Gezi Olayı Bardağı Taşıran Son Damla mıydı?

Gezi parkında patlak veren olaylar aslında yaşatılan bir sürecin bardağı taşırdığı son damlasıydı. Mesele bir ağaç değildi!

gezi-parki-olaylari-esnafi-da-vurdu-481801h

Kişisel ihtirasların peşinden gidilirken bir ülkenin kaderi üzerinde uygulanan dayatmaların bir sonucudur!


Bir lider, aynı zamanda sergilediği kimliği ile bilinçleri olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. O nedenle sarf ettiği her kelimesini; enine boyuna ve derinlemesine düşünme sorumluluğunu göstermelidir.

Kendinden başka kimseye söz hakkı vermeyen ve saygılı davranmayan, kendi doğrusunu doğru olarak dayatan, “kendi varlık hakkını, başkalarının varlık hakkından üstün gören”; hakaret içeren sözler sarf eden ve aşağılayan bir bilinci izlerken; ülkem ve halkımız adına tedirgin, insanlığa vurulan darbe adına ise çok üzgünüm..

Gezi Parkı gösterileri bir isyan değil, bir çığlıktır.

[quote] Bu gösteriler bir isyan değil, bir çığlıktır. Tarih bunu böyle geçecektir, geçmelidir! Çünkü bu, insân’ın çığlığıdır. [/quote]

Yapılanların artık reddedilemeyecek boyuta tırmandırıldığının DUR mesajıdır. Bir hak ve özgürlük arayışıdır.


Bizim bize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi bize kimse yapamaz. Şayet yapılmış ise biz müsaade etmişizdir. Ancak görünen o ki sokaklara dökülen genç, kadın, erkek kol kola ve omuz omuza vererek günlerce süren protestolar ile müsaade etmeme iradesini sergilemiş ve sergilemeye devam etmektedirler.

[quote] Bireysel iradeler bir araya gelerek toplumsal iradeyi tayin ederler. Ve bilinçli bireyler bilinçli toplumları oluştururlar.. [/quote]

Geçen aylarda İndigo Dergisi’ni okuyucuları için yazmış olduğum makale başlığım şuydu; “Karanlık Güçlerle Aydınlığın Zorlu Savaşı”. Bu konuyu ele alırken içinde bulunduğumuz ve tüm dünyada tezahür eden aydınlık ve karanlık güçlerin savaşının biz insanlar üzerindeki yansımalarını dikkat çekmekti. Bu bilinç ve farkındalık doğrultusunda kendimize ve insanlığa neyi layık görüyorsak orada olma iradesini seçmemizin önemine dikkat çekmiştim.

Sosyal-Medyada-en-cok-paylasilan-Gezi-Parki-olaylari-fotograflari_1370385525

[quote] Şahsım olarak ve aynı zamanda bir yazar olarak aydınlığa hizmet etmeyi bir ONUR sayarım.[/quote]


ONUR ‘sal değerleri için gelen ve hiçbir izm’in peşinde olmayan insanlar vardı o meydanlarda da. Ve kendilerine yazılan kadere boyun eğmeyen, ancak tüm asaletleri ile iradelerini sergilemekten de geri durmayan bu insanların tümünü saygıyla selamlıyorum. Bu uğurda yaşamını kaybedenlerin ruhları şad olsun. Yaralananlar için ise acil şifalar ve büyük geçmiş olsun dileklerimi ayrıca belirtmek isterim.