Neuroformat ile muhteşem bir dönüşüm yaşayın

İnsanlar en çok egolarının vermiş olduğu yanlış kararlar yüzünden hüsrana uğrarlar. Geçmişte doğru olduğunu düşünerek aldığınız kararlarınız, gelecekte sıkıntı yaşamanıza neden olabilir…

Geçmişte aldığınız yanlış kararların acısını mı çekiyorsunuz? Hayallerinize kavuşmak, doğru zamanlarda doğru insanlarla karşılaşmak, iyi bir işe sahip olmak, iyi insan ilişkileri kurmak ve herkes tarafından sevilen biri olmak istiyorsanız, beynin çalışma sistemini öğrenmek ve yanlış kararlarınızı düzeltmek yani beyninize format atmak zorundasınız…

Yıka Beynini ve Beynine Format At adlı kitapların Yazarı Mehmet Barış Muslu ile, beynimizi formatlayarak nasıl daha iyi bir hayata kavuşabileceğimizi konuştuk…


Röportaj: Mehmet Barış Muslu

NeuroFormat ne demektir?

NeuroFormat, bildiğiniz gibi kelime anlamı olarak, nörolojiyi formatlama, yeniden biçimlendirme anlamına geliyor. Özellikle son 20 yılda geliştirilmiş çok etkili yöntemlerin NeuroFormat™ modeli içerisinde, en etkili oldukları alanlarda kullanılarak beynin sağlık, başarı, mutluluk için yeniden programlanmasını sağlar. İçerisinde, enerji psikolojisi, EFT, NLP, Gestalt, Kinesiyoloji, Psych-k, Meta-Medicine, Sedona Metodu, German New Medicine, EMDR gibi bir çok metodolojinin özünü barındırmaktadır.

barış muslu Neuroformat

Beynin ilk amacı “korumaktır”

Beynimizi neden kontrol edemiyoruz?

Beynimiz bilinçaltımızın kontrolü altında. Bu evrimsel bir konu. Zaten beynimizi tamamıyla kontrol etseydik, sağlığımızı ne kadar yaşayacağımızı, duygularımızı, tüm hayatımızı kontrol ederdik.

NeuroformatNeuroFormat beynimizi nasıl kontrol etmemizi sağlıyor? 

Beynin ilk amacı korumaktır. Bunu da oldukça otomatik olarak gerçekleştirir. Yaşanan büyük olaylardan büyük dersler alarak, otomatik büyük tepbrain400kiler verir. Bunlar hem psikolojimizi hem de sağlığımızı bozacak durumlardır. NeuroFormat gereksiz ilkel tepkileri duygular üzerinden temizleyerek, daha bilinçli beynimizle karar vermemizi sağlıyor.

Yapılan vuruşlarla beynimize nasıl bir mesaj veriyoruz ve olumsuz duyguları bu şekilde nasıl yok edebiliyoruz?

Seçilen vuruş noktaları doğu tıbbında enerji meridyenlerinin başladıkları, ve kesiştikleri özel merkezler. Vücudumuzun ortalama elektrik direnci 400,000 ohm. Ama, vuruş noktalarında rezistans 10,000 ohm’a düşüyor. Direncin az olması, enerjinin vuruş noktalarında çok daha kolay hareket edebildiği anlamına geliyor. O noktalara vurulduğu zaman, beyne nörolojik olarak “her şey yolunda” sinyali iletilerek duygu boşaltılıyor.

Duygular otomatik olarak verilir!

neuroformat

Bir duygu sıfırlandığında kişi, yaşadığı benzer olay karşısında nasıl bir tepki verebilir? Aynı tepkiyi göstermeme olasılığı var mı?

Kesinlikle değil, duygular otomatik olarak verilir. Ama eğer spesifik bir konuda duygu sıfırlamaktan, mesela bir fobi temizliğinden bahsediyorsanız evet temizlik yapıldıktan sonra kalıcı olarak bu durum devam eder.

Bu nasıl mümkün olabilir?

Yaşanan çok kötü olaylar bir başka deyişle travmalar, beyinde otomatik programlar yaratırlar. Bunların amacı korumaktır. Mesela, topluluk karşısında aşağılanan ve bu duruma çok üzülen birinin beyni, kişi topluluk karşısına geçtiği an ilk hissettiği duyguyu otomatik olarak ortaya çıkarırız. Bunun amacı kişinin o durumdan sakınmasını sağlamaktır. Beyinde geçmiş bir olayla yaşanan travma temizlendiğinde, beyin aynı koruma tepkisini vermeyi kesecektir.

