Pakistan’ın Lahor kentinde lunaparka intihar saldırısı

Pakistan’ın Lahor kentinde bir lunaparkta canlı bomba patladı. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 55 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi yaralandı. Hedefin Hristiyanlar olduğu belirtildi.

Pakistan'ın Lahor kentinde bir lunaparkta canlı bomba patladı. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 55 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı. Hedefin Hristiyanlar olduğu belirtildi.

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da bir lunaparkta düzenlenen saldırıda en az 55 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Pencap eyaletindeki Başbakanlık kaynakları, “Gülşen İkbal” adlı lunaparktaki bombalı saldırıda, 55 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200’den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. BBC’ye konuşan bir polis yetkilisi, patlamanın intihar saldırısından kaynakladığını söyledi.

pakistan lahor pencap şokta canlı bomba intihar saldırısı

Pakistan’da 3 gün yas ilan edildi

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti. Lahor’daki saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği duyuruldu.


Gülşen el İkbal Parkı’nın çıkış kapısının hemen dışında ve salıncaklardan birkaç metre uzaklıkta yaşanan intihar saldırısı, henüz hiçbir grup tarafından üstlenilmedi. Hedefin Paskalya için dışarıya çıkan Hıristiyan aileler olduğu yönünde spekülasyonlar da var.

Bölgedeki tüm büyük hastaneler alarm durumuna geçti. Lahor, Pakistan’ın en büyük ve en zengin eyaleti Pencap’ın başkenti ve Başbakan Nevaz Şerif’in seçmenlerinin büyük bir bölümü bu bölgeden. Pakistan son dönemde Taliban’ın benzer saldırılarına maruz kaldı.


pakistan hedef hristiyanlar mı

Hedef Hristiyanlar olabilir açıklaması

İntihar saldırısında, Paskalya tatilini çocuklarıyla dışarda geçiren Hristiyan ailelerin hedef alınmış olabileceği belirtiliyor. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Gülşen-i İkbal Parkı’nın çevresinde çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisinin olduğu bildiriliyor. İntihar saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor.

Saldırı sonrası yaklaşık 8 milyon nüfuslu Lahor’daki tüm büyük hastaneler tam kapasite ile çalışmaya başladı. Lahor, yaklaşık 190 milyon nüfuslu Pakistan’ın en büyük ve en zengin eyaleti olan Pencab’ın yönetim merkezi. Pakistan, 2014’te Taliban ve diğer İslamcı gruplara karşı büyük bir operasyon başlatmıştı. Pencap, Pakistan’ın diğer bölgelerine göre daha az saldırıları düzenlenen bir bölge. Pakistan’da muhalefet Başbakan Navaz Şerif’i, memleketi Lahor’da ve Pencap’ın genelinde, Taliban’ın faaliyetlerine göz yummakla suçluyor. Şerif suçlamaları reddediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pakistan'a başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Pakistan’ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda ölen Pakistanlılara Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi.


“Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur” diyen Erdoğan, “Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır. Türkiye, her zaman olduğu gibi bu acı gününde de Pakistan’ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor’daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bugün de Brüksel: Ve insanlığımız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.