İstanbul Valisi teröre karşı dikkatli ve uyanık olunmasını istedi

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir şehri ‘ben terör tehdidinden yüzde 100 azadeyim’ diyemez.

İstanbul Valisi teröre karşı dikkatli ve uyanık olunmasını istedi

İstanbul Valiliği’nin Tuzla’da düzenlediği ‘İlçe Buluşmaları’ etkinliğine İstanbul valisi Vasip Şahin de katıldı. Vali Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, pazar günü Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının haince ve alçakça olduğunu belirterek, hayatlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Güvenlik bürokrasisi olarak en üst seviyede her türlü tedbirin alındığını ifade eden Vali Şahin, “Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun, dünya global terör tehdidi altındadır. Dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir şehri ‘ben terör tehdidinden yüzde 100 azadeyim’ diyemez. Dolayısıyla bizler bugün bu gerçeği göz önüne alarak tedbirlerimizi, planlarımızı yapıyoruz. Bunu da en etkin şekilde uygulamaya devam ediyoruz” diye konuştu.


“Dikkatli, tedbirlik ve uyanık olacağız”


Vatandaşlardan dikkatli ve uyanık olmalarını isteyen Vasip Şahin, “Bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar. Bu millet, dün olduğu gibi bugün de, yarın da buna müsaade etmeyecektir. Bunu bilecek, buna karşı hem kendini koruyacak, hem savunacak, hem de gerekirse karşı tedbirleri alacak kadar bu milletin feraseti ve basireti vardır. Vatandaşlardan öncelikle talebim şudur; tedbirli, dikkatli ve uyanık olacağız. Ancak tedirginliğe paniğe kapılmaya asla tevessül etmeyeceğiz. Özellikle birbirimizi daha çok kollamaya, selam vermeye ve birbirimize daha çok bağlanmaya bugün daha fazla dikkat etmeliyiz. Doğulusuyla, Batılısıyla, Güneylisiyle, Kuzeylisiyle birbirimize daha çok sahip olmak ve aramızdaki dostluk bağını daha çok geliştirmek durumundayız. Terörün hedefine ulaşması noktasında bana göre en önemli tedbir birbirimize daha çok yaklaşmaktır” açıklamasını yaptı.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.