Tebrikler ÖSYM

ÖSYM’nin 2016 sınav takvimi açıklandı. Sınav takviminde bu yıl ilk kez değişiklik yapan ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanma tarihlerini de açıkladı.

ösym sınavları

Bu kurum geçtiğimiz yıllarda çeşitli sınavlar için birçok kez gündeme gelmiş, sınav sorularının çalınması, sınav puanlarındaki tutarsızlıklar gibi ciddi konularda güven sarsmıştı. O günlerde çok defa eleştirdiğimiz ÖSYM’nin böyle bir hizmet verecek olması, eğer uygulayabilirlerse gerçekten de çok iyi olacak gibi görülüyor. En azından insanlar sınava girdikten belli bir süre sonra internetin başında sürekli sayfa yenilemek zorunda kalmayacaklar.

1442392442_ÖSYM Sınav Takvimi 2016Tek Sıkıntı Yoğunluk

Artık sonuç açıklanma tarihlerinin belli olması ile birlikte sınava giren yaklaşık 2 milyon öğrenci aynı anda internet başında sınav sonuçlarını öğrenmeye çalışacak. Bu durum da hiç kuşkusuz ÖSYM’nin sitesinde yoğunluğa yol açacak. Sınav başvuruları başlamadan sonuçların açıklanma tarihini belirlemek gibi bir yenilik yapan ÖSYM, umarız ki yoğunluk içinde profesyonelce uygulamalara geçer ve yaşanacak olası sıkıntılar için önlem alabilir.


Türkiye’de uygulanan sınavlar için en büyük tehlikelerden birisi de başvuru tarihlerine uyulmaması. Özellikle sınav sonuçlarının açıklanma tarihi bile belirlenmişken başvuru tarihlerinin kesinlikle uzatılmaması gerekiyor. Herhangi bir uzama o sınav için tüm takvimin değişmesine yol açabilir.

Mucizenin adı Türkiye

Milli Takımımıza EURO 2016 elemeleri için 2 maçta 4 puanın yetecekti. Oynadığımız 2 karşılaşmayı kazanarak 6 puan toplayıp sürpriz bir şekilde EURO 2016’ya direkt katılma hakkı kazandık. İzlanda karşılaşması başlarken 1 puan alıp play-off oynamaya hak kazanmamız tek beklentimiz iken, grubumuz ve diğer guruplar için istediğimiz tüm sonuçların gerçekleşmesi, en iyi 3. olarak turnuvaya katılmamız çok az kişinin tahmin edebileceği bir sonuçtu.


Futbolun bu kadar sevilip heyecanla izlenmesi, o gece yaşanan mucizeye değmez miydi? O akşam Milli Takımımızın istediği tüm sonuçlar gerçeklemeseydi Macaristan Milli Takımı EURO 2016’ya direkt olarak katılacaktı. Herhalde 13 Ekim Salı akşamı Dünyadaki kimse Macaristan takımını destekleyen bir futbolsever olmak istemezdi…

irlanda maçı a milli futbol takımı türkiye milli maç

Neden Olmasın!

EURO 2016 grupları belirlenmeden önceki son adım olan play-off karşılaşmaları da Milli Takımımızı yakından ilgilendiriyor. Şayet seribaşı olmayan İrlanda Cumhuriyeti, Norveç ve Slovenya takımlarından en az 2 tanesi rakiplerini elerse, 12 Aralık’ta yapılacak kura çekiminde 3.torbada yer alacağız.

levent kırcaBüyük Ustaya Veda


Birçok kuşak onunla büyüdü. Devlet sanatçılığı, tiyatro oyunculuğu, sinema oyunculuğu yaptı. En büyük komedyenlerden birisiydi. Taklidini yaptığı insanların çok büyük bir bölümü ona hiç kızmadı. Türkiye’nin nabzı her perşembe akşamı ‘Olacak O Kadar’ programlarındaki skeçlerle attı. İçinde bulunduğumuz yılda Devlet Sanatçılığı ünvanının kendisinden alınması ona yapılan en büyük ayıplardan birisiydi. Yaşadığı ve yaşattıklarıyla arkasında kocaman bir kitle bıraktı. Teşekkürler Levent Kırca, Türkiye seni unutmayacak…

‘ÖSYM’ 2016 KPSS sınav tarihlerini değiştirme kararı aldı