Ankara’da patlama: Çok kritik noktada terör saldırısı

Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre 28 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'da çok kritik noktada terör saldırısı

Devlet Mahallesi’ndeki askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Valilik patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiği belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na çok yakın bir noktada, TBMM’ye ise yaklaşık 1 km mesafede askeri servis araçlarına yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı başkentte büyük bir gürültüye neden olurken 4 adet askeri servis aracı olay yerinde yanmaya başladı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.


Ankara'da çok kritik noktada terör saldırısı

Ankara’da patlamanın gerçekleştiği nokta neden kritik?

Ankara’da Merasim Sokak’ta gerçekleşen patlamaya yakın bölgede bulunan devlet binaları:

  • Askeri Yargıtay – 150 m
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı – 600 m
  • Genelkurmay Başkanlığı – 800 m
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi – 800 m
  • Maliye Bakanlığı – 800 m
  • Milli Savunma Bakanlığı – 1.3 km
  • İçişleri Bakanlığı – 1.3 km
  • Anıtkabir – 1.4 km
  • Adalet Bakanlığı – 1.4 km
  • Yargıtay – 1,5 km
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – 1,5 km

Ankara'da çok kritik noktada terör saldırısı devlet mahallesi

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ünal Kaya, şöyle konuştu:

“Ankara’daki patlamanın servis aracına yönelik olduğu bildiriliyor.  Servis otobüsünün yanmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Yaralılara müdahale çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri yeni müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına başlanıldı. Patlama, askeri lojmanların bulunduğu bölgede oldu, yaralananlardan bazıları kendileri hastaneye gitti. İki servis aracının aynı anda yanmaya başlaması saldırı ihtimallerini güçlendiriyor. Patlamanın meydana geldiği yer, Emekli general ve amirallerin bulunduğu lojmanın tam karşısında bulunuyor.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu‘na, patlama sorularına ilişkin verdiği cevapta ise, “Bana bazı bilgiler geldi, bakacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara'da çok kritik noktada terör saldırısı patlama devlet mahallesi tbmm hava kuvvetleri genelkurmay

ankara patlama terör saldırısı devlet mahallesi harita

İlgili yazılar


Ankara’da Kanlı Cumartesi: 10 Ekim 2015


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.