Afrika’da su kuyunuz olsun ister misiniz?

Dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, “Bizim için su, Afrika için hayat” projesiyle, binlerce kişiyi su kuyusu açarak temiz suyla buluşturuyor. Çad’da bin 60 kişilik nüfusa hizmet verecek 4 su kuyusu daha açan Yeryüzü Doktorları’nın Su Kuyusu Projesi’ne katılmak için sadece 5 liranızı ayırabilirsiniz.

Afrika'da su kuyunuz olsun ister misiniz?

Hayatın kaynağı suya yeryüzünde bütün canlılar muhtaç. Bir insanın günde ortalama tükettiği su miktarı uluslararası standartlara göre 5 metreküp olarak hesaplanıyor. Dünyanın pek çok coğrafyası için bu durum geçerliyken ne yazık ki Afrikalılar bu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Afrika’da yaşayan insanlar su kaynağı bulunmasına rağmen imkansızlıklar nedeniyle temiz suya ulaşamıyor. Her yıl binlerce yetişkin ve çocuk bu sebeple hastalanarak hayatını kaybediyor.

Günümüze kadar yaşanan nüfus artışı, tüketim ve iklim değişikliklerine rağmen dünyada hala yeterli miktarda su olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu rağmen 2030 yılında dünya nüfusunun yarısına yakınının su sıkıntısının yaşandığı bölgelerde yaşayacağını tahmin ediyor. Bu karamsar tabloyu yok etmek için çalışmalar yapan Yeryüzü Doktorları, 2013 yılından beri Afrika’nın birçok ülkesinde su kuyusu açarak yardım elini uzatıyor. Bizim için su Afrika için Hayat adıyla su kuyusu açma kampanyası yürüten Yeryüzü Doktorları, Çad’da 4 yeni su kuyusunu daha Afrikalarının ihtiyacına sundu.


Yeryüzü Doktorlar Çad’da Ali Namık Erciyeş, Su Kuyusu’nu Dagana bölgesinde, Choiri al aoudja köyünde, 200 kişilik bir nüfusa hizmet vermek adına, 11 Ocak’ta,Kazım Çırak- Seriman Çırak Kuyusu Tourba bölgesinin Sihebaya köyünde, 240 kişilik bir nüfus için 12 Ocak’ta, Nur Su Kuyusunu Koulodia bölgesinde, Kourti köyünde, 320 kişilik bir nüfusun hizmetine sunmak üzere 14 Ocak’ta, son olarak Aydın Talay Su Kuyusu ise Kloudia bölgesinde, Wadara köyünde, 300 kişilik bir nüfusa hizmet vermek adına 16 Ocak’ta açtı. Açılan su kuyusunun rezervine ve kuyuya bağlanacak olan pompanın gücüne bağlı olarak kuyulardan bini aşkın Afrikalı faydalanacak.

Afrika’da su kuyusu açtırma çalışmalarının 2013 yılında başladığını kaydeden Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Yahyahan Güney, kampanyaya katılan kişilerin bağışlarıyla açılan kuyulardan binlerce kişinin yararlandığını belirtti. Bir ya da daha fazla bağışçının kampanyaya katılabileceğini de belirten Güney, isteyen kişilerin adlarının açılan kuyuya verilebildiğini de söyledi. Bir kuyunun maliyetinin ortalama 2 bin 500 dolar civarında olduğunu belirten Güney, kuyunun maliyetinin suyun bulunacağı derinliğe göre değişkenlik gösterebildiğini de vurgulayarak şöyle dedi:


“Bizim kolayca ulaşabildiğimiz hayat kaynağı suya, Afrika da yaşayan binlerce kişi ne yazık ki ulaşamıyor. Açılan su kuyuları maalesef ihtiyacı karşılamıyor. Yüzlerce daha su kuyusu açmamız gerekiyor. Bunun içinde kampanyamız devam ediyor. Siz de bir kuyu açabilir, en yakın su kaynağına ulaşmak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan insanlara yardım edebilirsiniz. Yeryüzü Doktorları’nın ‘Bizim için su Afrika için hayat’ kampanyasına katkıda bulunmak için 6612’ye SMS atabilirsiniz. Her SMS kampanyaya 5 liralık bağış sağlıyor.”

İlgili yazılar

Düşler Akademisi ile geleceğin sosyal sorumlu liderleri


Gurur Duyulacak Sosyal Sorumlular


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.