Avangart Sanatçı Selin Melek Aktan ile Egzotik ve Romantik Latin Ateşi

Uluslararası alanda doğunun gizemini batıya taşıyan özgün bir renk sanatçısı olarak tanınan Selin Melek Aktan, yeni sergisinde Latin Amerika’dan Afrika’ya, Uzakdoğu’dan Hindistan’a uzanan enlem üzerindeki ülkelerin bütün renklerini yansıttığı  eserleri  ile bizi egzotik ve romantik bir yolculuğa davet ediyor.

Avangart Sanatçı Selin Melek Aktan ile Egzotik ve Romantik Latin Ateşi

Herkesin gizli bir düş bahçesi vardır. Hayatımıza yön veren hayaller, umutlar sevinç ve kederler çoğu kez o bahçeye ektiğimiz tohumlardan yeşerir. Bazen düş bahçesinin gerçekleşen ve gerçekleşmeyen hayalleri bir sanatçının tuvaline yansıyarak bize bizi hatırlatır.

2004 yılında Zürih Artshow’da en avangard sanatçı seçildiğinden bu yana yurt dışında 16 ülkede eserlerini sergileyen, resimleri Los Angeles ve Viyana’da Salvador Dali’nin heykelleri ile sergilenen, yapıtları İtalya ve Amerika’da müzelerin daimi koleksiyonuna alınan, uluslar arası resim heykel sanatçısı Selin Melek Aktan dünyada doğunun gizemini batıya taşıyan özgün bir renk sanatçısı olarak tanınmaktadır.


2008 yılından itibaren sanat hayatına Türkiye’de  devam eden  Aktan, ülkemizdeki 9’uncu kişisel sergisinde karşımıza karışık teknikle yapılmış enstalasyon tarzı 3 boyutlu tabloları ile çıkıyor. Dünyanın farklı bölgelerine seyahat etmeyi ve değişik kültürleri incelemeyi seven Selin Melek Aktan bu sergide;  Latin Amerika’dan Afrika’ya, Uzak doğu’dan Hindistan’a uzanan enlem üzerindeki ülkelerin bütün renklerini yansıttığı  eserleri  ile  bizleri egzotik ve romantik bir yolculuğa çıkartacak.

Sizleri kendi düş bahçeme davet ediyorum. Sanat sonsuz ve sınırsızdır, dolayısı ile biz sanatçıların arayışı hiç bitmez. Bu sergiyle birlikte herkesin günlük hayatla ilgili  koşuşturmalar arasında  unutulan  kendi düş bahçelerini keşfetmesini  diliyorum… Çünkü orada yıpranmamış,gelecekten ümidini kesmemiş,hala gerçekleşebilecek düşlerinizle sevgi ve hayat dolu biri, yani gerçek siz varsınız.  Sadece yeniden hatırlamamız gerekiyor.

Selin Melek Aktan’ın Türkiye’deki eğitim projelerini desteklemek amacı ile çıkardığı, söz ve besteleri kendisine ait eserlerden  oluşan iki müzik albümü ve ÇYDD yararına satılan bir şiir kitabı vardır.

Egzotik ve romantik latin partisi

Selin Melek Aktan solo resim heykel sergisi

13 Ekim Cumartesi Saat 18.oo deki açılış kokteylinin ardından saat 20.oo den itibaren “Latin Ateşi” adı altında “Egzotik ve Romantik Partisi” ile devam edecek olan sergi 17 kasıma kadar gezilebilir.


Açılış kokteyli: 13 Ekim 2012 Cumartesi saat 18.00

Parti: 20.oo- 00.oo

Ziyaret saatleri: Pazar ve Pazartesi hariç 12.oo – 18.3o

Apeiron Artplus Galeri. Ahmet Fetgari Sokak Güneş Apt. No 64/1 Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212 2401935 / 0544 6401936


‘Selin’ Melek Aktan kimdir?


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.