Bu hafta vizyona giren filmler: 9 yeni film vizyonda!

Bugün Disney klasiği Orman Çocuğu ve yerli aksiyon Ateş filmi başta olmak üzere toplamda 9 yeni film vizyona giriyor. Bu hafta izleyiciyle buluşacak olan Ateş, Yemekteydim ve Karar Verdim, Genç Pehlivanlar haftanın yerli filmleri oluyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler…

***

Orman Çocuğu

Mowgli (Neel Sethi), bebekken geldiği ormanda kurtlar tarafından büyütülmüş, siyah panter Bagheera’nın (orijinal seslendirme Ben Kingsley) akıl hocalığıyla çok şey öğrenmiş bir çocuktur. Ancak insanlardan hoşlanmayan Bengal kaplanı Shere Khan (orijinal seslendirme Idris Elba) onu ormanda istemeyince evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalır. Yolculuk boyunca birbirinden değişik yaratıklarla ve durumlarla karşılaşan Mowgli, kendini keşfetmek yolunda çok daha fazlasını öğrenecektir.


Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

Vizyon Tarihi:15 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Aksiyon, Dram, Fantastik

Süre: 105 Dak.

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular:Neel Sethi, Ritesh Rajan, Sara Arrington, Brandon Henschel, Hannah Tointon

Seslendirenler: Scarlett Johansson, Christopher Walken, Ben Kingsley, Bill Murray, Idris Elba

Senaryo: Justin Marks

***

Ölüm Treni

Küçük kızının ölümüyle hayatı altüst olan psikolog Peter Bower (Adrien Brody), baktığı hastalarının yıllar önce aynı gün ölmüş ölüler olduğunu farkeder. Kendi akıl sağlığını yitirme pahasına da olsa bu gizemi çözmeye karar veren Peter, hiç beklemediği sürprizlerle ve ancak kendisinin düzeltebileceği bir sırla karşılaşacaktır.

Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

Vizyon Tarihi:15 Nisan 2016

Yapımı: 2015 – Avustralya

Tür: Gerilim, Gizem

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Michael Petroni

Oyuncular: Adrien Brody, Sam Neill, Bruce Spence, Robin Mcleavy, Jenni Baird

Senaryo: Michael Petroni

Yapımcı: Jamie Hilton, Michael Petroni

***

Heidi

8 yaşında İsviçreli yetim bir kız çocuğu olan Heidi’yi teyzesi, dağ evinde yaşayan dedesine bırakır. Daha sonrasında teyzesi Heidi’yi Almanya, Frankfurt’ta varlıklı Sesemann ailesinin evlerinde yaşaması için dedesinin ayırır. Heidi, Sesemann ailesinin yanında korunaklı bir şekilde ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Clara’ya refakatçilik yapar. Her zaman için dedesini ve dağ evindeki yaşantısını özleyen Heidi mutsuzluğuna rağmen her durumun olabileceğince en iyisi olmasını sağlar. Clara ve Heidi farklı hayatlar yaşmalarına rağmen biliyoruz ki, arkadaşlıklar dünyada bir çok şeyi değiştirebilir.

Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016

Yapımı: 2015 – Almanya,  İsviçre

Tür: Aile,  Macera

Süre: 106 Dak.

Yönetmen: Alain Gsponer

Oyuncular: Bruno Ganz,  Katharina Schüttler,  Maxim Mehmet, Hannelore Hoger, Jella Haase

Seslendirenler: Ecem Uzun, Uğur Taşdemir,  Fatih Özacun, Bedia Ener, Figen Sümeli

Senaryo: Petra Biondina Volpe, Johanna Spyri

Yapımcı: Lukas Hobi, Ulrike Putz

***

Kapının Diğer Tarafı

Hindistan’ın Mumbai kentinde yaşayan bir Amerikan ailesi, küçük oğullarının talihsiz bir kazayla hayatını kaybetmesiyle sarsılmıştır. Bir türlü tamamen teselli bulmayı başaramayan anne Maria (Sarah Wayne Callies), oğlunu kısa süreliğine de olsa geri getirecek yerel bir ritüelden haberdar olur. Böylece oğluna son bir kez veda etme şansı olacaktır. Bu amaçla gittiği çok eski tapınakta canlılar ve ölüler diyarını ayırdığına inanılan bir kapı bulunmaktadır. Ancak bu kapıyı asla açmaması şeklindeki uyarıyı gözardı edip açınca ölümle yaşam arasındaki dengeyi bozacaktır.

Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Korku

Süre: 96 Dak.

Yönetmen: Johannes Roberts

Oyuncular: Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Sofia Rosinsky, Javier Botet, Logan Creran

Seslendirenler: Jax Malcolm

Senaryo: Johannes Roberts, Ernest Riera

Yapımcı: Alexandre Aja, Rory Aitken

***

Bekar Yaşam Klavuzu

New York’ta yaşayan Alice (Dakota Johnson) sevgilisinden ayrılmanın üzüntüsünü atlatabilmek için yakın arkadaşları Robin, Lucy ve Meg ile zaman geçirdikçe bekar olmanın incelikleri ve güzellikleri hakkında daha önce hiç bilmediği şeyleri öğrenmeye başlayacaktır.

Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

15 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – ABD


Tür: Komedi, Romantik

Süre: 110 Dak.

Yönetmen: Christian Ditter

Oyuncular: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie, Damon Wayans

Senaryo: Abby Kohn, Liz Tuccillo, Marc Silverstein, Dana Fox

Yapımcı: Drew Barrymore

***

Suçlu

Tehlikeli bir bilgisayar korsanını takip etmekte olan CIA ajanı Bill Pope (Rya Reynolds), gizemli bir şekilde öldürülür. Korsanın yeriyle ilgili çok önemli bilgilere sahip ajanın bütün yetenekleri ve hafızası, deneysel bir yöntem aracılığıyla tehlikeli bir suçlu olan Jericho Stewart’a (Kevin Costner) aktarılır. Ancak ajanın özel anıları da işin içine girince Stewart’ın karakteri yavaş yavaş değişime uğramaya başlar.

Vizyondaki filmler: 15 Nisan 2016

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – ABD, İngiltere

Tür: Aksiyon, Dram, Suç

Süre: 113 Dak.

Yönetmen: Ariel Vromen

Oyuncular: Kevin Costner, Gary Oldman, Gal Gadot, Alice Eve, Ryan Reynolds

Senaryo:Douglas Cook, David Weisberg

Yapımcı: Chris Bender, Boaz Davidson

***

Ateş

Ateş (Haluk Piyes) Cihangirli, Yavuz (Eren Hacısalihoğlu) ise Tophaneli çok yakın 2 arkadaştır. Ateş tiyatrocu olma hayaliyle yaşamaktadır, Yavuz ise taksicidir ve uyuşturucu nedeniyle ölen kardeşinin intikamını almak istemektedir. Karşılaştığı bütün haksızlıklara karşı çıkan, bu yüzden sık sık başını belaya sokan Ateş’in hayatı, ailesi tarafından istemediği biriyle evlendirilmek üzereyken İstanbul’a kaçan Aleyna’yla karşılaşınca tamamen değişir.

Ateş ve Yavuz Cihangirli ve Tophaneli iki yakın arkadaştır. Ortak noktaları geçmişlerindeki bir hatanın bedelini en sevdikleriyle ödemek zorunda kalmış olmalarıdır.

Annesi gibi tiyatrocu olmak isteyen Ateş, girdiği işlerde haksızlığa tahammül edememiş ve kendi doğrusu için hiç bir kavgadan çekinmemiştir. Taksici arkadaşı ve eski kulağı kesiklerden Yavuz onu bu durumdan vazgeçirmeye çalışır; ancak o da Ateş gibi yeni bir hayata başlamadan önce geçmişteki hesapları kapatması gerekecektir. Geçmişteki hesapların en büyüğü de kardeşinin uyuşturucudan dolayı ölmesi ve Yavuz’un buna sebep olanlarla yüzleşmek istemesidir.

