Altın Kızlar Kumbara’sına

“Spontane buluşmalardan kaçarmışım” 

Bunlar hep iç seslerim çoğu zaman… Arkadaşlarımın bana serzenişlerini içimden tekrar ettiğim zamanlarım olmuştu.

dost-arkadaş-indigodergisi

Nasıl tanışmıştınız  sizi kahveye bekleyen arkadaşınızla, sırdaşınız, dostunuzla. Okullar vesilesi ile mi, ortak çevreler mi yoksa yoksa iş yerinizden mi? İhtimaller çoğaltılabilir. İşte öyle  bir gün idi. Hani, şu okulun ilk günü ailenin seni okula bırakacağı ilk gün.

Kesin geç kaldın, geç kalmak zorunda bırakıldın ebeveynin şu sözleri eşliğinde  “Bişi olmaz bahçe de bekleyecekler şimdi diye diye” ilk günün öyle başlasa bile muhakkak güzel arkadaşlıklarınızın başladığı okul bahçeleridir o zamanların sosyalleşme mekanlarıdır.


Babalarınız ve annelerinizin arkadaşları idi, arkadaşınızın annesi ve babası. Ya da ya da ilkokulda kavga ederek itişe kakışa geçinirken bir bakmışsınız gittiğiniz okullar, giydiğiniz kotlar, aldığınız telefonlar hatta eşleriniz, sevgilileriniz bile benzeyecektir. Çünkü arkadaş ortamınız da aynı olacaktır yıllar geçtikçe.

altın kızlar-dostluk-arkadaşlık-indigodergisi

Sonra birden bir dostluğunuz ister 5 yıllık, ister 10 yıllık kafasında kurduğu bir sebepten ötürü görüşmeyi azaltabilecek olma ihtimali bile gülünç gelir size.Her anınızı beraber programladığınız. Dikkat edin aynı terziye gidip pantolon ölçüsü aldırıyorsun bu samimiyettesiniz.

Velev ki samimiyetsiz samimilik kulvarlarına doğru koşar adım gidiyorsunuz dostunuzda. Keyif içindeki çay saatleriniz ,görüşmeler azalır. Her şeye olan ortak bakış azalır.


Esasında bunların hepsini olma ihtimalinin yüksek olduğu durumlar  içindeyiz.

arkadaş-dost-indigodergisi

Hayır, kullanmaz gerçek dost sizi. Kullanamaz, sizin için kötü temennilerde bulunmaz sizi korur, kollar insanlara karşı daima savunur, her ne yapıyorsanız. Sadece sizi benimserler her ayrıntınızı. Ama insanların kendi kabuklarına çekilme nedeni de bu paylaşım yapılmayarak hayatlarını idame ettirmeleri.İster arkadaş, ister eski bir dost, ister sevgili birçok insanı bu kesime almakta serbestsiniz bence.

Bir diğer başlık hayat gayesi koşuşturması bunu kabul edilebilir bir başlık olarak değerlendiriyorum. İnsan ilerisini görmek için  iş, okul varsa eğer bir ilişki götürmek için bazı etkenleri minimuma indirebilir, bu da düşünülesi bir durum.


Bütün bu kelimelerimi şöyle bağlamak istiyorum ki sevdiklerinize zaman ayrılabilmeniz temmensiyle. Görüşmenizi sınırlayabilirsiniz , arkadaş kumbaranızı boş bırakmayın derim ben size. Yaşlandığınızda birlikte safiye yerinde hasır şemsiyeler altında kart oyunlarınızı oynayabileceğiniz bir altın kızlarınızın olması içtenliği ile…