Parti İsmi Vermiyorum!

Biliyorsunuz daha önce BİR’i çıkıp size şunu söyledi: “Parti ismi vermiyorum…”  Evet parti ismi vermedi; fakat kendi düşünceleri doğrultusunda hangi partiye oy atmanız konusunda size ipuçları verdi… Şimdi ben de size çeşitli ifadelerle hangi partiye oy atmamalısınız, bunu ifade edeceğim!..

seçimlerde hangi partiye parti oy seçmen sandık türkiye 1 kasım 2015 genel seçimleri milletvekili sandalye dağılımı

Parti İsmi Vermiyorum!

Değerli okurlar, bazı düşünce adamları çok sağ olsunlar bizleri çok düşünürler. Bizlere ne yapmamız gerektiği konusunda yol gösterip kılavuz olurlar. Bu duruşu kimi akil adam olduğu için; kimi de kendisini bazı konularda sorumlu hissettiği için yapar.

Mesela bazı zat-ı muhterem insanlar, bizleri o kadar çok düşünür ki anayasayı bile hiçe sayar ve bizlerin iyiliği için çalışır.


Tarafsızlıklarını umursamadan salt halkın iyiliğini düşünüp sadece Allah adına yaparlar bu işi; başka hiçbir çıkar duygusu hissetmeden gerçekleştirirler.

Ne para, ne pul, ne de gemicik için! Biraz daha başta kalsalar, emin olun sadece cık, cik, cuk, çuk’tan başka hayat gayeleri olmaz. Gönül adamıdır bunlar!

Sizleri düşünerek, size hangi partiye oy atmanız konusunda bilgi verirler; tarafsız olduklarını ima etmeye çalışırlar.

Şimdi ben de sizlere bir gönül adamı olacağım. Ne kadar tarafsız, ilkeli olduğumu göstereceğim! Seçimlere doğru giderken sizden milletvekili isteyeceğim. Sayısı önemli değil. Parti ismi vermeyeceğim! Hangi partiye oy atmamanız konusu da size kalmış.

Seçerken, oy atarken milletvekillerinin milli olup olmaması da size ait, yine size kalmış.

Öncelikle parti ambleminde sizden ricam, ampul varsa (hangi partide var bunu bilmiyorum!) bu partiyi seçmemeniz gerekir. Çünkü karanlıkta aydınlık yaratıp gözünüzü almasın!..

Oy vereceğiniz partiyi iki kişi yönetmesin!..

Mesela parti liderinin ya da şöyle söylersek daha iyi olur: Parti sahibinin oğlunun vakfı olmasın ki çeşitli dedikoduları çıkmış olmasın.

Mesela demokrasiyi tren olarak algılamasın, tanımlamasın!


Parti yetkilileri kendisinin sözlerini peygamberin sünneti olarak görmesin!

Mesela partinin bakanı, 1 dolar 3 TL olmuşken kriz yok demesin ve beddualar okumamış olsun!

Bununla birlikte kriz döneminde “Bizi teğet geçti!” demesin!

İktidarı döneminde parti lideri halkı inandırmak için bir yerde bilmem ne lobisi; başka bir yerde de geometrik şekillerle bir şeyleri anlatmaya çalışmasın!

Büyük Önder, Başöğretmen, Dünya lideri, Başkomutan; Gazi Mustafa Kemal’e, Atatürk demekten uzak bir lideri de seçmeyin!

Çeşitli dini yapılarla yıllarca iç içe ve beraber olup sonra çıkarlara ters düşünce “Aldatılmışız!” demesin!

Mesela parti sahibinin isminin baş harfi “R” ile başlamasın! Çünkü Türkçe değil dolayısıyla da “Milli değil”!

Örneğin sizden milletvekili sayısı belirtip oy isteyen bir lideri de seçmeyin!

Son olarak da mümkünse parti isminin kısaltmasında da “P, K ve A” harfleri yan yana gelmesin!

Bakın gördünüz. Ne kadar objektif ve ilkeli bir duruş sergiledim! Size hangi partiye oy atmanız gerektiğini söylemedim! O yüzden omurgalı bir duruş sergiledim; birilerinin yaptığı gibi!..


Şimdi hangi partiye oy atmanız size kalmış!


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…