Bitkisel tedavi yöntemi homeopatinin faydaları

Üsküdar Üniversitesi, IV. Uluslararası Homeopati Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Bilimsel başarısı kanıtlanan homeopatinin faydaları neler? Nasıl bir tedavi yöntemidir?

Bilimsel başarısı kanıtlanan homeopatinin faydaları nedir? Üsküdar Üniversitesi 4. Uluslararası Homeopati Konferansı'na ev sahipliği yaptı.

Homepati nedir?

Homeopati, hastaya tanı ya da tedavi için hiçbir şekilde zarar vermeden yalnızca hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan tümüyle doğal yöntemleri kullanan holistik (bütünsel) bir tedavi sistemi olarak tanımlanıyor. Konferansta 300 yıl önce Alman Dr. Hahnemann tarafından tanımlanan homeopatiyle ilgili günümüzdeki çalışmalar ve uygulamalar konuşuldu.

Günnur Başar, hem dünyada hem de Türkiye’de zor günlerden geçildiğini belirterek insanlığın en çok iyi niyet, sevgi ve cesaretle bu zorlukları aşabileceğini söyledi. Başar, “Bunlar sağlıklı bir insanda olması gereken nitelikler, bunlar olmayınca sağlık da olmuyor. Homeopatinin alanı çok geniş, fiziki sağlık, duygusal sağlık ve ruhsal sağlık alanında çalışıyoruz” dedi.


Homeopatik tedavi nasıl uygulanıyor?

Hemopatik tedavi uygulaması hastalara ve  hastalıklara göre değişir. Homeopatide ilaç çeşit sayısı 3 bin üzerindedir; bunlar bitkilerden, hayvanlardan (deniz canlıları, arı, yılan zehri vb.), minerallerden, madenlerden, hastalık dokularından, kısacası doğadaki birçok şeyden yapılabilir.

Homeopati ilaçları nasıl üretiliyor?

Homeopatik ilaç yapılacak maddelerin mutlaka potansiyelleştirilmesi gerekir, Homeopatik ilaç yapımını da  Dr. S. Hahnemann icat etmiştir ve kendi yazmış olduğu, Homeopati’nin kurallarını maddeler halinde sıralayan “Organon” isimli kitabinda aciklamiştir. Homeopatik ilaç yapımında, ilaç sektörü Dr. S. Hahnemann’in kurallarını takip ederek üretimlerini sürdürüyorlar.


RÖPORTAJ: Homeopati: Benzeri Benzer ile Tedavi Etmeli

Homeopatinin bilimsel başarısı kanıtlandı homeopati bilimsel mi bitkisel tedavi alternatif tıp

Ülkemizde yeterince tanınmıyor!

Bir alternatif tıp alanı olan homeopatinin ülkemizde henüz çok iyi tanınmadığını belirten Başar, bu nedenle kimi çevrelerce bilimden uzak bir alan olduğu iddiasının dile getirildiğini belirterek “Oysa homeopati uygulamasının bütün verileri bilimsel olarak kanıtlanabilir. Amacımız homeopatinin bilimsel verileri olduğunu anlatmaya çalışmak ve sesimizi duyurmak. Bugün burada dünyanın çeşitli yerlerinde homeopatiyi uygulayan uzmanları dinleyeceğiz” diye konuştu.

Homeopatinin bilimsel başarısı kanıtlandı

Her türlü fiziksel rahatsızlıkta kullanılan homeopatinin ciddi kronik hastalıklarda, ruhsal bozukluklarda ve modern tıbbın hastalık kabul etmediği ya da çaresiz kaldığı her türlü sorunda başarıyla uygulandığını belirten Dr. Günnur Başar, “Homeopatinin bu başarısı bilimsel yöntemlerle kanıtlanabilmektedir. Homeopati, belirtileri bastıran değil, tedavi eden bir yöntemdir. Herkesin biricik kendine özgü bir sağlık durumu olduğuna inanır ve doğadaki benzer prensipleri özel biçimlendirilmiş remediler yoluyla kullanarak bedende uyumu ve dengeyi tekrar kurar. Bu tedavi edici, kalıcı etki, homeopatide çoğu zaman tek doz ilaç kullanımı ile sağlanır” dedi.

Batı tıbbından sonra en fazla hastaya ulaşan yöntem

Başar, homeopatinin bedeni bir makine gibi parçalara ayırıp tamir edilmesi gereken organları önce hastalık ismiyle etiketleyen daha sonra da değiştiren ya da ilaçlarla baskılayan modern batı tıbbının aksine bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. Başar, “Homeopati her hastaya hak ettiği özeni ve saygıyı gösteren, onu ‘hastalık yolculuğu’ndan yaşama dair daha bilgili, daha bütüncül çıkarmayı hedefler. Bugün Dünya Sağlık Örgütü’nün de tanıdığı dünyada batı tıbbından sonra en fazla sayıda hastaya ulaşan en yaygın alternatif sağlık sistemidir” dedi.


Konferansta Bursa Homeopati Derneği’nden Ecz. Fatma Henden, Avrupa’da ve günümüzde homeopatinin gelişimi ile ilgili bir sunum yaptı. Konferansta Hindistan Batras Akademisi’nden homeopat Dr. Samir Chaukkar, “Otizmde homeopatinin yeri”, Yunanistan Homeopati Derneği Başkanı ECH üyesi Uzm. Dr. Vangelis Zafeiriou “Homeopati- Ağır Psikiyatrik Bozukluklarda İlk Tedavi” başlıklı sunumunu yaptı.

Homeopati tedavisi nasıl yapılır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.