Müzik yarışması: Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa!

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden binlerce liseli gence ulaşmayı hedefleyen liselerarası müzik yarışması başlıyor… Mart ve Nisan aylarında İstanbul, Ankara ve İzmir’de elemeleri yapılan yarışmanın finali ise 29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Müzik yarışması Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa

Türkiye’nin en büyük müzik etkinliği Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması bir kez daha genç müzisyenlere yeteneklerini gösterme fırsatı sunuyor.

Usta müzisyenler Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması için genç yeteneklere koçluk yaptı

Türkiye’nin en büyük müzik etkinliği Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nın 29 Nisan’daki finaline sayılı günler kala öğrencilere Tarkan Gözübüyük ve Turhan Yükseler gibi usta isimler ‘Dersimiz Müzik’ projesiyle koçluk desteği verdi. Proje kapsamında finalist gençlerin performansını değerlendiren usta isimler genç müzisyenlerle yüz yüze online eğitimler de gerçekleştirdi.


Müzik yarışması Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa

Müzik yarışması Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa

26 Nisan 2016 – Vodafone Türkiye’nin “Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa” sloganıyla hayata geçirdiği gençlik markası Vodafone FreeZone’un sponsorluğunda ve Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 29 Nisan’da Volkswagen Arena’da gerçekleşecek finale hazırlanıyor.

Müzik yarışması: Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa!

Bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan elemeleri başarıyla geçen genç müzisyenler, Tarkan Gözübüyük ve Turhan Yükseler gibi usta müzisyenlerden bire bir eğitim ve online koçluk desteği aldı. Proje kapsamında finalistlerle dijital ortamda görüntülü görüşmeler gerçekleştiren duayen müzisyenler, gençlere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bilgi ve tecrübelerini aktardı. Ustaların deneyimlerinden yararlanan ve kendilerini daha da geliştirme fırsatı yakalayan finalistler, şimdi Volkswagen Arena’da yeteneklerini herkese göstereceği final gününü bekliyor.

Büyük final, 29 Nisan’da İstanbul’da

Jüri tarafından değerlendirilen 30 okul arasından seçilerek, başarılı bulunan 193 gencin finale kaldığı yarışmada toplam 177 okuldan 923 liseli müzisyen yeteneklerini sergiledi. 3800’ü aşkın genç de arkadaşlarına destek olmak için eleme heyecanına katıldı.


Bu yıl ünlü müzisyenlerin jüriliğinde 29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde toplam 30 performans sergilenecek. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, para ödülünün yanı sıra tam donanımlı bir müzik stüdyosunu da okullarına kazandırmak için yarışacak. Ayrıca, yarışmanın eğitim sponsoru İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından üstün başarı gösteren iki öğrenciye karşılıksız eğitim bursu da sağlanacak.

“Türkiye’nin Dijital Dönüşümü” kapsamındaki müzik yarışması

Final öncesi değerlendirmede bulunan Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal şöyle konuştu:

“Vodafone FreeZone ile ülkemizin dört bir yanında kendilerini müzikle ifade eden gençlere ulaşıyoruz. Onların hayallerini gerçeğe çevirmek için çalışıyoruz. 29 Nisan’daki finale sayılı günler kala oldukça heyecanlı olan finalistlerimiz usta müzisyenlerden koçluk desteği alma fırsatı buldular. Geçen yıl da sunduğumuz bu destek gençlerin performanslarını önemli ölçüde etkiliyor ve potansiyellerini açığa çıkarmalarını sağlıyor. Ayrıca, Vodafone olarak, liderliğini üstlendiğimiz ‘Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ kapsamında yarışmayı da dijital ortama taşımaya devam ediyoruz. Dijital kanallarla ulaştığımız genç sayısını ve etki alanımızı çok yüksek oranlara çekmeyi başardık. Geçtiğimiz yıl elemeleri, Vodafone FreeZone’un sosyal medya hesaplarından canlı yayınladık. Twitter’ın Periscope uygulaması üzerinde ise canlı yayımlanan ilk marka etkinliği oldu. Elemeleri 5000’e yakın kişi Periscope’tan canlı izledi. Dijital kanallarla etki alanımızı büyüterek her yıl daha fazla insana ulaşıyoruz. Türkiye’de Dijital Dönüşüm’ün lideri olma vizyonuyla bireylerin ve kurumların dijitalleşmesine katkıda bulunurken, bu hedefimizi sektör ve ülke vizyonu haline gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz.”


Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiyeVodafoneFreezone.com adresinden ulaşılabiliyor.

Müzik Endüstrisinin Geçmişi ve Geleceği


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.