Sergi: Belma Bozkurt – Shade Of Branches (27 Nisan – 3 Mayıs)

Sanatçı Belma Bozkurt, kişisel sergisi “Shade Of Branches” 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında İstanbul CKM’de sanatseverlerle buluşuyor.

belma bozkurt

Sanatçı Belma Bozkurt, “Shades of Branches” adlı kişisel sergisinin manfetosunda şu ifadelere yer veriyor:

“Hepimiz bir ağacın dallarıyız ve her halimiz birbirinden mesul”

— Kiraz ağacı, çocukluk yıllarımın geçtiği odamdan içeriye, dallarındaki bembeyaz çiçekleriyle salınırdı. Bu ağaç yazıma, kışıma ve baharıma ortak olurdu. Bilinçaltıma işleyen dallar, bir yandan aldığım koçluk ve sanat terapisi uygulayıcılığı eğitimleriyle derinleşirken, diğer yandan sanat pratiğimde farkında olmadan tuvale dökülmeye başladı. Her dalı boyadığımda kendimi tam ve bütün hissettimi farkettim. Arayış sonunda bulduğum bu muazam hazineyi keşfettikten sonra bilinçle eserlerimi yorumlamaya devam ettim.


— Eserlerime ana obje olan ‘dallar’ yaşanmışlıklarla bütünleşen ağacın dallarını yani ‘beni’ temsil etmektedir. Beni ben yapan bilgelik, canlılık, üretkenlik ve yaratıcılık bir ağacın eşliğinde kök verdi. “Kökleri cehenneme kadar uzanmayan bir ağacın, dalları cennete yükselemez” der Jung. Bazen çiçek açar, bazen kuşlar konar, bazen yaprak döker, bazen karları taşır üstünde ve bazen de narince kurur ve kırılır ve bu sebepledir ki vakti geldiğinde umutla yeşermek için güven ve umut verir. Anlık vaziyetim, dost ağacımın tanıklığında tuvalime yansır ve gölgemi duygularım aydınlatır.

Takviminize not edin:


Sergi

Sanatçı: Belma Bozkurt
Sergi adı: Shade of Branches
Gösterim tarihi: 27 Nisan – 3 Mayıs 2023
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

shade of branches

Belma Bozkurt kimdir?

Sanat terapisi uygulayıcısı ve CTI sertifikalı Co-active profesyonel koç olan Bozkurt, sanat terapisi koçluğu uygulamalarıyla gönüllü çalışmalarda bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışı pek çok sergi ve fuarda eserleri yer alan sanatçının eserleri en son Tokyo Metropolitan Müzesi’nde ve Türkiye’de IAAF Istanbul, ArtAnkara ve Bodrum’da sergilendi.

“Mükemmel varılacak bir yol değil, özgün ve otantik olan ise an içinde çok keyifli bir yolculuk”

belma bozkurt


Anda farkındalık teknikleriyle sanat üretimini birleştiren sanat pratiğiyle “insan” olma değerine temas etmeyi araştırmaktadır. “Mükemmel varılacak bir yol değil, özgün ve otantik olan ise an içinde çok keyifli bir yolculuk” sözleriyle sanata yaklaşımını ifade eden sanatçı, yarattığı zamansız atmosferle izleyiciye ruhsal bir huşu deneyimi yaşatıyor.

Sanat çalışmaları ve eserleriyle katıldığı sanat etkinlikleri:

  • Kişisel Sergi, CKM-27 Nisan-3 Mayıs 2023
  • Büyük Kulup, 28 Ocak 2023
  • İAAF 2021-Doart Galeri
  • ArtAnkara 2022- Galerim Sanat Galerisi
  • Japonya-Tokyo, Pinelo Sanat Galerisi, Tokyo Metropolitan Müzesi’ nin 50. Yılı anısına
  • Uluslararası Resim Sergisi Varna
  • Bodrum: Karl Ein Art Gallery, MAİ sergisi
  • Karl Ein Art Gallery- Vuslat, Akaretler
  • Karl Ein Art Gallery- Queen, Akaretler
  • La Visione Art Gallery-Four Seasons-Santa Maria Church, Beyoğlu
  • La Visione Art Gallery- Harmony, Maçka
  • Next Gallery, Less is More, Nişantaşı
  • 3459 Art Gallery, Uluslararası Resim Sergisi, online
  • Gallery Punto, online karma sergi
  • Karşılıksız Aşk, Gallery Next
  • Networkhan Artpromoter Gallery
  • Signature Art Gallery, Spring
  • Signature Art Gallery, Dışavurum

Katıldığı Müzayedeler:

  • Alif Art Galerisi, Soyak Müzayede, Nişart, Kaş Sanat Galerisi, Magnet, Ux Müzayede, Leyl Art Gallery, Gallery Anatolia

Kültür Sanat || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.