Göç Zamanı dizisinde Vahide Perçin ve Talat Bulut

Star TV’nin iddialı dizilerinden Göç Zamanı, cumartesi gününden salı gününe alındı. Başrollerini Vahide Perçin ve Talat Bulut’un paylaştığı dizinin yönetmeni Veli Çelik.

Göz Zamanı dizisinin konusu ne?

Göç Zamanı, bir annenin; Cennet’in zulümden kaçırdığı çocuklarıyla birlikte bilmeden girdiği bir cehennemde; her biri gözlerinin önünde dağılıp giderken onlara sahip çıkmak için gösterdiği inanılmaz mücadeleyi ve onlar için çırpınışının öyküsünü anlatıyor.

Cennet (Vahide Perçin) çocuk yaşta Cemal’e eş, Hanım’a kuma olur. Halı dokuyarak evin geçimine büyük fayda sağlar ancak yine de hor görülmekten kurtulamaz. Dokuduğu halılar İstanbul’da iyi fiyatlara alıcı bulmaktadır. Oğlu Yemin (Gürkan Günal) doğduktan sonra, kendi çocuğu olmayan Hanım’a bebeğini vermek zorunda bırakılır. Daha sonra Cennet’in Zümrüt (Cansu Tosun), Kiraz (Elif Ceren Balıkçı) ve Güneş (Berre İsra Talikacı) adında 3 çocuğu daha olur. Zor koşullarda çok çalışarak ve onlardan güç alarak çocuklarını büyütür. Büyük kızı Zümrüt, üniversite sınavında başarılı olur ve hukuk bölümünü kazanır. Cennet’in bütün arzusu kızının okumasıdır ancak babasının kızıyla İlgili başka planları vardır. Kızını ağayla para karşılığı evlendirip kumar borcunu ödeyecektir.


Cennet 3 çocuğunu yanına alıp evden kaçar. Böylece Mardin’den başlayıp İstanbul’a uzanan zorlu mücadele başlamıştır.

Yılmaz Bey (Talat Bulut) büyük bir halı mağazasının sahibidir, yıllardır Cennet’in dokuduğu halılar onun mağazasında satılmaktadır. Yılmaz Beyin karısı Sevgi (Arzu Gamze Kılınç) ile mutsuz bir beraberliği ve bu evlilikten Demir isimli bir oğulları vardır.

Yılmaz Bey ve Cennet’in geçmişten gelen bir sırları vardır ve hayatları tekrar kesişir.


Göç Zamanı dizisinin 12. bölümünün sonunda Cennet’in Yılmaz Bey’in galerisi için tamir ettiği antika halıyı parçalanırken izledik ve olayın tek şahidi Güneş’ti. Bakalım yeni bölümde Cennet, Yılmaz ve Artem’in (Engin Benli) meslek kariyeri için büyük önemi olan serginin prestij kaybı olmadan geçmesini sağlayabilecek mi? Cennet’in büyük umutlarla açtığı lokantası başarılı olacak mı? Cennet’i ve çocuklarının zorlu mücadelesini izlemeye devam edeceğiz. Umarız dizi yeni gününde de yüksek reytingler alır.

Vahide Perçin’in televizyon kariyeri

vahide gördüm vahide perçin muhteşem yüzyıl hürrem sultan halit ergenç göç zamanı
Vahide Perçin, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırarak başrolü Halit Ergenç ile paylaşmıştı.

Vahide Perçin (Gördüm), 2003 yılında başlayan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya rölüyle seyirci karşısına çıkan Vahide Gördüm, 2006 yılında İlk Aşk filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. 2007 yılından 2010 yılına kadar Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdı. Adını Feriha Koydum dizisinde de başrol oyuncusu olarak Zehra Yılmaz karakterine hayat verdi; ancak sağlık sorunları nedeniyle 3. sezondan itibaren dizide yer almadı. Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan Merhaba Hayat adlı yeni bir medikal dizide Yetkin Dikinciler, Seda Güven, Nihan Büyükağaç, Yasemin Sanino, Melike Güner ve Keremcem ile doktor rolünde oynadı. 13 Ocak 2013 tarihinde bu dizi de yayından kaldırıldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli’nin diziden ayrılmasından sonra 3. sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini canlandıran Vahide Perçin oyunculuğunun zirvesine çıktı. Vahide Perçin 1991’de Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncusu Altan Gördüm ile evlendi ve eşinin soy adını aldı. 2011’de meme kanserine yakalandı ve tedavi gördü. 2013 yılında eşinden ayrıldı.

Kiralık Aşk dizisi konusu ne?

Talat Bulut kimdir?

göç zamanı başrol oyuncusu talat bulut


Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta yarıda bırakan Talat Bulut, sanat yaşamına 1975 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)’nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı. Uzun süre AST bünyesinde çalışan sanatçı, Türkan Şoray’ın teşvikiyle kamera karşısına geçerek Hazal filmiyle sinemaya adım attı. Bir dönem Türk sinemasının üretkenliğinin azaldığı süreçte etkinliklerine ara verdi. Kaliteli filmlerde oynamayı tercih eden Talat Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanı sıra seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Geniş izleyici kitlesiyle tanışmasına neden olan film Manisa Tarzanı’dır. Göç Zamanı dizisinde Vahide Perçin ile başrolü paylaşıyorlar.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.