Nedir Ergen Seçim?

Nedir “Ergen Seçim?” Er gelen seçimdir. Acele etmiş, çok erken gelmiştir. Buna mukabil, memnun edici bir sonuç da bırakmamıştır. Ergen seçim; birleşememe, paylaşamama, anlaşamamanın sonucu, “pat” diye ortaya çıkmış durumdur.

Ergen Seçim erken seçim hükümet koalisyon

Hükümet Kurma

Bir vekil, bir vekile, “Canım vekil, kardeşim vekil, yoldaşım vekil; gel beraber bir yerlerde bir höküümet kuralım, aynı yolun garip birer yolcusuyuz, nooolucak sanki” demiş.


Öbürü de; “Kuralım kurmasına da; hemen mi, şimdi mi, nasıl olur ki?! Ama kıyafetim uygun değil, olmaz ki…” demiş.

“Ne var yahu kıyafetinde? Gayet doğalsın” demiş öbürü.

“Görmüyor musun, kırmızı çizgili pijamalarım var, ele güne karşı, böyle de olmaz ki” demiş, demiş; demiş de demiş…

“Yahu ne güzel işte, çizgiler boyuna uzanmış, boyunu da uzatmış, enine olsa pek olmaz belki ama, böyle iyi, şimdi tam vakti,” demiş.

Bir diğeri araya girmiş, “Yok, olmaz, bana ne, demiş; Iıhh ııhh kurmuycam, benim değil mi kurmuycam, inat değil mi kurmuycam, kuruyup bitse de kurmuycam…” diye çıkışmış…

Bir diğeri daha gelmiş, “Hani bana, hani bana, olmaz ama” demiş…

Olmadı, olmamış, kurulamamış; ardından birden hava kararmış, ortalık fena ısınmış, karmakarışık olmuş!


“Hükümet kurma” bir emir kipinden ibaret, olanlar ise çok enteresanmış. Bugün günlerden Perşembe, yemek daveti varmış!

Yemek menüsünde ne var acaba? Afiyet olsun efendim…

Ergen Seçim

Nedir “Ergen Seçim?”

“Er” gelen seçimdir. Acele etmiş, çok erken gelmiştir. Buna mukabil, memnun edici bir sonuç da bırakmamıştır. Çok geç gelmesi de hoş değildir elbet; vakitli olması tercih edilir, daha rahat hazmedilir…

Ergen seçim; birleşememe, paylaşamama, anlaşamamanın sonucu, “pat” diye ortaya çıkmış durumdur.

Benim nasıl olsa bir koltuğum var, ayaktaki yolcular düşünsündür. Koltuğa biraz daha gömülüp, kafayı cama yaslayıp, kısık gözlerle yolu izleyerek, inene binene hiç bakmadan seyahat etmektir; “Ah bir de arkadan kimse para uzatıp omzuma dokunmasa, beni hiç germese”dir.

Ergen seçim; henüz olgunlaşmamış durumların sonucu olarak, sorumluluğu iteleyerek, inatlaşarak, ortaya çıkan yeni yetmedir; ne beklenir?! Hamdır, tatsızdır!


Ergen seçim; “Yahu biraz daha otursaydınız, nereye böyle erkenden? Ne güzel oturuyorduk; hem daha hükümet kuracaktık”tır (!)


 

Cihan Yılmaz
İstanbul’da yaşar, İstanbul’u da ülkenin bütününü de çok sever. Ne güzel topraklardır bu topraklar; ne güzeldir bu topraklarda düşünmek, yazmak, çizmek, yaşamak; güzeldir elbet…