DNA diyeti nedir? Nasıl yapılır?

DNA Diyeti nedir? Genlere göre nasıl bir beslenme tarzı? DNA diyeti nasıl yapılır? DNA diyeti ile en uygun egzersiz tipi nasıl belirlenir?

DNA Diyeti nedir? Genlere göre nasıl bir beslenme tarzı? DNA diyeti nasıl yapılır? DNA diyeti ile en uygun egzersiz tipi nasıl belirlenir?

Her sene yeni bir beslenme akımı ortaya çıkıyor ve birçok mucize olduğu söylenen besin gündeme geliyor. Peki bu beslenme akımlarından hangisi size uygun ve bahsi geçen mucize besinler sizin için gerçekten mucize mi? Sağlıklı beslenmenin ana kurallarına genetiğiniz ne diyor? DNA’larınız beslenme tarzınızı seviyor mu? Yoksa aslında sizden istediği farklı bir beslenme tarzı ve farklı besin seçenekleri mi? Uzun ve kaliteli yaşamın sırrı DNA diyetinde ve müjde genleriniz doğumdan ölüme aynı yapıda kaldığından ötürü DNA diyeti aslında ömür boyu kuralları ve gerçekleri değişmeyen bir beslenme tarzı.

DNA diyeti öncesinde yapılan testin sonuçlarına göre; genlerimizin ne kadar şeker, yağ, kafein, alkol, karbonhidrat, glisemik yük ve egzersize evet veya hayır dediği ortaya çıkıyor.

DNA’mız yaşamımıza nasıl etki ediyor?

Mavi gözlü, esmer veya kıvırcık saçlı olmanızı sağlayan anne ve babanızdan aldığınız genler. Bunlar genlerimizin bizi birbirimizden ne kadar özel ve farklı kıldığının gözle görülen ispatları. Bir de görünmeyen birçok farklılığımız var. Enzimlerimiz, toksinlere karşı vücudumuzun verdiği cevaplar gibi.


Örneğin hepimiz kafeini veya alkolü vücudumuzda aynı şekilde kullanamıyor veya yok edemiyoruz. Yine vücudumuzu yaşlanmaya karşı koruyan enzimlerimiz başkasına göre yavaş veya hızlı çalışıyor olabiliyor. Kimimiz vücudunda yağları daha hızlı bir şekilde metabolize edebiliyor (kullanıyor) kimimize ise fazla yağ tüketimi kalp hastalıkları olarak dönebiliyor. Detokstan sorumlu olan enzimlerin üretim hızı vücudumuzu toksinlerden ne hızda temizleyebildiğimizi belirliyor, inflamasyon (iltihap) oluşumundan sorumlu maddeler ise şeker, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklara yakalanma riskimizi ortaya koyuyor. İşte tüm bunlarda söz sahibi olan ve bu olayların içimizde nasıl gerçekleşeceğine kadar veren şey genlerimiz.

DNA diyeti hastalık eşiğini atlamanızı sağlıyor!

Günümüzün vebası olarak kabul edilen kompleks kronik hastalıklar olan şeker, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, kanser gibi hastalıkların oluşmasına genetik ve çevresel faktörler aynı anda söz sahibidir.

Genetik yatkınlıklarınıza göre çevresel faktörleri yönetmeniz bu hastalıklardan korunmak ve kaliteli bir yaşam için en kestirme ve güvenilir yoldur. Çevresel faktörlerin başında da sağlıklı beslenme yer alır.


DNA diyeti öncesinde yapılan testin sonuçlarına göre; genlerimizin ne kadar şeker, yağ, kafein, alkol, karbonhidrat, glisemik yük ve egzersize evet veya hayır dediği ortaya çıkıyor.

DNA diyeti size en uygun egzersiz tipini de belirler!

Sağlıklı yaşamın sağlıklı beslenmeden sonraki en önemli parçası düzenli egzersizdir. Bu konuda birçok öneri yapılıyor olsa da aslında kişiye en uygun egzersizin ne olduğunu belirleyen faktör yine genleridir. Genlerinizin dili sizin için en özel ve yararlı egzersiz sıklığı, yoğunluğu ve süresini söyler.

DNA diyeti nasıl yapılır?

Yanak içi dokunuzdan alınan epitel hücre örneğinden elde edilecek genlerden DNA örneğiniz elde edilir. Bu DNA örneğinin sonuçlarına göre; genlerinizin ne kadar şeker, yağ, kafein, alkol, karbonhidrat, glisemik yük ve egzersize evet dediği ortaya çıkar. Sonuçlara göre gerçekten size özel ve ömür boyu güvenle uygulayacağınız beslenme programı ve sağlıklı yaşam önerileri hazırlanır.

DNA diyetinin modası geçer mi?

Özellikle beslenme ve diyet konusunda bilgi kirliliğinin tepe noktasına ulaştığı şu günlerde ortaya atılan her görüşün modasının bir süre sonra geçeceği düşünülüyor. Aslında bu bir bakıma da doğrudur. Çünkü bilimsel araştırmalar ilerledikçe daha ileri sağlıklı yaşam önerileri elde edilecektir. Ancak DNA diyeti bu bilgilerden daha ayrı bir gruptadır. Çünkü toplumsal araştırmalardan elde edilen bilgilerden öte sizin bedeninizin söyledikleri ile yola çıkılır. DNA yapınız bir ömür boyu aynı kalacağından ötürü de aslında size özel oluşturulan önerilerin temel taşlarının değişmesi mümkün değildir.

Hücrelerinizi dinleme zamanı!..


Sağlıklı bir yaşam için genetik yatkınlıklarınızı bilerek sadece size özel bir yaşam tarzı ve beslenme önerileri için vücudunuzun yapıtaşı olan hücrelerinizden gelen sesi dinleyin.

Kader DNA’nın Neresinde? 1. Bölüm


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.