Al Pacino ve Hayalimdeki Kadın

Bu hafta gösterime giren 2014 yapımı “Manglehorn / Hayallerimdeki Kadın”, unutamadığı aşkı yüzünden herkesten uzaklaşmış bir adamın yeniden normal bir hayat sürmeye çalışmasını konu alıyor.

al pacino ve hayallerimdekikadın

Usta aktör Al Pacino, Hayallerimdeki Kadın’da huysuz ve takıntılı bir karaktere hayat veriyor.

Kedisi Fannie ile yaşayan Angelo Manglehorn, çilingirlik yapmaktadır. Tuhaf ve huysuz bir adamdır. Fannie haricinde hiç kimseyle yakın ilişkisi yoktur. Yıllar önce eşinden ayrılmış, oğlu Jacob’la da ilişkisini oldukça soğuk tutmuştur. Sadece torunuyla keyifli zaman geçirmektedir. Manglehorn, kendisini terk eden Clara’yı bir türlü unutamamıştır. Yıllardır cevap alamamasına rağmen ona mektup yazmaya devam etmektedir. Çıkmaya başladığı Dawn’ı da Clara tutkusu yüzünden incitir.

Bir anahtar yutup rahatsızlanan Fannie’nin ameliyat olabilmesi için uğraşan Manglehorn, kendini Dawn’a affettirmek için de gayret gösterir. İş hayatından dolayı zor günler yaşayan Jacob ile temasa geçip ilk kez sevgisini göstermeye çalışır. Manglehorn, bu adımları atarken hayallerinin kadını Clara’nın tüm izlerinden kurtulmak için harekete geçer…


David Gordon Green tarafından yönetilen 2014 yapımı “Manglehorn / Hayallerimdeki Kadın”, Paul Logan’ın ilk uzun metrajlı senaryosu. Filmin yardımcı yönetmeni Atilla Salih Yücer. Al Pacino gibi dev bir isimle çalışma fırsatı bulan Yücer, Hollywood’ta görebildiğimiz nadir Türk sinemacılardan biri. Düşük bir bütçesi olan film yaklaşık 4 milyon dolara mal oldu. Filmin Amerika genelindeki hasılatı ise 132.075 dolar oldu.


Film komedi unsurları da içermesine karşın oldukça düşük tempolu. Senaryo yavan ve derinlikten uzak. Filmin bütün yükünün Al Pacino’nun üzerinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Pacino, ustalığını konuşturmuş ve iyi bir oyunculuk sergilemiş. Oyuncu kadrosunda Pacino haricinde göze çarpan tek isim Holly Hunter. Hunter’ın da rolünün hakkını verdiğini söylemek gerek. Ancak yine de filmin olumlu tarafları, olumsuz taraflarının üstünü örtmeye yetmemiş.


Filmin seyirciyi ne kadar tatmin edeceği tartışılsa da, özellikle oyunculuk performansını dikkate alan seyircilerin ilgisini çekebileceği söylenebilir. Ayrıca diğer Hollywood yıldızlarının aksine çok sık film çevirmeyen Al Pacino’yu sinemada izlemek için de bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Daha önce İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Hayallerimdeki Kadın, 21 Ağustos itibariyle tekrar vizyonda.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.