İki Aşk Arasında

Aşk nedir? Üç harfli, uzun soluklu bir kelime: AŞK.

Aşkı tanımlayabilmek mümkün mü?  Tanımlayabilmek mümkün olsa, sizin tanımınız ne olur? Aşk sadece hayatta bir kişi için mi hissedilir? Pek çok kez, bambaşka kişiler için de hissetmek mümkün mü?

iki aşk arasında film sinema how to make love like an englishman

24 Temmuz’da gösterime giren ABD yapımı romantik komedi türünde bir film, İki Aşk Arasında. Burada Olan Burada Kalır (What Happens in Vegas), Sınırda Yaşanayanlar (Exstraordinary Measures) filmlerinin yönetmeni Tom Vaughan’ın 2015 vizyonundaki yeni filmi, yazın sıcağından bunalan tüm aşklar için bir kaçış yeri olabilir. Eğer tatile gidemediyseniz ve vaktiniz varsa, serin bir sinema salonunda izleyeceğiniz keyifli bir romantik komedi.

Richard Haig (Pierce Brosnan), Cambridge Üniversitesi’nde şiir eğitimi vermektedir. Özellikle romantik akım hakkınde bilgisi ile kız öğrencilerin hayranlığını kazanmaktadır. Günümüz ile İngiliz edebiyatı arasında bir bağlantı kurmaya çalışmaktadır. Yakışıklı profesör, yine de kimseye bağlanmadan bekar hayatını sürdürmektedir. Babasını örnek alan profesör, kendisinden ve hayatından mutludur.  Ancak son sevgilisi Amerikalı öğrencisi Kate’in (Jessica Alba) vereceği haberle birlikte hayatı alt üst olacaktır.  Kate hamiledir ve bu, Richard’ın gözde bekar günlerinin bitişidir. Richard çocuğunun doğmasını ister ve Kate ile evlenir.  Ancak evlenmeden önce, Kate’in üvey ablası Olivia’yla (Salma Hayek) tanışması, profesörün hayata bakışını kökünden değiştirecektir. Olivia, Richard’ın o güne tanıdığı hiç bir kadın gibi sadece bir cinsel arzu değildir. Richard, ona aşk olmuştur.


Richard bebeğin doğumu ile babalık hissinin büyüsüne kapılacaktır. Oğlunu, dünyadaki herkes ve her şeyin ötesinde sevecek, onun uğruna neler yapabileceğini film boyunca seyirciye gösterecektir. Richard, Kate’in ABD’ye taşınması sonucunda,  onunla birlikte İngiltere’den taşınmıştır.  Ancak, Kate’in işyerinde yeni bir aşka yelken açması ile evlilikleri sadece formalite olarak kalmış ve Richard’ın yeşil kart başvurusunda sorunla baş göstermiştir.

Yeşil kart başvurusu ve sorunları ile ilgilenen Richard, babasının ölümü ve Olivia’nın boşanması üzerine yeni  bir sayfa açmak üzeredir.


İki Aşk Arasında

Orijinal adı: How to make love like an Englishman

Oyuncular: Jessica Alba, Salma Hayek, Pierce Brosnan, Ben McKenzie, Malcolm McDowell

Matthew Newman


Richard Barton Lewis, Kevin Scott Frakes


how to make love like an englishman Jessica Alba, Salma Hayek, Pierce Brosnan, Ben McKenzie, Malcolm McDowell

Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...