Teknik, duygu hissedildiği anda uygulanmalıdır.

Davranışlarımızı nasıl kontrol altına alabiliriz? imagesG74Q5RVM Neuroformat

Özellikle geçmiş büyük travmaları beyinden temizlemek çok güzel bir başlangıçtır. Kimseye özellikle kendimize kızmamak, yaşadığımız olayları çok büyütmemek, hayatımızdaki bütün etkenleri sürekli kontrol etmeye çalışmamak duygularımızın ve bilinçaltımızın otomatik tepkilerini azaltacaktır.

Olumsuz duyguları değiştirebilir miyiz?

NeuroFormat sistemiyle geçmiş travmaları temizlemek, ya da tekniği hissettiğimiz her duygu için anında uygulamak olumsuz duyguları değiştirecektir.

Aşık olma durumunda kişi bu duygusunu etkisiz hale getirebilir mi?

Onunla hala çok görüşülmeye devam edildiği zaman bu biraz zorlaşıyor. Ancak tamamıyla ayrılma kararı verilen durumlarda, bu oldukça etkili bir şekilde yapılabiliyor.

Milyonlarca yıl öncesinden tepkiseliz!

Bilinçaltında neden “defolar” oluşuyor?

Çünkü bilinçaltı, beynimiz çok ilkel yaşam formları olduğumuz zamanlardan programlanmaya başlamış. Mesela sindirim sistemimizin programları birer “kurtçuk” olduğumuz dönemden kalma. Böbreğimiz su içinde yaşadığımız dönemde programlanmaya başlamış. Tabii üstüne yeni programlar gelse de, hiç bir zaman yeni baştan programlar yazılmamış. Bir başka deyişle sürekli programlar üzerine yama yapılmış. Ancak en temelde milyonlarca yıl öncesinin tepkileri bilinçaltımızda verilmeye devam ediliyor.


Bilinçaltını temizlerken, “EGO karşı çıkarsa” ne yapmalıyız?

EGO’yu kandırıyoruz… Tek yaptığımız bu… Bazen avaz avaz bağırarak yapıyoruz bunu.

Çevre koşulları değişince 3 ayrı hücrenin, kas, kemik, yağ gibi farklı şeylere dönüştüğü yapılan laboratuar deneylerinde tespit edilmiş. Bu vuruşlar ile insan bedenini değiştirebilir miyiz? (Göz rengi- saç şekli vs…)

Organları eski sağlıklı hallere geri döndürebiliriz, ya da dökülen saçları çıkartabiliriz. Ama genetik bir durumu değiştirmek derseniz orada dururum.

Bilinçaltımız ilkel bir dünya da yaşadığımızı düşünüyor!

images NeuroformatBilinçaltımız yaşadığımız süreçlere neden ve nasıl müdahale ediyor?

Beynimizin tek amacı bizi korumak. Ama tehlikeyi milyonlarca yıl öncesi şekliyle düşünüyor. Mesela kalbimiz çarptığında bir yırtıcı hayvanla karşı karşıya kaldığımızı düşünüyor, o yüzden kalbi hızlı çalıştırarak, iç organlardaki kanı ellere ve ayaklara iletmeye çalışıyor. Hızlı kaçmamız ya da daha güçlü savaşmamız için. Ama bunu her heyecanlandığımızda yapabiliyor. Bilinçaltımız, çok ilkel bir dünyada yaşadığımızı düşünüyor ve tepkilerini buna göre veriyor.

Beynimiz sorunlara basit ve somut fiziksel tepkiler veriyor…

Beyin hangi nedenlerle organları farklı çalıştırmaya karar veriyor ve insan bilinci bu sırada sürece müdahale edebiliyor mu?

Neuroformat

Biraz önce cevapladığım şekilde, beynimiz oldukça ilkel bir mantıkla çalışıyor. Böbrekle ilgili programların büyük bir bölümü su da olduğumuz bir dönemden kalma. Mesela suyla ilgili bir travma yaşanmışsa, böbrek milyonlarca yıl öncesinden kalma bir tepki geliştiriyor. Mesela vücutta daha fazla su tutmaya karar verebiliyor. Ya da içimize hiç sinmeyen, yutamadığımız bir olay yaşadığımızda, bu gerçekten fiziksel olarak sindirim sistemimizde takılı kalmış bir yiyecek olarak algılanıp, milyonlarca yıl önce ne yapıldıysa yine aynı tepki veriliyor. Bir başka deyişle, beyin aslında gelişmiş hayatın daha karmaşık ve soyut sorunlarına, basit ve somut fiziksel tepkiler veriyor.

