Deneyim Asla Yaşlanmaz: Stajyer

Herkesin 70 yaşında bir stajyere ihtiyacı vardır!

 “Tatil” ve “Kadınlar Ne İster?”in yönetmeni Nancy Meyers’ın 25 Eylül 2015 Cuma günü vizyona giren yeni filmi “Stajyer / The Intern”, komedi film severler için yaratılmış!

the-intern stajyer filmi

Robert De Niro’nun karakteri Ben, 70 yaşında emekli olmuş ve eşini kaybetmiş bir insan. Emeklilik günlerinde pek çok farklı hobi edinmiş, dünyanın pek çok yerini gezmiş ancak eve her geri döndüğünde, kendisini bir boşlukta bulmaktadır. Bu boşluğu doldurmak adına da bir şeyler yapması gereklidir. Bir gün, bir ilana denk gelir. İlanda, internet üzerinden giysi satışı yapmakta olan bir firmanın 70 yaş üstündeki deneyimli kişileri stajyer olarak işe alınacağından bahsetmektedir. Ben, bu ilana başvurur ve kabul edilir.

Firmanın üst yöneticisi Anne Hathaway’in canlandırdığı Jules karakteri ise, başlangıçta Ben’in orada olmasını istemez ancak daha sonradan Ben ve Jules arasında güzel bir dostluk doğar. Ben,  tecrübe sahibi ve yardımseverdir. Ben bu süre içinde, Jules için bir baba gibi olur. Filmde başarılı kadınların ailelerinde ve eşleri ile olan sorunları da ele alınır. Bu dönemlerde bir kadının farklı seçenekleri olsa da, bir kadın başarılı olduğu için cezalandırılmamalı . Jules’un tüm zor zamanlarında yanında ve destek olur. Kendi ayakları üzerinde bile dursa her genç bayanın, hayatında bir baba figürüne ihtiyacı vardır.


Film boyunca, Ben’in sadece Jules için değil kendi çevresindeki herkese yardım eden biri olduğunu ve firmadaki herkesin amcası gibi davrandığını izliyoruz. Derdi olan herkese tecrübesi ile destek oluyor. Hollywood filmlerinde ya da hayatın içinde gençler her zaman, yaşlılardan daha önemli olarak bir yer tutsa bile bu film bize aslında gençlerin en büyük ihtiyaç olduğu şeyin hayat tecrübesine sahip bir yaşlı dostu olmalı.

The Intern Poster afiş stajyer filmi fragman

Stajyer / The Intern (2015)

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Robert De Niro (Ben), Anne Hathaway (Jules), Rene Russo (Fiona), Anders Holm (Matt)

Senaryo: Nancy Meyers

Görsel yönetmen: Stephen Goldblatt


Müzik: Thedore Shapio


Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...