Sean Parker Band ile Art-Rock zamanı!

Türkiye’de art-rock müziğin temsilcisi Sean Parker Band’in, son albümü Scorpio Rising, grubun 2002 yılından beri çıkan en hit parçalarından seçilmiş.

Sean Parker Band ile Art-Rock zamanı!
Sean Parker Band (SPB)

İndigo Dergisi’ne ilk kez 2009 yılında konuk olan Sean Parker, İngiliz bir alternatif rock sanatçısı ve koyu bir İstanbul hayranı. Özellikle günümüzün küresel toplumsal ve kültürel konularına değinerek ‘çok kültürlülük’ ve politik heyecanları, coşkuları kuşatıyor. Belki aşina olduğumuz belki de tam anlamıyla duymadığınız bir janr ile MGMT, Roxy Music, Talking Heads, Lou Reed gibi dünya çapında sayılı müzik grubunda dinleyebileceğiniz etkiyi İstanbul’a taşıyor.

Muhteşem! Şarkılar güzel oldukları kadar kültürlü ve anlamlı da…  — Alain de Botton


Rock müziği sevenler, Sean Parker Band’in Kadıköy “sound”undan hiç de uzakta olmayan bir tarza sahip olduğunu düşünüyor. Öyle ki kendine özgü funky ritimlerin yanında alt yapısında blues ve cazın da yer aldığı art-rock janrı ile büyük bir beğeni yakalamış durumda. Kurduğu Sean Parker Band (SPB) ile üçüncü albümü Kültür’ün lansmanı kapsamında Pulp, Bronx, Passage Pub (Ankara), Barista, Haymatlos, Hayal Kahvesi, Fransız Kültür Festivali kapsamında Taksim Meydanı’nda ve ayrıca NTV’nin Gece Gündüz programında yer aldı.

2011 sonunda çıkan “Culture’ albümü Türkiye’deki alternatif rock müziği sevenler tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı. Grubun ayrıca “A Gun to the Temple (2008), “Transport EP” (2007), ve “Istanbul’ (2006) isimli albümleri var.

İlgili yazılar:

Sean Parker ile Müzikte Çok Kültürlülük

Müzik Endüstrisinin Geçmişi ve Geleceği

  • Sean Parker Band “Scorpio Rising’ albümüne buradan ulaşabilirsiniz: www.cdbaby.com/seanparkerband

 


Sean Parker Band NTV Gece Gündüz Röportajı


Mehmet Karaarslan
İndigo Dergisi, Genel Yayın Yönetmeni & Yayıncı || İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Gazeteciliği lisans ve Texas A&M University İletişim dalında yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede Asistan-Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanlığı'nda ve Bersay İletişim Grubu'nda Medya Yöneticisi olarak görev yaptı. Kurucusu olduğu İndigo Dergisi'nin Yazı İşleri'ni yürütmektedir.