Tükürük Yalayıcı Politikacılar ve Koalisyon

Seçim meydanlarında birbirinize faşist, terörist, diktatör, kafatasçı, paralelci, bölücü diyordunuz. Şimdi koalisyon mu yapıyorsunuz? Sizi gidi tükürük yalayıcılar!

Tükürük yalayıcı politikacılar ve koalisyon kapak

Yol yaptık, köprü yaptık, al sana şu kadar maaş, halkın partisi, fakirin dostu, zenginin düşmanı… Elimizde bir şey kalmamıştı oyumuzdan başka. Onu da alabilmek için oldukça uğraştılar, bir porsiyon laf salatası ikram edip. Ne vaatler dinledik. Hele asgari ücret, açık artırma usulü yükseldi de yükseldi. Bazı vaatler, 24 ayar saflık derecesine sahip seçmenin kanına hızlıca karışıp etki etti.  Hatta bazı kendinden geçen parti yandaşları öyle havaya girdiler ki, kendileriyle alakası olmayan vaatlere bile dört kolla sarılır oldular. Nereden çıktı bu Suriyeliler diyen adam, partisinin lideri Suriyeli kardeşlerimizi üniversitelere sınavsız yerleştireceğiz deyince nasıl da gururlandı neden gururlandığını bir türlü anlayamadan.

Bu adamdan daha trajikomik durumdaki kişiler de saçmalama konusunda sınırları zorladılar. HDP’ye oy verenlere bu bölücüleri, teröristleri meclise sokuyorsun diye sitem edildi mesela. Ancak HDP önceki seçimlerde bağımsız milletvekilleriyle grup oluşturup meclise girmişti zaten. Ve ne tuhaftır ki HDP’lileri bu şekilde değerlendiren politikacılar ve partizanlar, iş kendilerini iktidara taşıyacak koalisyon ortağını aramaya gelince bu söylevleri bırakıverdiler. Elbette aynı durum iktidar partisini seçim meydanlarında diktatörce yönetmekle itham eden muhalefet partileri için de geçerli. Madem diktatörce bir yönetim olduğunu savunuyorsunuz ve bu durumdan şikayetçisiniz, o zaman çıkıp açık açık biz sizle koalisyon yapmayız desenize. Ama güç elde etme uğruna tükürdüğünü yalamak varken, ne gerek var garibanlara verdiğin sözleri tutmaya?



Kendimize de iğneyi batıralım. Yahu Allah aşkına bir siyasetçiye inanıyorsak, bir partiyi destekliyorsak, neden bizden olmayana ölümüne düşman kesiliyoruz? İşin daha kötü tarafı ise insanlar politikacıların vaatleriyle düşman kesiliyor ama insanları kutuplaştırıp birbirlerine düşman eden politikacılar ise birbirleriyle çıkarları uğruna pazarlık yapıyorlar. Bunun adına da koalisyon diyorlar. Kendi tabirleriyle diktatör, paralelci, bölücü ve kafatasçılar bir araya gelip ülkeyi yönetmeye çalışacaklar!


Dün seçim meydanlarında karşınızdakilere terörist, faşist, diktatör, bölücü, kafatasçı derken, bugün onlarla koalisyon yaparsanız siz ne oluyorsunuz benim tükürük yalayıcı politikacılarım?


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.