Gece Takibi

‘22 Mayıs itibariyle gösterime giren Gece Takibi, oyuncu kadrosundaki önemli isimlerle dikkat çeken ve aksiyon severlere hitap edebilecek bir yapım.’

gece takibi kapak

 

Geçmişi günahlar, ihanetler ve pişmanlıklar ile dolu bir adam

Jimmy Conlon geçmişi günahlar, ihanetler ve pişmanlıklar ile dolu olan eski bir tetikçidir. Artık elden ayak düşmüş ve alay edilen bir adam haline gelmiştir. Onu belki de tek düşünen kişi, suç dünyasının güçlü ve yasal kalmayı başarmış eski dostu Shawn Maguire’dır. Shawn’un oğlu Danny para kazanabilmek için yasa dışı işler yapmak istemektedir. Danny’nin başı uyuşturucu satıcılarıyla belaya girince onları öldürmek zorunda kalır. Danny olaya kısmen şahit olan Jimmy’nin oğlu Mike’ı öldürmeye çalışır. Ancak Mike kaçmayı başarır.

Shawn tarafından bilgilendirilen Jimmy, yıllardır görmediği Mike’ın evine gider. Ona sessiz kalmasını söyler. Jimmy evden çıktığında birilerinin geldiğini farkına varır. Danny’yi Mike’ı vurmak üzereyken vurup öldürür. Shawn’ı arar ve olanları anlatır. Mike ise polisi arar ve durumu bildirir. 2 polis gelip Mike’ı tutuklarlar ve polis aracına bildirirler. Merkeze ise cinayeti bildirip şüphelinin kaçtığını bildirirler. Jimmy, polis arabasını takip eder. Oğlunun infaz edilmek için götürüldüğünü anlayınca onu kurtarmak için harekete geçer. Bir yandan Shawn ve adamları, bir yandan yıllardır kendisini yakalamaya çalışan dedektif John Harding, bir yandan da usta kiralık katil Price peşlerine düşer. Ve amansız gece takibi başlar…



Run All Night / Gece Takibi


Ağırlıklı olarak korku türünü deneyen Katalan yönetmen Jaume Collet – Serra, 6. uzun metrajlı filmi Run All Night / Gece Takibi ile bu sefer bir aksiyona imza attı. Filmin Brad Ingelsby imzalı senaryosu, fazla derinliği olmayan salt bir aksiyon. Yaklaşık 50.000.000 dolara mal olan filmin çekimleri New York’ta gerçekleştirildi. Yapımda kalburüstü eski tüfek oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. Başrolünde Liam Neeson’ı izlediğimiz filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Joel Kinnaman, Vincent D’onofrio, Common, Ed Haris ve Nick Nolte gibi önemli oyuncular da yer aldı. Gece Takibi, yönetmen Jaume Collet – Serra ile Liam Neeson’ı 3. kez bir projede bir araya getirdi.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.