Ateş aynı zamanda annesiyle olan sorunlu ilişkisinden dolayı içine kapanık ve karanlık bir hayat sürdürmektedir. Haksızlığa ve savunmasız olanlara karşı yapılanlara tahammül edememesi onu birçok olayla da karşı karşıya getirir. Bunlardan en dehşetli olanı ise uyuşturucu satıcılarıyla hesaplaşma anlarıdır.

Bu süreç içerisinde hikâyeye bir başka toplumsal yara olan, zorla evlendirilmek istenen Aleyna devreye girer. Babasının kendisini zorla evlendirmesine ve aile baskısına karşı çıkan Aleyna İstanbul’a kaçar; barınma ve iş arayışı içerisindeyken Ateş ile karşılaşır. Aleyna artık yalnız değildir. Ateş bir yandan Yavuz’a yardım etmeye çalışırken diğer yandan aşkı uğruna her türlü zorluğa göğüs germeye çalışır, artık hayatını Aleyna’ya adamıştır.

Vizyondaki filmler: 8 Nisan 2016

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016

Yapımı: 2016 – Türkiye

Tür: Aksiyon, Dram

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Haluk Piyes

Oyuncular: Haluk Piyes, Büşra Ayaydın, Eren Hacısalihoğlu,Meltem Miraloğlu, Yağız Can Konyalı

Senaryo: Haluk Piyes

Yapımcı: Haluk Piyes, Şahin Çelik

***

Genç Pehlivanlar

Belgesel türündeki filmde Türkiye’nin birbirinden değişik köşelerinden Amasya Güreş Eğitim Merkezi’ne, güreş eğitimi almaya gelen yoksul çocukların yaşam savaşı ve mücadelesi anlatılıyor. Bu haftanın vizyona giren yeni filmlerinden olan Genç Pehlivanlar, tutkuları uğruna yaşayan, öğrenen ve acı çeken genç güreçlileri konu alıyor. Mete Gümürhan’ın Aslıhan Ünaldı ile yazdığı ve yönettiği Genç Pehlivanlar, Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 küçük çocuğun şampiyon olabilmek adına yaşadıklarını perdeye taşıyor.  Çocukların çektiği acıların yanında önünde sonunda çocuk olduklarını hatırlatan anlar da filmde sunuluyor.

Mete Gümürhan’ın yönettiği film, ilk kez 66. Berlin Film Festivali’nde gösterildi ve Generation Kplus bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü’nü kazandı.

Bu hafta vizyona giren filmler: 9 yeni film vizyonda!

***

Yemekteydik ve Karar Verdim

Görkem Yeltan su altında yönettiği ve sualtı eğitmeni rolüyle Türk sinemasında bir ilke imza atıyor. Oyuncu kadrosunda Arzu Okay, Mehmet Güreli, Sema Poyraz, Göker Genç, Görkem Yeltan gibi isimlerin yer aldığı filmde, sırlarla dolu Gülsoy ailesi Kurban Bayramı’nda yazlık evlerinde bir araya gelmişlerdir. Rıza’nın çocukları, torunları, kardeşi ve ailenin içinde herkes oradadır. Torunlardan birinin ortadan kaybolur ve korku dolu anlar başlar. Yönetmen Görkem Yeltan’ın aynı zamanda bir sualtı dalış eğitmenini canlandırdığı filmde 1970’li yılların ünlü oyuncularından Arzu Okay, 37 yıl sonra sinemaya döndü.

yemekteydik-ve-karar-verdim

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016

Yapımı: 2015 – Türkiye

Tür: Dram

Süre: 84 Dak.

Yönetmen: Görkem Yeltan

Oyuncular: Görkem Yeltan, Ayçıl Yeltan, Gökçer Genç, Turgay Aydın, Arzu Okay

Senaryo: Görkem Yeltan

Diğer Adı: We Were Dining And I Decided

Keyifli seyirler…


Vizyondaki filmler: 8 Nisan 2016


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.