Korku dünya turunda: Dünyanın sonu!

14 Ağustos itibariyle vizyonda izleyeceğimiz “Afflicted/Dünyanın Sonu” bir seyahat hikayesi gibi başlayıp korku ve maceraya evrilen, düşük bütçeli ve fakat sürükleyici bir yapım.

dünyanın sonu kapak

Dünyayı gezmeye hazırlanan 2 dost, keyifli başlayan yolculuklarında kendilerini sıra dışı ve korku dolu bir maceranın içerisinde bulurlar…

Clif ve Derek bir yıl sürecek, 6 kıta ve 30’dan fazla ülkeyi kapsayacak bir dünya turuna çıkmaya hazırlanırlar. Seyahat boyunca başlarından geçenleri anlatacakları bir de blog kurarlar. Belgeselci olan Clif, seyahatin bazı kısımlarını kameralarıyla kaydedecektir. Derek’in AVM adı verilen bir beyin damar hastalığı vardır. Bu nedenle bu seyahat ailesini telaşlandırmaktadır. Ancak Derek planlarını bozmaz ve seyahate çıkar.


İlk gün Barcelona’ya giderler. Müzisyen arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirirler. Yedinci gün birlikte Paris’e geçerler. Derek, barda tanıştığı Audrey ile otele gider. Arkadaşları Derek’i odasında basmak ister. Odaya gittiklerinde Derek’i kanlar içinde kolundan ve yüzünden yaralanmış bir şekilde bulurlar. Sekizinci gün Clif ve Derek seyahatlerine devam ederler. İtalya’nın Vernazza şehrine giderler. Yaralı Derek birkaç gün dinlenir. Onuncu gün Derek’ta bazı tuhaflıklar meydana gelir. On birinci gün cildin sıra dışı yanıklar oluşur.


Clif, Derek’in sağlığı için seyahati noktalamak ister. Ancak Derek karşı çıkar. Tartışırlarken Derek’in olağanüstü bir güce ve hıza sahip olduğunu fark ederler.

Derek bir kavga esnasında elindeki kanı emince onun Audrey tarafından ısırıldığını ve vampire dönüştüğünü anlarlar. İnsan kanı peşine düşen Derek, polisi peşine takar. Bir süre bilinçsiz kalan Derek, kendine geldiğinde kontrol edilemez bir hal alır. Derek’in artık tek yapabileceği şey, Paris’e geri dönüp Audrey’yi bulmaktır…


Daha önce çeşitli kısa filmler yazıp, yönetip baş rollerinde oynamış Derek Lee ve Clif Prowse’un birlikte yazıp yönettikleri ve baş rolünde oynadıkları ilk uzun metrajlı film olan 2013 yapımı Dünyanın Sonu, tür olarak korku ve macera türlerinin bir harmanı. Filmin çekimleri Barcelona, Paris, İtalya ve Vancouver’da gerçekleştirilmiş.
14 Ağustos tarihinde sinemada seyirciyle buluşacak olan Dünyanın Sonu, düşük bütçesine karşın zengin dış mekan çekimleri ve başarılı görsel efekt kullanımıyla dikkat çekiyor. Film, modern bir vampir hikayesi olarak değerlendirilebilir. Film oldukça sürükleyici, süresi de kısa. Korku ve macera türlerinden hoşlananlar için iyi bir alternatif olabilir.

Korkunç bir aşk hikayesi


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.