Arakan Müslümaları İçin BM’ye Duyarlılık Çağrısı

Geçmişte Burma veya Birmanya diye anılan Myanmar, güneydoğu Asya’nın en gizemli ve şaşırtıcı ülkesidir. Fakat tüm Dünya Myanmar’ı son zamanlarda Budist çetelerin Arakan bölgesinde Müslümanlara yaptıkları zulüm ve katliamlarla tanıdı.

Zulumden kaçan Arakanlıların çoğu komşu ülke Bangladeş’e sığındı. Fakat mülteci kamplarının durumu içler acısı ve Bangladeş yönetimi “Ülkeyi batıracaksınız!” diyerek Arakanlıları geri göndermeye çalışıyor.

Tüm Dünyanın gözü bu katliama seyirci kalan Birleşmiş Milletler yönetimine çevrildi.

Türkiye’de de bu insanlık dramına karşı tepkiler artıyor.  Ankara’da  Hak-iş, memur-sen, mazlum-der gibi birçok sivil toplum örgütlerinin desteklediği bir grup gösterici Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri yaptı. Ve Birleşmiş Milletler Yönetimini Arakan’daki kıyıma müdahale etmesi için göreve çağırdı.


Sorun çıkartmadan dağılan grup, basın açıklamasından sonra katliam fotoğraflarını ve basın bültenini BM yetkilisi Ahmet Parla’ya iletti ve ısrarla duyarlılıklarını ve desteklerini  talep etti. Dünya’nın her yerinde tepkiler arttıkça yetkililer çözüm üretmek zorunda kalacaktır. Diliyorum çok geç olmaz.

Dünyanın bir ucunda, belki adını bile ilk kez duyduğumuz bir ülkede, insanlar sadece dini tercihleri nedeniyle, sadece Müslüman oldukları için katlediliyor. Bu insanlık ayıbına maruz kalan kardeşlerimizden Manevi desteklerimizi esirgemeyelim.


Susmayalım ki bu ayıp bitsin. Hiçbir insan dini tercihi yüzünden zulum görmeyi hak etmez.

Arakan: Hepimizin bu katliamda suçu var!


Özgül Süsler
Falanca yılın, filanca ayının, bilmem kaçıncı gününde doğmuşum. Kutu kutu pense, yakan top ve misket oynamışım. Komşuların zilini çalıp kaçmışım. Balkondan sarkan komşu teyze “kimdi o? “ diye sorunca, “Bilmem” demişim...