Alkolsüz Özgürlük

Göreceksiniz, alkollü araç kullananlara kesilecek cezalar şimdiye kadar alkolle mücadele babında yapılan her şeyden daha çok etkili olacaktır. Parasal cezalar bir yana işin ucundaki hapis cezası resmen öldürüyor.

Yeni yasayla 1 promil ve üzerinde alkollü olanlar resmen yandılar. Çünkü önce gözaltına alınacaklar, sonra 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklar. Düşünmesi bile rahatsız edici…


Trafik Polisi Alkol Kontrolü

Evet, bu uygulamanın trafik kazalarını önleme açısından oldukça etkili olacağı da kesin. Yani aslında yapılan uygulama ya da yapılması planlanan uygulama, alkolle mücadelede kötü bir uygulama değil. Hatta kazaların azaltılması açısından yararlı da olacaktır. Ancak burada yanlış olan alkollü araba kullanan kişilerin hapis cezası ile yargılanmasıdır.

[quote]Birkaç kadeh içki içti diye bir insanı hapse tıkmak, hiçbir şekilde kabul edilemez.[/quote]

Edilmemesi de gerekir. Özgürlük öyle kolay kolay dört duvarın arasına sıkıştırılmayacak kadar kıymetlidir çünkü.

Alkol ile mücadele ederken özgürlükleri sınırlamak; yanlışı bir başka yanlış ile kapatmaya çalışmaktır ki bu durum, zaman içinde insanlarda onarılması zor yaralar açacaktır.

Oldum olası ceza yöntemleri yerine teşvik yöntemlerini desteklerim. Ama madem ceza yöntemi uygulanıyor; o zaman hapis cezası yerine parasal cezaları yüksek tutmak, alkollü yakalanma sayısı artıkça cezayı daha da yükseltmek, emin olun çok daha faydalı olacaktır.


Çünkü böyle bir ceza ile özgürlüğü altı yıla kadar kelepçe altına almak, özgürlüğü alkol ile sınırlamaktır. Yani bir anlamda yalancı özgürlüğü savunmaktır.