Uluslararası Motorsporları Rallisi Marmaris’te

Ülkemizin en eski ve en köklü uluslararası motorsporları organizasyonu olan Türkiye Ralli’si, bu yıl 13-15 Mayıs tarihlerinde offroad ve klasik otomobil yarışları ile birlikte ilk kez Marmaris’te gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Motorsporları Rallisi Marmaris'te

En büyük ralli Marmaris’te

Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu Türkiye Ralli’si, 13-15 Mayıs tarihlerinde bu yıl 45. kez Marmaris Rally Turkey adıyla ilk kez Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı‘ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 kadar araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yapacak. Avrupa Ralli Kupası haricinde; Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası’na puan verecek olan ralliye, ülkemiz haricinde Avrupa ülkelerinden de sporcular katılacak.

İki günlük zorlu mücadele

Uluslararası Motorsporları Rallisi Marmaris'te

13 Mayıs Cuma günü 15:30’da Marmaris Atatürk Meydanı‘ndan verilecek olan seramonik start ile başlayacak olan organizasyonun ilk günü, 14 Mayıs Cumartesi sabahı saat 12:00’de İçmeler Pazar Yerinde kurulacak olan servis alanından başlayacak. Rallinin ilk gününde Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan Marmaris’in muhteşem doğasıyla içiçe 5 özel etabı geçecek ekipler, saat 18:00’den itibaren İçmeler Servis Alanı’nda günü noktalayacaklar. 190 kilometresi özel etap, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki zorlu rallinin ikinci günü ise, 15 Mayıs Pazar sabahı 08:30’da başlayacak. Ekipler ikinci günde ise, Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15:00’den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler. Rallideki özel etaplar geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Türk otomobil sporlarının duayenlerinden Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lem’i Tanca ve Yusuf Aramacı isimleri ile anılacak.



Marmaris ilk kez ev sahibi

Kısa adı TOSFED olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından ilk kez Marmaris’te düzenlenen ralli; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Türkiye Şampiyonası’nda önemli viraj


Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeni ile Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, şampiyona mücadelesi daha da kızışacak. Şampiyona lideri Neo Motorspor’dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve ikinci sırada yer alan BC Vision Motorsport’tan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekipleri, Castrol Ford Team Türkiye sporcuları Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekipleri ile nefes kesen bir podyum mücadelesi sergileyecekler. Sınıflardaki çekişme de en az genel klasman kadar dikkat çekecek…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.