Yaşlı kurtlardan macera: Hayatımın Yolculuğu

Bill Bryson’ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan, Robert Redford ve Nick Nolte gibi önemli isimleri bir araya getiren 2015 yapımı “A Walk in The Woods / Hayatımın Yolculuğu”, komedinin ağır bastığı bir yolculuk hikayesi…

 Yaşlı kurtlar macera peşinde Hayatımın Yolculuğu kapak

Gezi yazıları yazan ve insanlarla arası hiçbir zaman çok iyi olmamış olan Bill, uzun yıllarını geçirdiği İngiltere’den Amerika’ya döner. 30 yıldır hiçbir uzun yürüyüşe çıkmamıştır. Üstüne üstlük kendi ülkesi Amerika’da hiç uzun bir yolculuğa çıkmamıştır. Appalachian Patikası ile gördükleri ilgisini çeker ve eşinin tüm itirazlarına rağmen bu zorlu yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak yolculuğa dair araştırma yaptıkça 5 ay sürecek ve binlerce kilometre yürümek zorunda olduğu bu yolculuğun yaşlı bir adam için tek başına cesaret edilemeyecek tehlikeli bir serüven olduğunu farkı varır. Kamp malzemeleri satın aldıktan sonra kendisine bir yol arkadaşı aramaya başlar. Ancak bu hiç de kolay olmayacaktır.

Aradığı herkes Bill’in çılgın teklifini geri çevirir. Tam bir yol arkadaşı bulabilmek için ümidini kesmişken uzun yıllardan beri görüşmediği, gençliğinde birlikte birçok macera yaşadığı Stephen kendisini arar ve yol arkadaşı olmak istediğini söyler. Ancak Bill’in yıllardır görmediği Stephen oldukça şişmanlamıştır ve pek sağlıklı görünmemektedir. Olumsuz görüntüye rağmen yola birlikte çıkmaya karar verirler. Yolculuğun daha ilk gününde Appalachian Patikası’nın ne kadar zorlu olduğunu anlarlar. Zorluklar, 2 kafadarı sürprizler ve macera dolu yürüyüşlerinden vazgeçirmeye yetmez.


Film 2007 yılında çekilmesi planlandığında Robert Redford, 1969 yapımı “Butch Cassidy and The Sundance Kid / Sonsuz Ölüm” ve 1973 yapımı “The Sting / Belalılar”da muhteşem bir ikili olduğu Paul Newman ile başrolleri paylaşmak istedi. Ancak Newman kanser olduğu için Redford’un isteği gerçekleşemedi. Newman, 2008 yılında öldü. Filmin diğer başrolü, 2012 yılında Robert Redford ile “The Company You Keep” adlı filmde rola alan Nick Nolte’ye gitti. Filmde ayrıca Oscar sahibi Emma Thompson ve Mary Steenburgen gibi önemli oyuncular, yardımcı karakterler olarak rol aldılar. Filmi yönetmesi için Richard Linklater ve Larry Charles’ın isimleri geçse de, yönetmen koltuğuna genelde televizyon için çalışan Ken Kwapis oturdu ve Rick Kerb ile Bill Holderman’in senaryosunu yazdığı filmi yönetti. Film, Amerika genelinde 29.467.855 dolar hasılat elde etti.


Kitapla film bire bir örtüşmüyor. Örneğin gerçek hikayede Bryson ve Katz 44 yaşındayken, film çekilirken Redford ve Nolte 70’li yaşlarının 2. yarılarında idiler. Hayatımın yolculuğu, vasat ve fakat zaman zaman güldürmeyi başaran, doğa filmlerinden hoşlananların beğenisini kazanabilecek bir komedi macera filmi.

Hayatımın Yolculuğu – A Walk in the Woods Fragman



A Walk in the Woods (2015) Fragman / Trailer paylaşan: sinemahome


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.