Kilis’te neler oluyor? IŞİD Türkiye sınırına çok yaklaştı!

IŞİD roketleri, Türkiye’yi vurmaya devam ediyor. Suriye’de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan roketler Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıktaki Tekke Camisi’ne isabet etti. Halk panik ve korku içinde… Gerginlik tırmanıyor.

Vatandaşlardan tepki: “Artık yeter! Önlem alınsın!”

Ocak ayından beri Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roketler nedeniyle 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’ten dün yine kara haberler geldi. Teröristlerin Türkiye’ye attığı 5 rokette 1 kadın öldü 26 kişi yaralandı.

IŞİD roketinden sonra tepki gösteren halka polis TOMA’larla müdahale etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kilis Valiliği’nde bulunduğu sırada meydana gelen patlama, kentte büyük paniğe neden oldu. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Gerginliğin tırmandığı Kilis’te toplanan vatandaşlar ‘Artık yeter’, ‘Önlem alınsın’ diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis patlamalar sonrası toplanan gruplara TOMA’larla müdahale etti.


Başbakan Yardımcısı Akdoğan yaptığı açıklama şöyle:

“Akşam saatlerindeki patlamada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.18 Ocak’tan bu yana Kilis’e 45 roket atıldı, 16 kişi yaşamını yitirdi. Angajman kuralları gereği karşılık verildi. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru bir şey değildir.
Sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

kilis tekke camii hasar gördü ışid roket

Tekke Camii büyük hasar gördü

Suriye tarafından dün akşam atılan roketatar mermisinin isabet ettiği Tekke Camisi büyük çapta hasar gördü. Avludaki ağaçların kırıldığı, mezarlar tahrip olduğu caminin içinin de patlamayla darmadağın bir görünüme büründü. İbadete kapatılan caminin içi ve avlusunda bu sabah temizlik çalışması başlatıldı.

TSK’nın fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini vuruyor

IŞİD Türkiye sınırına çok yaklaştı! Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait topçu birlikleri Katyuşa roketlerinin atıldığı Kilis kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor.


Suriye tarafındaki IŞİD’e ait füze rampası Fırtına obüsleriyle imha edildi, 8 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının IŞİD’e yönelik hava harekatından sonra, Kilis sınır hattında konuşlu Türk topçu birliği de IŞİD’e ait füze rampasını vurdu. Fırtına obüsleriyle yapılan atışta 8 IŞİD teröristinin de öldüğü bildirildi.

İnsansız Hava Araçları (İHA) Suriye tarafında Kilis’e 21 kilometre, sınıra ise 6 kilometre uzaklıkta Suriye tarafında Halep’in kuzeyindeki Cakka’da IŞİD’e ait bir füze rampası tespit etti. Türkiye’ye doğru çevrili rampada, bir roketin atışa hazırlandığı belirlendi. İHA’ların belirlediği koordinatlara fırtına obüsleri yoğun atış yaptı. Topçu atışının bitiminden sonra yeniden devreye giren İHA’lar sayesinde füze rampasının imha edilerek 8 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi.

kilis halkı tepkili okullar boş

Kilis’te okullar boş. Halk göç etmeyi düşünüyor

Kilis’te, sürekli düşen roket mermileri ardından tedirgin olanlar, yaşadıkları endişenin sona ermesini istedi. Kentte tedirgin olan aileler de çocuklarını okula göndermiyor. Resmi olarak tatil edilmemesine rağmen ilk, ortaokul ve liselerin boş olduğu görüldü. Okullara az sayıda öğrencinin geldiği görülürken, okula gitmeyen öğrenciler ise yaşadıkları korku ve endişe nedeniyle ailelerinin onayıyla bu kararı aldıklarını belirterek, “Patlama olunca sınıfta büyük korku yaşıyoruz. Anne ve babalarımız okula gelip, bizi eve götürüyor. Her gün aynı korkuyu yaşayınca okula gitmek istemediğimizi söyledik, ailelerimiz de bizi göndermedi” dedi.


Tedirginliğin had safhada olduğu kentte evlerinden çıkmaya korkan ve çoğunluğu kentten göç etmeyi düşünen vatandaşlar de yaşadıkları endişeyi şu sözlerle dile getirdi:”Kilis, Suriye olaylarından önce sessiz sakin kendi halinde bir şehirdi. Son zamanlarda yaşanalar nedeniyle biz ve çocuklarımız çok etkilendi. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Kapıların kapanma sesini bile patlama zannediyoruz. Şehri terk etmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımız sokağa çıkmaya korkuyorlar. İşlerimizde çok kötü durumda. Devletimizin bu işe bir an önce çare bulmasını istiyoruz. Çözüm bulanamazsa biran önce çevre illerdeki yakınlarımızın yanına geçici olarak giderek, Kilis’in huzura kavuşmasını evimizden uzakta bekleyeceğiz.” (Milliyet)

IŞİD Başika Kampı’na saldırı girişiminde bulundu

Bayırbucak Türkmenleri Kimdir? Türkmen Dağı Nerede?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.