Ankara terör saldırısında son durum: 37 ölü

Ankara terör saldırısında son durumu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıkladı. Saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 15’i ağır 71 yaralı tedavi altında.

Ankara patlamasında son durum: 37 ölü, 15'i ağır 71 yaralı.

“37 kişiden 2’si terörist olabilir”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara’da dün yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı:

“Bugün tıp bayramı. Milli ruhun 97. dönemindeyiz. Türk hekimlerinde o günkü ruh neyse bugün de aynı ruhu taşıyoruz. Bugün de milletimiz o günün emperyalist ruhlarına karşı nasıl mücadele ettiyse bugün de aynı milli ruhla aynı metanetle aynı birlik ve beraberlik içinde mücadele verecektir. Teröristleri bu ülkeden yok etmek güçlü bir şekilde başarılacaktır. Ankara’da terör eylemi ile karşı karşıya kaldık. Terör zihniyetini kınıyorum. Kaybettiğimiz olay yerinde 30 kaybımız var. Ama bu 30 kayıptan 1’i kesin 2’si şüpheli terörist olması söz konusu. Hastanede 3 vatandaşımızı daha kaybettik. Hastanede kaybettiğimiz vatandaşımızın sayısı 7 oldu. 71 yaralımız var. 15’i yoğun bakımda ve durumları ciddiyetini koruyor.”


Ankara terör saldırısında son durumu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıkladı. 37 kişi hayatını kaybetti, 71 yaralı tedavi altında.

12 savcı görevlendirildi

Dün Başkent’in kalbi Kızılay’da siviller terör saldırısının hedefi oldu. Bombalı terör saldırısının, 1’i kadın, 2 terörist tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Patlamanın ardından 12 savcı görevlendirildi. Savcıların 4’ü Adli Tıp’ta, 4’ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4’ü de olay yerinde inceleme yaptı. Saldırganların 2’sinin de olay yerinde öldüğü tespit edildi. Canlı bomba olduğu değerlendirilen kadın saldırganın kimliği, gece saatlerinde belirlendi.

2 haftadır aranıyordu

Ankara’da durakta bekleyen vatandaşları hedef alan terör saldırısında kullanılan aracın 10 Ocak’ta Şanlıurfa’dan çalındığı iddia edildi. Emniyet birimlerinin, yaşlı bir kadına ait olan İstanbul plakalı 95 model BMW otomobilin, çalındığı gün Diyarbakır’a götürüldüğünü tespit ettiği ileri sürüldü. Ankara polisi, bundan 2 hafta önce, 27 Şubat Pazar günü alarma geçmiş ve Kızılay bölgesinde bombalı araç aramıştı.


doğu ve güneydoğu illerinde 6 araç aranıyor

Doğu ve Güneydoğu’da 6 araç aranıyordu

Son haftalarda PKK’nın bomba yüklü 6 araç ile saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı ilgili birimlere gönderilmiş ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde bu araçlar aranmaya başlanmıştı. PKK’nın bomba yüklü araçların ön hazırlıklarını Irak ve Suriye’de yaptığı, ardından Türkiye’ye gönderdiği belirtiliyor. Araçların içerisinde oluşturulan ceplere tesir gücü yüksek C-4 tipi plastik patlayıcılar yerleştirildiğinde, bunun sınırlardaki x-ray sistemlerinde fark edilmesinin mümkün olmadığı iddia edildi.

Yanan otobüsün hemen arkasındaki belediye otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, başı kanlar içinde olay anını, “Patlama sağ tarafımızda oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu. Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol tarafına attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım” cümleleriyle anlattı.


Yanan otobüsün arkasındaki otobüste bulunan Doğan Aşık da bir aracın gelerek önlerindeki otobüse yanaştığını, o sırada büyük bir alev topu şeklinde patlama gördüğünü, 2 kez patlama olduğunu, kendisini otobüsten dışarı attığını söyledi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.