Tüketici e-ticaret sistemiyle online alışverişten korkuyor mu?

E-ticaret müşterisi olan internet kullanıcısı oranı ise yüzde 33. Hala yüzde 27’lik bir kesim dijital vitrinlere bakmakla yetiniyor. Tüketici online alışverişten korkuyor mu?

E-ticaret müşteri oranı %33'e ulaştı. Halen %27'lik kesim dijital vitrinlere bakmakla yetiniyor. Tüketici online alışverişten korkuyor mu?

Her 10 internet kullanıcısından 6’sının online mağazaların öncelikli müşteri adayları arasında yer aldığı, e-ticaret sitelerine girip boş sepetle ayrılanların oranının 2010 yılından beri düzenli olarak azaldığı belirlendi.

TÜİK’in 2005 yılından beri 16-74 yaş grubuna yönelik yaptığı “Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması”na göre, Türk internet kullanıcıları, alışveriş yapmasa da online pazarlarda gezmeyi seviyor. Dijital vitrinlerde sörf yapan internet kullanıcısı oranı araştırmanın yapıldığı ilk yıllarda yüzde 40’lar seviyesindeyken, 2010’da yüzde 60’a kadar yükseldi, aynı seviyeyi bugüne kadar korudu.


Araştırmanın ilk yıllarında, mağazadan görerek alma, güvenlik ve diğer kaygılar gerekçesiyle online mağazalardan boş sepetle çıkanların oranı yüzde 90’lar seviyesindeyken, son yıllarda bu oran düzenli olarak düşmeye başladı. Özellikle 2010 sonrası sermaye yapısı güçlü yerli ve yabancı şirketlerin sektöre girmesi, yıllarca vitrin gezmekle yetinen internet kullanıcılarının, dükkanlara girip mal ve hizmet satın alma oranlarını yükseltti.

2010 yılında Türk internet kullanıcılarının sadece yüzde 15’i online dükkanlardan mal ve hizmet satın alırken, bu oran 2015’te yüzde 33.1’e kadar ulaştı.

İnternetten alışveriş yapanların yüzde 57,4’ü giyim ve spor malzemesi, yüzde 27’si seyahat bileti, araç kiralama, otel rezervasyonu, yüzde 25,5’i mobilya, oyuncak, beyaz eşya, yüzde 22,4’ü cep telefonu ve elektronik araçlar, yüzde 18,4’ü de kitap, dergi, gazete satın aldı.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, vitrine bakmakla yetinen internet kullanıcısı ile alışveriş yapan kullanıcı oranları arasındaki makasın hala çok açık olduğunu belirterek, “Türk internet kullanıcısının yüzde 60’ı e-ticaret sitelerine girip çıkıyor, yani öncelikli müşteri adayı durumunda. E-ticaret müşterisi olan internet kullanıcısı oranı ise yüzde 33. Hala yüzde 27’lik bir kesim dijital vitrinlere bakmakla yetiniyor. Bu kullanıcıların kaygıları giderilir, e-Ticaret’in avantajları doğru anlatılırsa onlar da sanal mağazaya çekilebilir.” dedi.

Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral
Avantajix kurucu ortağı Güçlü Kayral

Güçlü Kayral’a göre e-Ticaret’in avantajlarını şöyle:

– Zaman sınırlaması yok: E-Ticaret’in en büyük artılarından biri günün her saati ve yılın her günü alışveriş yapılabilmesi.


– Her yerden alışveriş yapma fırsatı: Online alışverişte tüketici, yaşadığı şehirde hatta ülkede bulamadığı ürünlere internet üzerinden ulaşabiliyor.

– Geniş ürün yelpazesi: İnternetten alışverişin bir avantajı da insanların ihtiyaç duydukları her ürün ve hizmete ulaşılabilmesi.

– En ugun fiyat: İntenette fiyat araştırması yapmak son derece kolay olduğundan, aranılan bir ürünü en uygun fiyatla satın alabilmek mümkün. Ayrıca e-ticaret sitelerinden aldığı bayilik komisyonunu müşteriye aktaran, yani alışveriş yapana para veren Avantajix.com gibi cashback siteleri, online alışverişlerin benzersiz şekilde ucuza gelmesini sağlıyor. Bu yüzden İngiltere, ABD, Almanya gibi ülkelerde online alışverişlerin çoğu cashback siteleri üzerinden yapılıyor.

– Kalabalıktan uzak alışveriş: E-ticaret, alışveriş merkezinin, çarşı pazarın karmaşasından, kalabalığından kaçanlara da çare oluyor. Özellikle mağaza dolaşmayı sevmediği araştırmalarla kanıtlanan erkek tüketiciler ile alışverişe ayıracak zamanı olmayan kişileri de bu dertten kurtarıyor.


– İkinci el ürünlere erişim: Sadece büyük markaların ürünlerine sizi ulaştırmakla kalmayan E-ticaret, ikinci el ürünlere ulaşmanızı ve kendi eşyalarınızı da satışa çıkarmanıza da yardımcı oluyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.