Stres sağlığımızı nasıl bozuyor? Hangi psikolojik durum, vücudumuzda hangi rahatsızlıkların tetiklenmesine yol açıyor?

Bu çok uzun bir konu. Beynine Format At kitabında bu konu özetlenmiş. Zira, şu an üzerinde çalıştığım 3. kitabımla stresin hangi organları neden bozduğunu, hangi hastalıkları neden tetiklediğini detaylı olarak irdeleyeceğim.

Sigara bağımlılığından NeuroFormat ile kurtulabilirsiniz

NeuroFormat sigara ve diğer bağımlılıklardan kurtarabilir mi ve bu kalıcı bir çözüm müdür?

Evet genelde bırakmakta kendileri karar vermiş kişilerin % 60 ilk çalışmada , % 30 2-3 çalışmada bırakıyor. % 10’luk bir başarısızlığımız var. Onlara ne yapsak olmuyor.

Kilo almak hangi psikolojik durum sonucunda gerçekleşiyor ve insanlar neden kilo veremiyorlar? melanie_grice Neuroformat

Bu çok derin bir konu. Ama en önemli nedenlerden biri duygusal sebepler. Duygusal sebepler temizlenmeden kalıcı kilo verilmesi oldukça zor.

Bahsettiğiniz teknikler ile daha çok paraya, sağlığa mutluluğa sahip olmak mümkün gibi görünüyor. Ancak, buradaki inanç sistemi gerçekleşmesini etkileyebilir mi? Bunun için nelere dikkat etmek gerekir?

NeuroFormat sistemini öğrenmek, tıpkı bir araba kullanmaya benzer.

Uyguladığımız sistem zaten inançları da değiştiriyor. Sadece sebat etmek için inanmak ve güvenmek gerekiyor. NeuroFormat sisteminin öğrenilmesi biraz da araba kullanmak gibi… Bir insan araba kullanmayı kitaptan öğrenebilir, ama araba kesinlikle istop edecektir. Bu kesin… Gerçekten sistemi kullanması için, araba kullanmakta olduğu gibi sebat ederek denemeye devam etmek gerekir.

İnsan hayata pozitif bakarak, istediği hayatı kendisine sağlayabilir mi?

Özellikle, geçmişi temizlemek gerekir. Pozitif olmak yetmez ama büyük bir güçtür. Çok büyük başarılara sebep olacaktır. Ama büyük sorunlar varsa, onlar geçmiş temizlenerek geçirilmelidir.

couple-in-love-20s NeuroformatKadın ve Erkeklerin beyni farklı mı çalışıyor? Kadın ve Erkek ne ister? Birbirlerini doğru anlamanın ve anlaşmanın bir yolu var mı?

Çok farklı çalışıyor. Erkek güzellik, simetri ve spermini yaymak istiyor. Kadınsa erkekte en sağlıklı çocukların doğması ve bakılması için genel olarak “güç” istiyor. Güç derken fiziksellikten bahsetmiyor içinde güç olan tüm özelliklerden bahsediyorum. Zeka, bilgi, para, uzun boy, kalın ses, cesaret, zeki bir mizah anlayışı… Bu bahsettiklerim tamamıyla farkında olmadan “hormonal” olarak istediklerimiz.

Mehmet Barış Muslu kimdir?


1975 yılında doğdu. Orta ve lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji’nde sürdürürken, lise döneminde gittiği ABD’de 2 senede liseyi ve 3 senede Michigan Tech Üniversitesi’ni bitirerek 20 yaşında genç bir mühendis olarak Türkiye’ye döndü. 1994 yılında Amerika’da aldığı NLP eğitimleri onun hayata çok daha farklı bir pencereden bakmasını sağladı. Çeşitli kuruluşlarda profesyonel olarak çalışırken, aynı zamanda NLP danışmanlığı yapmaya devam etti. Bu arada Koç Üniversite’nde işletme mastırını tamamlayarak, 2001 yılında kendi şirketini kurdu. Bu tarihten beri, Türkiye’de yüz binlerce insanın kullandığı teknoloji servislerini yaratmanın dışında, yaşam koçu ve danışman olarak çalışmalarına devam ediyor.

Olumlu Olmanın Gücü