Vize simsarları can yakıyor!

ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden vize almak isteyen vatandaşlar, paralarını hayal tacirliği yapan vize simsarlarına kaptırıyor.

Avrupa ve Amerika Hayali Kuran Yüzlerce Türk Vatandaş, Dolandırıcıların Kurbanı Oluyor!

Ankara Anlaşması vizesi, göçmenlik ve çifte vatandaşlık konularında uzman olan, Londra merkezli uluslararası ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors, Avrupa veya Kuzey Amerika ülkelerine vize almayı düşünen Türk yatırımcı ve girişimcileri; sayıları her geçen gün hızla artan vize dolandırıcılarına karşı uyarmak ve yabancı ülkelerin vize, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık sistemleri hakkında bilgilendirmek üzere ülkemize geliyor.

Türkiye’den rekor mağdur başvurusu!

Özellikle son yıllarda, Türkiye’den yüzlerce vize mağdurunun kendilerine çözüm ve yardım için başvuruda bulunduğunu belirten Garth Coates Solicitors kurucusu ve İngiliz İçişleri Bakanlığı’nda görevler almış olan Garth Coates, artan bu başvurular sonucunda, Türk vatandaşları Avrupadaki vize sistemi konusunda; doğru ve gerçek bilgiler ışığında aydınlatmak ve Avrupa ülkelerinin yatırımcı ve girişimcilere sağladığı kalıcı oturum ve vatandaşlık fısatlarını anlatmak amacıyla, 20-22 Şubat tarihlerinde İstanbul’da seminer ve toplantılar düzenleyeceklerini açıkladı.


“Dolandırıcılar basit bir işlem için 20 bin Sterlin’e varan rakamlar (yaklaşık 90 bin TL) istiyor “

Vize simsarlarınca mağdur edilen ve sayıları her yıl artan yüzlerce Türk’ün yardım için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyleyen Garth Coates, dolandırıcılara kaptırılan paraları duyduklarında şaşkınlık yaşadıklarını, çünkü çok basit bir vize işlemi için en az 5 bin sterlin (yaklaşık 22 Bin TL) istenmesinin sadece vicdansızlık değil, aynı zamanda açık bir dolandırıcılık ve suç olduğunu belirtti. Coates, bazı vize simsarlarının çok daha ileri giderek vatandaşlardan 20 bin sterline varan rakamlar (yaklaşık 90 bin TL) talep ettiklerini sözlerine ekledi.

“Konsoloslukta adamı olduğunu söyleyenlere asla inanmayın!”

İngiliz iç işleri bakanlığında vize işlemleri konusunda önemli görevlerde bulunan Garth Coates, kesinlikle yüksek ücretler talep eden aracılara inanılmamasını, hiç bir vize simsarının konsolosluklarda kendi adamı olmadığını, vize alınmasında tamamen şansa göre hareket ettiklerini ve vize alınması durumunda da korkunç paraların kaptırıldığını söylüyor ve uyarıyor: “Konsoloslukta kendi adamlarının olduğunu söyleyenlere asla inanmayın ve bunları mutlaka konsolosluklara şikayet edin.”

“Aslında normal bir başvuru yapıyorlar”


Garth Coates, dolandırıcıların kurduğu sistemi şöyle anlattı; “konsolosluklarda kendi adamlarının olduğu izlenimi yaratarak” hareket ediyorlar. Talep ettikleri ücretin genelde %25’ini peşin alıyorlar. Kalan ücreti ise, onaylandığında alacaklarını söyleyerek güven telkin etmeye çalışıyorlar. Daha sonra normal vize başvurusu nasıl yapılır ise, o şekilde başvuruyu yapıyorlar. Vize onaylanır ise, tuzaklarına düşürdükleri vatandaşlara, bunu kendilerinin başardıklarını ve konsolosluklardaki adamları aracılığıyla vizeyi aldıklarını söylüyorlar. Böylelikle her bir vatandaştan on binlerce lira haksız kazanç elde ediyorlar “.

“Ortalama her 2 başvurudan biri zaten Vizeyi alıyor”

Garth Coates; “Başvuruda bulunanlardan her iki kişiden biri zaten vizeyi alabiliyor. Bu durumda dolandırıcılar, şanslarını denemiş oluyorlar, zaten kendilerine başvuran her iki kişiden biri vizeyi aldığı için, elde ettikleri haksız kazanç yılda milyonlarca lirayı buluyor” dedikten sonra, vize simsarlarına karşı vatandaşları uyanık olmaya çalışıyor.

“Avrupa hayali kuranların, dolandırıcılarının tuzaklarına düşmemesi için İstanbul’a geliyoruz” Garth Coates

Avrupa hayali kuranları dolandıran vize simsarlarının kendilerini de mağdur ettiğini söyleyen Garth Coates, “Türkiye’de telefon ve internet kanalı ile vize vaadinde bulunan dolandırıcıların tuzağına düşen çok sayıda insan var. Bu dolandırıcılar tarafından mağdur edilen vatandaşlar, karşılarına çıkan herkese şüpheyle yaklaşıyor.” diyor. Hatta Uluslararası alanda çok başarılı vize projelerine imza atmış olmalarına rağmen, kendilerinin de bazen şüpheyle karşılandıklarını belirten Coates, “Türkiye’de insanlar o kadar çok aldatılmış ki, bazen karşılarına çıkan doğru kişileri de dolandırıcı olarak görüyorlar. İngiltere barosuna kayıtlı tanınmış bir firma olmamız bile durumu değiştirmiyor. Ancak firmamıza yapılan başvuruların hızla artması dolandırıcılara karşı Türk halkını ve yatırımcıları bilinçlendirmemiz gerektiğini gösterdi. Vize sistemi konusunda; doğru ve gerçek bilgiler edinilmesini sağlamak, yurtdışındaki çifte vatandaşlık olanaklarını tanıtmak ve özellikle Türk vatandaşlarınca popüler olan Ankara Anlaşması (Avrupa İşbirliği Anlaşması) vizelerini anlatmak için 20, 21- 22 Şubat tarihlerinde uzmanlardan oluşan bir heyet ile İstanbul’da konferans ve toplantılar organize edeceğiz ” dedi.

Garth Coates‘in düzenlediği yurtdışı göçmenlik ve çifte vatandaşlık seminerleri, vizesizdunya.wordpress.com blog sayfalarından takip edilebiliyor.

İlgili yazılar


Oteller Rusya krizinden çıkış yolunu teknolojide bulduazılar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.