Arakan: Hepimizin bu katliamda suçu var!

Asla bir insanın inandığı değerlerin, bulunduğu konum ve varlığı üzerinden hak talebinde bulunmaya çalışmayın. Aksi takdirde evrenin bütünündeki dengenin tek tehdit unsuru sizler olacaksınız.

Arakan. Hepimizin bu katliamda suçu var desem…

Dünyada milyonlarca çiçek çeşidi vardır. Her birinin iklimi, doğası ve doğaya minnettarlığını sunma şekli farklıdır. Öyle ki doğasından uzak kalmış olacak olsa belki de kuruyup da yok olacaklar.

Ama neticede her ne kadar farklı koşullarda yaşamak zorunda kalsalar da genel anlamda bütüne baktığımızda isimler farklı, varlığın adı ise yalnızca çiçektir.


Dünyada binlerce kuş çeşidi vardır. Onların da tıpkı çiçek gibi iklimi, doğayı kabul etme şekli farklıdır. Ama bütüne bakacak olsak varlığın adı aynı kalacaktır. (Kuş)

Karıncalara, arılara, böceklere, ağaçlara, tüm evreni kuşatan canlılara bakacak olsak yukarıda saydığımız örneklerde olduğu gibi onların da yaşamı kabul etme şekli faklıdır.
Ama yine bütüne bakacak olsak onların da bizler gibi tek bir ismi olacaktır.

Dünyada milyarlarca insan vardır. Ve bu insanların kendilerini ait olduğunu hissettiği ülkeler, şehirler, diller, ırklar, inançlar, değerler… Tüm bu saydıklarımın dışına çıkacak olsalar, belki de kuruyacaklarını bilirler. Bundandır ötesini kabul etmeyişler.

Yine de her ne kadar onlar da dünyaya, evrene ve yaratıcısına olan minnetini farklı sunmuş olsalar da bütüne baktığımızda onun da tek ismi vardır.


Yalnızca insan.

Bu nedenledir ki asla bir insanın inandığı değerlerin, bulunduğu konum ve varlığı üzerinden hak talebinde bulunmaya çalışmayın. Aksi takdirde evrenin bütünündeki dengenin tek tehdit unsuru sizler olacaksınız.

İnsan olarak, her şeyi olduğu gibi kabul etmek ve saygı duyup da hürmet göstermek en büyük sorumluluğumuzdur.

Birlik olup da dünyayı daha yaşanılır bir hale getirmek varken sırf doğasında kendi inanç ve değerleriyle yaşamak istediği için çiçeği koparmak ne kadar niyetlerle gerçeği birbirine örtüştürebilir ki?

Keşke, insanoğlu varlığının birlik ve beraberlik gerçeğiyle yaratıldığını bilip, vicdanını ve hüviyetini onunla inşa etmiş olsa…


İşte o zaman kaderin hükmünü de yanına alıp, varlığını yüceltecek birçok sırra vakıf olacaktır. Keşke…

Arakan’daki Müslümalar İçin BM’ye Duyarlılık Çağrısı