Kilo verme sorununun Solar Pleksus çakra ile bağlantısı

Kilo verme sorunlarının 3. çakra olan solar pleksus ile bağlantısı nedir? Nasıl açılır? Üçüncü çakrada yaşanması muhtemel psikolojik sıkıntılar neler?

Kilo verme çakralar

Kilo verme sorununun Solar çakra ile bağlantısı

Bir türlü kilo verememenizin nedeni belki de çakralarınızda gizlidir. Yaşamın Direksiyonunda Atölyesi’nin kurucusu Şebnem Toker tıkanmış bir çakranın habercisi olabilecek belirtileri şöyle sıralıyor: Karın, karaciğer, safra kesesi, dalak veya pankreasta yaşanan sorunlar.


Sağlıklı bir bedene, zihne ve ruha sahip olmanın anahtarı çakralara iyi bakmaktan geçer. Çakraların dengeli olmalarını sağlamak bize kendimiz hakkında derin fikirler verir ve hayal edebileceğimizin de ötesinde bir dönüşümü gerçekleştirir.

Üçüncü çakrada yaşanması muhtemel psikolojik sıkıntılar neler?

Şebnem Toker kurban psikolojisinin, bağımlı kişilik yapısının, bir türlü bitmeyen acı çekme hissinin, özgüven problemleri ve utangaçlığın tıkanmış bir çakranın habercisi olabileceğini söylüyor. Eğer sayılan bu problemleri yaşıyorsanız belki de üçüncü çakra olarak bilinen Solar Pleksus Çakranızla çalışmanın vakti gelmiştir.

Solar Pleksus çakrasını nasıl açarsınız?

  • Geçmişi serbest bırakın
  • Duyguları serbest bırakın
  • Konfor alanınızdan çıkın
  • Meditasyon ve enerji çalışmaları yapın
  • İnançları sınırlama bilincini kazanın
  • Aromaterapi öğrenin
  • Beslenmenizi düzenleyin
  • Doğal taşlar ve kristalleri kullanın
  • Olumlamalar yapın

Yaşamın Direksiyonunda Atölyesi’nin kurucusu Şebnem Toker tüm bunları yapabilmenin ön koşulunun kendini tanımak olduğunu söylüyor.

Meditatif yaklaşım

çakra açma meditasyonu

Toker çakraları dengeye getirmek için yaptırdığı çalışmayı “Kendisini tanımayan bir kişi, yolculuğunda hiçbir adım atamaz. Bu yolculukta ben Yaşamın Direksiyonunda Atölyesi’nde sizlere eşlik ediyorum. İç sesimizi dinleyerek başladığımız yolculuğumuz meditatif bir yaklaşımla sürüyor. Bir yandan antagonistimizle tanışıyor bir yandan da kahramanın yolculuğuna katılıyoruz. Elbette meditasyonla da çakralarımızı teker teker dengeye kavuşturuyoruz” sözleriyle anlatıyor.

Çakra şifası: Solar Pleksus çakranızı açmak neden önemli?

Önemli bir sinir demeti olan Solar Pleksus karın bölgemizde göbeğin hemen üzerinde diyaframın orada yer alır ve canlı sarı renk ile bağlantılıdır. Heyecanlandığımızda neden bu duyguyu karnımızda hissettiğimize dair ufak bir ipucudur bu. Bu çakra, vücudunuzdaki 3. kişisel gücünüzden ve değerlilik hislerinizden sorumludur.

çakralar

Mutlu ve tatmin olmuş bir hayat, Solar Pleksus çakrasından geçer

Solar Pleksus Çakranızı dengelediğinizde, her türlü meydan okumayı yapabileceğiniz gibi kendinizi dünyanın tepesinde hissedersiniz. Güçlü, pozitif ve verimli hissetmek dengelenmiş bir çakra ile ilişkilidir.

