Düşünmeden Taşınmayın!

Konuya değinmeden evvel taşınma kararı vermeniz gerekli. Eğer bu karışık durumdan bir an önce kurtulmak, işin yükünü hafifletmek istiyorsanız planlı ve programlı hareket etmekte fayda var. Bana mı öğretiyorsun her ay taşınıyorum, bu işin profesyoneli benim diyenleriniz olabilir. Lakin hayatında ilk defa taşınan veya her taşınmada mutlaka birkaç koli kaybedenleriniz, bir türlü hengamesi bitmeyenleriniz de vardır, işte bu yazı sizlere…

taşınmak

Taşınmanın incelikleri

İlk etapta taşınacağımız tarih belliyse yapacağınız bir ön araştırmadan sonra düzgün aynı zamanda fiyatı uygun şirketle anlaşma yapmalı.
Tanıdığınız bir firma varsa aramaya gerek yok diye düşünmeyin, siz yine de piyasa araştırması yapın. unutmayın,her zaman her fiyatta hizmet bulmak mümkün. İş sizin becerinize kalmış.
Marketlerden ücretsiz koli ve gazetelerden edinebilirsiniz ya da çalıştığımız sektörde varsa buradan da kolay yolla ihtiyacınızı gördükten sonra işin en zor kısmı olan programlı çalışma bölümüne geçilebilir.
Ailenizle beraberseniz zaten işleriniz daha kolay olacaktır. Yine de böyle durumlarda evlatlar ve kocalar kaçabiliyorlar, siz tutun sakın bırakmayın.
Eğer yalnız yaşıyorsanız arkadaş ve akrabalarınızdan yardım istemelisiniz, neticede altından kalkması tek kişiyle mümkün olmayan bir durum…
Taşınmanın ikinci etabında size önerim liste hazırlamanız. Odaları önem sırasına göre sıralayın ve kullanmadığınız eşyalardan başlayın.


Taşınma listesi programı

images

Nakliye firması ayarla,
Koli ve gazete temin et…

Liste Önem sırası Salon; kırılacak eşyalar,v. s.
Yatak odası;  yatağım, kıyafetlerim, yatak örtüsü, halı…
Mutfak; tencereler, robotlar…
Banyo: kullandığım giysiler, ayakkabılar v. s.


İspirtolu kalem mutlaka kullanın!

  • Salondaki eşyaları kırılacak olanları öncelikli olarak tabi kolileyin.
  • Yatak odalarında giyeceğiniz kıyafetleri ayırıp kalanları toplayın, mutfağı sona bırakın çünkü evde en sık kullandığımız odadır mutfak.
  •   Oda oda çalışmak en rahat edeceğimiz çalışma sistemidir.
  • Hazırladığınız kutuların üzerine mutlaka ne olduğunu yazıp numaralandırın ki yeni evimizde aradığımızı hemen buluverelim.
  • Hatta herkes bir odayı toplayabilir, böylelikle aynı gün bile toparlanabilirsiniz.
  • Her taşınmada strese giriyorsanız sinirlerinizi germeye hiç gerek yok. inanın işe başladığınızda gerisi kendiliğinden gelecek, eğlenerek çalışmayı deneyin. müzik dinleyin televizyon açın evde size hareket getirecek bir ortam oluşturun bakmışsınız ev kendiliğinden toplanıvermiş.

Üçüncü ve son etabımız taşınma günü…


Nakliyecileri sabahtan bekleyip de saat 11:00’de geldikleri bu günün yarısı geçtiğinden kalan yarısı diğer eve eşya taşımakla geçer ne yazık ki!
İşin püf noktası yeni eve geçtiğinizde nakliyeci arkadaşlara taşıdığı eşyaya göre yol göstermek, evet belki biraz sorun yaşanabilir belki. Lakin bu şekilde çalışırlarsa işin büyük kısmı rahat atlatılacaktır, bir de aklıma gelmişken kolilerinizi mutlaka sayın; karışıklıktan mütevellit gözden kaçabilir. Kenarda köşede kalıp çöp diye de atılma olasılığı yüksek. Tüm eşyalarınızı taşıdıktan sonra, artık rahat bir ohh! diyebilirsiniz.
Bir çok kişi olduğumuzu varsayarsak, yine topladığımız gibi herkes birer odaya dağılarak kolileri açabilirsiniz, yerini bilmiyorum diyorsanız ev sahibiyle ortak çalışıp işleri daha hızlı bitirebilirsiniz de.
Evin içine girdikten sonrası zaman içinde kendiliğinden düzene oturacaktır. Yerleşseniz bile düzene girmeniz biraz vakit alabilir. Bu da herkesin yaşadığı normal bir durum.
Eğer, bunlarla kaybedecek vaktim yok, uğraşamam profesyonel şirket tutarım onlar taşır diye düşünüyorsanız bana göre en güzeli bu. eh ne demişler?
Para var huzur var!
Sağlıkla kalın.