Bugün Cumhuriyet kaldırılır yarın Türkiye!

Bilmem nereden ‘Cumhuriyet’ ibaresi kaldırılmış… Yahu daha önce de “Ne Mutlu Türküm Diyene” tabeladan kaldırılmadı mı; okullardan “Andımız”; valiliklerden, kamu kurumlarına bağlı hastane, bankalardan “T.C” ibaresi kaldırılmadı mı?!..

Bugün Cumhuriyet kaldırılır yarın Türkiye!

Bugün Cumhuriyet kaldırılır yarın Türkiye!

Neye şaşırıyor bu millet anlamak zor! Sanki bir şeyler yeni ifade ediliyor, yeni yeni vizyona sunuluyor!

“Türkiye Cumhuriyeti”ndeki ‘Cumhuriyet’ ifadesi bugün hukuki anlamda kalksa ne olur kalkmasa ne olur! Fiiliyatta “cumhuriyet” ne kadar var bugün? Ne kadar uygulanıyor bu toplumda?!..


Bugüne kadar Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için az şeyler mi yapıldı, yapılmaya da devam ediyor! Şunu söylemek gerekir ki; Cumhuriyet bu ülkede akşamdan sabaha ortadan kalkmaz; ancak, bu millete yavaş yavaş, sindire sindire, hazmettire hazmettire yapılır, yapılıyor da!..

Bu ülkenin başındaki iktidar, her dönem bir nabız yoklama döneminde…

Bakın, artık sıklaşan bir şey var: Atatürk’ün büstlerine, heykellerine saldırılar var! Kim sevmiyor bu heykelleri? Dinci tayfası…

Son dönemde Atatürk’ün maneviyatına saldırılar devam ederken, iktidar veya yargı ne yazık ki bunu cesaretlendirmektedir…

Bir polis memuru uzun süre sakal uzatıp sözüm ona görevini yapıyor! Millet bunları görüp galeyana gelince de iktidarın şakşakçı, yalaka medyası çıkıp “1980 öncesi, 28 Şubat öncesi gibi ülkeyi karıştırmaya çalışanlar var” diyorlar!

Ülkeyi karıştırmak isteyen sizin gibi şakşakçılar!

Örneğin bu polis memuru uzun süre bu görevde olacak, bunun amiri denen adam bunu görmeyecek, bu mümkün mü?! Bu millet de ayaklanınca ‘ülkeyi karışmaya çalışıyorlar’ olacak! Buna neden izin veriliyor? Toplumun sinirlerini ölçmeye; toplumu dengeli bir öfkeyle biçimlendirmeye çalışıyorlar! Bunun başka bir açıklaması olmaz!

Bu iktidarın günü kurtarma politikasından dolayı bu ülke çok çekti, hala da çekiyor! Bir kesimin seçip putlaştırdığı insanlar tarafından bu ülke daha çekilmez hala geldi!


Efendim “Cumhuriyet” ibaresi neden kaldırılmış?!..

Yahu, bu iktidarın “Kürt politikası” diye tutturduğu abuk sabuk yürütülen süreci ne çabuk unuttu bu millet?!

Ne Mutlu Türküm Diyene

2013 yılında Diyarbakır’da ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz‘ın talebi üzerine kaldırılmadı mı? Bu milletvekili “Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının bulunduğu tabelanın kaldırılması Diyarbakır için önemlidir” demedi mi?!

Yine 2014 yılında ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının kaldırılması sonrasında Kul Belediye Eşbaşkanları Metin Dinar ve Sadiye Sürer Baran, yaptıkları yazılı açıklamada, “İlçe halkının taleplerini yerine getirdik” demedi mi?!

O dönem MHP’nin Genel Başkanı olup bugün AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü (!) olan Devlet Bahçeli, o günlerde buna esip gürlemedi mi?!

Andımız

Bu politika çerçevesinde “Andımız” okullardan kaldırılmadı mı?!

Birkaç yıl önce valilik, kamu kurumlarına bağlı hastane, bankalardan “T.C” ibaresi kaldırılmadı mı?!

Cumhuriyeti koruyacak olan TBMM Başkanı “Laiklik yeni anayasada olmamalı!” ifadesinde bulunmadı mı?!


O yüzden, bugün Cumhuriyet ortadan kaldırılır yarın ise Türkiye!

Cumhurbaşkanı’nın titrindeki T.C. ibaresi kaldırıldı!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…