Dolayısıyla, daha mutlu ve tatmin olmuş bir hayat istiyorsak Solar Pleksus Çakraya yönelmeliyiz. Solar Pleksus Çakranın ana teması güç ve dayanıklılıktır. Bu çakranın iyileşmesi kendini tanımaya, netliğe, bütünlüğe ve bireysel olarak performansını gösterebilmeye yol açar.

solar pleksus neresi

Solar pleksus çakranızın iyileşmeye ihtiyacı olduğunu gösteren 17 ipucu

  • Sindirim Problemleri
  • Kendinden Nefret Etme
  • Öz Saygı ve Öz güven Eksikliği
  • Benmerkezci Davranış
  • Bağımlılık
  • Anksiyete
  • Çaresiz Hissetme
  • Nedensiz Suçluluk
  • Mide Bulantısı
  • Güçsüz Hissetmek
  • Başarısızlık ve Eleştiri Korkusu
  • Aşırı Stres
  • Kontrol Çılgınlığı
  • Kendini İfade Edememe
  • Kendini Tanıyamama
  • Kıskançlık
  • Duyguların Bastırılması

Solar Pleksus çakranız açıldığında neler olur?

meditasyon

• Çakrası tamamen açılmış insanlar eksiksiz ve entegre kişiliklerdir.

• Açık bir Solar Pleksus çakraya sahip insanlar güçlü bir öz değer duygusuna sahiptirler, yani güçlü ve zayıf yönlerini bilirler, kendilerini oldukları gibi yansıtabilir ve öz disiplin oluşturabilirler.


• İnsanlar akıl ve duyguları arasında uyumlu bir bağlantı kurabilirler. Nadiren duygularıyla meşgul olurlar veya içlerinde kaybolurlar.

• Arkadaşları tarafından güçlü sinirlere sahip oldukları ve stresli durumlarla güvenle başa çıktıkları algılanır.

• Doğal öz güven ve güç, başkalarının onları manipüle etmesini engeller.

• Hayatta kendilerine yer bulurlar ve ne istediklerini her zaman bilirler.

Solar Pleksus çakra kapanma nedenleri 

Solar Pleksus çakra nasıl açılır sorunun bir yanıtı da, tıkanma sebeplerini ortadan kaldırmaktır.. Maddi ve manevi bütünlüğün, kazanç ve başarının çakrası 3. Çakra, kendi frekansıyla ters düşen enerjilerden etkilenerek tıkanır.

Maddi umutsuzluk ve korkular solar pleksus çakrayı etkileyerek tıkanmasına neden olur. Solar Pleksus çakrasının kapalı olduğunu düşünen bir kişi, bu hissiyatının farkına vararak önüne geçmeli ve yaşamının getirileri sebebiyle Yaradan’a sığınmayı ve şükretmeye yönelmelidir ancak biliyoruz ki, bu duyguları yaşayan kişilerin, bu durum içindeyken bunu kendi kendine yapması oldukça zordur. Bunun için yardım alması gerekebilir.

Başarısızlık ve yetersizlik hissiyatı da, oldukça sık karşılaştığımız bir durumdur. Korkular ile benzer bir enerji yayan bu hissin sürekli yaşanması ve “neden onun gibi değilim, neden o kadar başarılı değilim” düşünceli kişinin kendi enerjisini bozmasına neden olur. Solar Pleksus çakra için bu duygulardan arınmaya ve öncelikle yaşamınızı ve benliğinizi “olduğu gibi” sevip, kabul etmeye ihtiyaç vardır.

Ah alma, insanlar tarafından yayılan keskin bir enerjidir ve auraya ok gibi gelerek onda enerji boşlukları oluşmasına neden olabilir. Hakkaniyetli ve bereketli başarıların ve kazançların çakrası olan 3. Çakra bu duygu durum enerjisinden en çok etkilenen çakradır.

Para, finans, bolluk ve bereket çakrası en çok nazar alan çakralar arasındadır. Genellikle yakın çevremizden gelen kıskançlık, haset gibi duyguların yarattığı enerjiler, kem göz ve fesatlık 3. Çakranın en büyük düşmanıdır. Maddi ve manevi bütünlüğümüz, başarılarımız ve her anlamda kazancın enerjisini etkiler. Böyle ortamlarda bulunmamak, kötü nazar edecek kem gözlü kişileri çevremizden uzaklaştırmak, insanların bu duygularını kamçılayacak özendirme, kıskandırma hareketlerinden kaçınmak gerekir. Mütevazılık ve erdem ön plana çıkmalı.


Stres ise her çakrada olduğu gibi çakranın da düşmanıdır. İstekleriniz doğrultusunda yaşanılan yoğun stres başarı ve kazanç enerjisine olumlu etki yaratmaz. Stres yaşadığınız durumlarda algınızı değiştirmeyi ve size iyi gelen konular ve işler üzerine yoğunlaşmanız iyi olacaktır.

Matcha çayı nedir? Kilo vermeye yardımcı mı? – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.