CFO Zirvesi: Üretim ile finans arasında kopukluk var

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin finans departmanlarını yöneten CFO’lar, Data Expert ve Fortune Türkiye işbirliği kapsamında BMI organizasyonunda bir araya geldi.

tusiad-baskani-cansen-basaran-symes

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes’in açılış konuşması ile başlayan Zirve’de, IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas, KPMG Türkiye Başkanı Ferruh Tunç, Turkven Private Equity Direktörü Ali Nalbantoğlu ve daha birçok önemli isim günümüz iş dünyası hakkında konuşmalarını yaptı.

BMI (Business Management Institute) organizasyonu, Data Expert ve Fortune Türkiye işbirliğiyle bugün düzenlenen CFO Summit 2016’nın açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes şirketlerin finansal üst düzey yöneticileri olan CFO’lara önemli mesajlar verdi.


TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes: “CFO’ların örgütlenme içerisinde olması gerekir”

CFO 2016 zirvesinin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye’nin en etkin CFO’larının buluştuğu CFO Summit’te, özellikle CFO’lar için profesyonel örgütlenme ihtiyacına değinerek, “Bu platformlar CFO’ları bir araya getirerek sektörün ihtiyaç duyduğu güçlü örgütlenmeler yaratacaktır. Özellikle küresel ölçekte finans anlamında hassas zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde, ülkemizdeki şirketlerin geleceğini şekillendiren CFO’ların örgütlenme içerisinde olmasına ihtiyaç var” dedi. Günümüzde şirketlerin artık kar amaçlı kurumlar olmaktan çok, sorumluluk sahibi kurumlar olmasının önemini vurgulayan Symes, iş süreçlerinin dijitalleşme trendinden bahsederek, CFO’lara ‘Bu yeni dünya için hazır mıyız?’ sorusunu yöneltti.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan CFO Zirvesi Üretim ile finans arasında kopukluk var
İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan

Erdal Bahçıvan: “Üretim dünyası ile finans dünyası arasında kopukluk var”

TUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini alan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise konuşmasında, üretim dünyası ile finans dünyası arasındaki kopukluğa değinerek; “Türkiye olarak üretim ekonomisine geçmeli, finansal kapitalizmden vazgeçmeliyiz. Finans piyasaları, üretim ekonomisine kaynak aktarmalı. Bu süreçte yabancı yatırımcılara da ülke olarak ihtiyacımız var” dedi.


IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri‘nin ‘Makroekonomik Trendler ve Türk Ekonomisine Genel Bakış’ konulu konuşmasının ardından KPMG Türkiye Başkanı ve Kıdemli Ortağı Ferruh Tunç yönetiminde gerçekleştirilen ‘Global mi Glokal mi? Dünya Ölçeğinde İş Yapmak’ panelinde Türk Hava Yolları CFO’su Coşkun Kılıç, TOFAŞ – FIAT CFO’su Stefano Reganzani ve Şişecam CFO’su M. Görkem Elverici konuşmacı olarak yerlerini aldılar. Panelistler küresel ölçekte iş yapan ya da yapacak firmaların, yerel ölçekteki iş akışını, dengesini ve gerçekliliğini de bilmeleri gerektiğinden bahsederlerken, CFO’ların şirketteki konumları itibariyle CEO ve satış ekiplerine sağlaması gereken katkılar hakkında önemli mesajlar verdiler.

İlgili yazılar

Yeni ekonomide şirketlerin başarısı için 3 anahtar

13 Yılda Ekonomide Ne Oldu?


Cüneyt Başaran: Mal satıyoruz ama bereketi yok denen bir yıl


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.