Ölüm ve Ötesi: Nekrofili ve bolca gerilim

Ölen ünlü aktris Anna Fritz’in cesediyle morgda cinsel ilişkiye girmeye karar veren arkadaşların başına gelen sürpriz ile bir hayatta kalma savaşına dönüşen Ölüm ve Ötesi, 4 Mart itibarı ile sinemalarda izleme şansı bulacağımız bir gerilim.

olum-ve-otesi-nekrofili-ve-bolca-gerilim


Dünya çapında bir aktris olan Anna Fritz, birçok ünlü yönetmen ile çalışmış ve ülkesinin en büyük şöhretlerinden biri olmuştur. Genç ve güzel Anna’nın ölüm haberi şok etkisi yaratır. Bir partide ölen Anna, hastanenin morguna konur. Hastane çalışanı Pau, mesaisinin bitimine 1 saat kala gelen arkadaşları Ivan ve Javi’yi, Anna’nın cesedini görmeleri için morga götürür. Anna’nın çıplak bedeninden etkilenen Ivan ve daha önce güzel bulduğu cesetler ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf eden Pau, Anna’nın cesedi ile ilişkiye girmeye karar verirler. Ivan’ın ardından Anna’nın cesedi ile cinsel ilişkiye giren Pau, sıra dışı bir sürprizle karşılaşır. En başından beri arkadaşları ile birlikte hareket etmeyen Javi, yaşanan sürpriz sonrasında da aynı tavrı sergiler. Çok geçmeden bir ölüm kalım mücadelesi başlar…
Ülkemizde Ölüm ve Ötesi adıyla gösterilecek olan 2015 yılı İspanyol yapımı El Cadaver de Anna Fritz / The Corpse of Anna Fritz, nekrofili olarak başlayıp yaşam mücadelesine dönen bir hikaye. Ölü sevicilik ya da ölü istismarı gibi tanımlamalar ile Türkçeleştirebileceğimiz nekrofili nedeni ile oldukça ilginç bir başlangıç yapan film, adım adım gerilime doğru evriliyor. Büyük bölümü kapalı mekanda geçen filmin Alba Ribas, Cristian Valencia, Albert Carbo ve Bernat Saumell tarafından canlandırılan 4 ana karakteri var. Filmin yönetmeni İspanya’da televizyon dizileri ile tanınan Hector Hernandez Vicens. Filmin senaryosu da Vicens’le Isaac P. Creus’a ait. Bu tür gerilim filmlerinin süresi kısa olmadığı takdirde sıkıcılaşabildikleri sıkça görülmüştür. Ölüm ve Ötesi ise 1 saat 11 dakikalık süresi ile sürükleyiciliğini bir an olsun yitirmeyen bir film. İspanyol sinemasının son dönem ilginç gerilim filmlerinden biri olan yapım, hem gerilim türünü sevenler, hem de İspanyol sinemasından farklı bir örnek izlemek isteyenler için iyi bir seyirlik olabilir. Ölüm ve Ötesi, 4 Mart itibarı ile vizyonda.



Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.