Philippe Petit: Tehlikeli Yürüyüş- The Walk

Hayatınız pahasına yapmak istediğiniz neler oldu? Bunların kaçını gerçekleştirdiniz? Tutku ile kaç nefes aldınız? Kaç adım attınız?

Philippe Petit the walk tehlikeli yürüyüş

Philippe Petit’in gerçek hikayesinden sinemaya uyarlanan gerçeküstü bir yürüyüş…

Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), Fransız asıllı bir gençtir. Her genç gibi onun da tutkuları vardır. O sadece pek azımız gibi, bu tutkusunun arkasından koşar. Normal bir hayatı seçerek, toplumun ve ailesinin yapmasını istediklerini gerçekleştirmek yerine sadece kalbinin sesini dinler. Phillippe Petit’in tutkusu nedir? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Onun tutkusu, gördüğü her iki ağaç ya da bina arasına ipini bağlamak ve onun üzerine yürümektir. İp cambazı değildir ve kesinlikle sirklerde yer almaz. O kendisini bir sanatçı olarak tanımlamıştır.

the walk

Film boyunca, Philippe Petit’in bu tutkusu uğruna öncelikle feda ettiği ailesi ile tartışmasını ve onlardan ayrılış sahnesini izliyoruz. Daha sonra ise, gerçek hayattaki akıl hocası olan bir sirkte akıl hocası olan Papa Rudy ( Ben Kingley) ile tanışıyoruz. Papa Rudy, Phillippe Petit’in tüm yürüyüşlerindeki beyindir. Philippe Petit, küçücük bir grup insan ve akıl hocası sayesinde 7 Ağustos 1974 günü, bir ilki başarmıştır.


Aya on iki kişi çıkmış ve ayak basmış olsa da Philippe Petit, dünyada tektir! Ondan başka hiç kimse Dünya Ticaret Merkezi kuleleri arasında bir ip geçirerek, yürümemiştir.

philippe_petit_tightrope_hero-xlarge

Yönetmen koltuğunda ise Robert Zemeckis yer alıyor. Kendisini  Forrest Gump, Cast Away, Back to the Future, Polar Express ve Flight, gibi olağanüstü yapımlardan tanıdığımız yönetmen bu filmde bir 3D harikasının ötesini gerçekleştirerek seyirciyi de filme dahil ediyor. Her seyirci film boyunca, kalbi çarparak Philippe Petit’in hikayesini izliyor


NOT: Petit’in hikayesi ile ilgilenenler için, aşağıdaki linkte Phillippe Petit’in gerçek hikayesi ve ipini, Dünya Ticaret Merkezinin kuleleri arasındaki boşluktaki yürüyüşünün gerçek görüntüleri yer alıyor.

Her yaştan çocuğun izlemesi gereken en iyi animasyon filmler


Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...