidirler. Mümkün olduğunca küçük yaşlarda yaşıtları ile oyun gruplarına katılması sosyalleşmesi için oldukça yardımcı olacaktır.

Yengeç çocuğuna karşı disiplinli bir tutum içerisinde olmak faydalı olabilir. Sosyalleşmesi için, arkadaşları ile paylaşabileceği rüzgar güllerini yada minik ayıcıkları onun eline tutuşturup , teşfik edebilirsiniz.

yengec-burcu-cocuklari 2-indigodergisi


Yengeç çocuğunuzun sessiz olması hiç bir sorun olmadığı anlamına gelmez. İyi çocuk olma gayesi için, şikayetçi olmayabilir ve sessiz kalabilirler. Zaman zaman onunla iletişime geçip, konuşmak ve derinlerine inmeye çalışmak doğru bir yaklaşım olabilir.

Aslan Miniğim: Güneşin Mutlu Çocukları


 

Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.