FBI Reza Zarrab’ı konuşturacak, uluslararası operasyon geliyor!

Bir dönem AKP’de milletvekilliği yapan Feyzi İşbaşaran, ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’ın FBI tarafından konuşturulacağını ve 17 – 25 Aralık operasyonlarının uluslararası hal alacağını iddia etti.

reza zarrab ödül

Eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran, ABD’ye giden Reza Zarrab’ın tutuklanmasıyla ilgili olarak, “Zarrab’ın Miami’ye indiğinde FBI’nın kendisini tutuklayacağını bilmemesi imkansız. Belli ki, arada CIA – FBI’ın adamları var. FBI, Zarrab’ı konuşturacak. Zarrab da konuşmak için gitti zaten. Zarrab konuşursa, az ceza alır ve servetinin bir kısmını kurtarır” dedi. Feyzi İşbaşaran, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, “Zarrab, karakter olarak zayıf biri. Türkiye’de tutuklandığında hemen dışarıya haber göndermişti. ‘Beni çıkarmazsanız konuşurum’ demişti. Zarrab konuşursa ne olur ? Türkiye’deki 17 – 25 Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu uluslararası davaya dönüşür” ifadelerini kullandı.

Feyzi İşbaşaran’ın “ABD’yi dolandırmak”, “bankacılık sahtekârlığı” ve “karapara aklama” suçlamalarından tutuklanan ve 75 yıla kadar hapsi istenen Reza Zarrab’la ilgili olarak attığı tweetler şöyle:


1) Kimse Reza Zarrab’ın, Miami’de hava güzel, birkaç gün tatil yapıp denize girerim diye gittiğini sanmasın. Zarrab o kadar aptal olamaz.

2) Babek Zencani’nin İran’da yargılanmasından beri Zarrab tedirgindi. Zencani idam cezasını alınca Zarrab harekete geçti.

3) Basından takip etmişsiniz, Zarrab’ın boşanma meselesi ve mallarını satması gündemdeydi. Zarrab Istanbul’da diken üstündeydi.

4) Reza Zarrab’ı Istanbul’da ölüm korkusu sarmıştı. O’nu koruyan güç O’nu mafyaya teslim etmişti. Hem mafyayı doyurmak, hem de denileni yapmak

5) Reza Zarrab’ı koruyan güç, izleri silmek için Zarrab’ı ortadan kaldıracaktı. Zarrab’ın yaşaması artık zarar veriyordu.Mafya zaten ensesindeydi

6) Istanbul’da,büyük para kazananların hepsinin hayatı tehlikede. Hele Zarrab gibilerin milyar dolarlarla Istanbul’da yaşaması imkansız.

7) Reza Zarrab, yolun sonuna geldiğini gördü, değil Amerika Avrupa’ya gidemiyordu.Büyük ihtimalle Amerika ile irtibata geçti. Çünkü sorun ABD

8) Reza Zarrab, ABD – Miami’ye indiğinde FBI’nın kendisini tutuklayacağını bilmemesi imkansız. Belli ki, arada CIA – FBI’ın adamları var.

9) FBI, Reza Zarrab’ı konuşturacak. Zarrab da konuşmak için gitti zaten. Zarrab konuşursa, az ceza alır ve servetinin bir kısmını kurtarır.

10) Büyük ihtimalle Reza Zarrab Amerika’ya tüm bilgileri, bağlantılarını verecek. Bunun karşılığında kefaletle bırakırlar.


11) Amerika, Zarrab’dan bilgileri aldıktan sonra kefaletle bırakır, ama Amerika’dan çıkamaz. Zarrab da onu istiyor zaten.

12) Reza Zarrab, karakter olarak zayıf biri. Türkiye’de tutuklandığında hemen dışarıya haber göndermişti. ‘Beni çıkarmazsanız konuşurum’ demişti

13) Reza Zarrab konuşursa ne olur? Türkiye’deki 17 – 25 Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu uluslararası davaya dönüşür.

14) Türkiye’deki bazı siyasilerin ve İran’daki bazı mollaların para trafiği ortaya saçılır. İran’da,Ahmed – i Nejat kilit isim olacak.

15) Reza Zarrab’ın konuşması ile İran’da üst düzey tutuklamalar olur. Bu tutuklamalar Hasan Ruhani’yi çok rahatlatacak. ABD Ruhani ile çalışacak

16) Reza Zarrab, Türkiye ve Türk siyasetçilerle ilgili net bilgiler verir. Türk siyasetçiler Zarrab’ın suçlandığı konuların tam göbeğinde olur.

17) Suçlama çok büyük ve uluslararası suçlar. Atatürk havalimanı antreposundaki CIA Operasyonlarının hepsi ortaya dökülür.

18) Türkiye’de, hukuk şapa oturdu. Türkiye, kesemediği göbeğini Amerika kesti. Bu siyaset veya siyasetsizlik bir yerde bitecekti. Buraya kadar!

19) Netice itibariyle, Reza Zarrab Türkiye’den kaçtı ve Amerika’ya sığındı. Zarrab canını kurtardı, gerisi düşünsün.

20) Zarrab, Türkiye’den mi gitti, Dubai’den alındı mı ? Onu da bir iki gün içinde öğreniriz.”,

Feyzi İşbaşaran kimdir?

Feyzi İşbaşaran (d. 29 Mayıs 1956, Elâzığ), Türk siyasetçi ve iş adamıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk kez 19. Dönem Anavatan Partisi İstanbul milletvekili olarak girdi. 23.dönem’de AK Parti’den milletvekiliği yaptı. Polisle girdiği küfürlü kavgadan sonra kesin ihraç istemiyle Ak Parti MYK’sı tarafından Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevkine karar verildi 26 Aralık 2009’da AK Partiden istifa etti.


Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’ni bitirdi. Özel sektörde yöneticilik yaptı. Turgut Özal’ın Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. İngilizce bilen İşbaşaran Evli ve 2 çocuk babasıdır.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.