Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?

Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır? Yüz gençleştirme için ne tür uygulamalar yapılabilir? İyileşme süreci nasıl olur? Yüz gençleştirme için ne tür uygulamalar yapılabilir? Yüz ve boyun germe ile hasta ne kadar gençleşir? Askılama veya iple germe yöntemi nasıl uygulanır? Operasyon sonrasında hasta nelere dikkat etmeli?

Zaman da yolculuk yapmak mümkün mü? Aslında günümüzde doğru ve uzman ellerde yapılan estetik ameliyatlarla evet mümkün! Zaman çabuk gelip geçiyor. Vücudumuz iş yoğunluğu, stres, güneş ışınlarına maruz kalma ve en önemlisi genetik yapımız gereği yıpranarak yaşlanır. Bir de yer çekimi etkisi hiç te lehimize işlemiyor. Birçok yaşlılık belirtisini gizleyebilir ancak ne yazık ki yaşlılık belirtilerini en çok gösteren, aynı zamanda kolay gizleyemediğimiz yüzümüz bu süreçte bizi ele verir. Plastik Cerrahi Uzman Dr. Ali Rıza Öreroğlu yüz ve boyun germeyi anlattı.

1- Yüz gençleştirme için ne tür uygulamalar yapılabilir?

Burada en başta mutlaka vurgulamam gereken bir konu, yüz estetiğinde her uygulama aynı sonuç ve kalıcılığa veremez. Yüzdeki bazı kırışıklıkları ve deri gevşeklikleri, uygun hastalarda noninvazif (yani cerrahi dışı) uygulamalar ile bir miktar toparlamak mümkün. Daha kalıcı ve etkili bir sonuç için cerrahi kaçınılmaz.


2- Yüz germe ameliyatı nedir?

Yüz germe ameliyatı sıkça uygulanan bir yüz estetik prosedürdür. Özellikle boyun ve göz çevresi ameliyatları ile beraber uygulandığında, hastada dramatik bir gençleştirme ve güzelleştirme sağlar. Yüz ve boyun germe ameliyatı ile yüzdeki derin ve yüzeysel kırışıklıklar ve ciltteki sarkmaları tedavi etmek mümkün. Cerrahi uygulama olarak yüz germe operasyonunu yüzdeki sarkan dokuları yerine yerleştirmekle beraber fazla derinin atıldığı bir operasyon olarak özetlemek mümkün.

3- Yüz germe operasyonu kimlere uygulanabilir / uygundur?

Yüz germe genel olarak cilt sarkıklığının artık bariz geliştiği, orta yüzü sarkmış erkek ve bayanlara uygulanır. Çoğu hasta kendileri ayna karşısında yüzlerini gererek “daha genç bir görünüm” beklentisi ile gelirler. Yüz germe operasyonu genel olarak 50 yaş ve üzeri yapılmaktadır. Tabi ki bu bir kural değil. Bazen çok daha genç bir yaşta orta yüzü sarkmış bir bayana orta yüz germe ameliyatı ile çok daha güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak mümkün.

4- Yüz germe ameliyatı öncesi hangi bölgeler değerlendirilir?

Yüz ve boyun operasyonları ile birlikte mutlaka kaşlar, göz kapakları, yanaklar ve dudakları değerlendirmek gerekir. Doğal ve etkili bir yüz gençleştirme operasyonu için yüz ve boyunun yanı sıra göz kapaklarında oluşan sarkmalarının ve torbalamalarının giderilmesi, kaş ve göz çevresindeki kırışıklıklarının giderilmesi, boyun bölgesindeki sarkıklıkların giderilmesi, yüzümüzün yaşla oluşan çöküklükler ve yanaklardaki sarkmalar ve boşlukların giderilmesi gerekmektedir.

5- Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?

Yüz germe ameliyatları hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılmalıdır. Bu ameliyatlarda, yüzün destek dokusu güçlendirilir, sarkan dokular kaldırılır ve fazla deri çıkartılır. Yüz Germe ameliyatının ayrıntısı çoktur. Yanaklar, göz çevresi, kaşlar, burun, alın, boyun ve çene bir bütün olarak değerlendirilir. Yapılacak bölgelere göre değişmekle birlikte cerrahi operasyon yaklaşık 4-5 saat sürebilir.


Yüz germe ameliyatı

6- Yüz germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

Yüz germe ameliyatları ile ilgili hastaların en büyük korkusu doğal olmayan görüntüler ve iyileşme sürecinin uzunluğudur. Yüz germe ameliyatlarında amaç kişiye daha genç bir görünüm sağlamaktır. Doğru bir teknikler yapılan yüz germe ameliyatlarında hedeflenen hastayı 10-15 yıl önceki yüzüne kavuşturabilmektir. Yüz yapısının değiştiği, doğal olmayan yüz germe ameliyatları başarılı ameliyatlar olarak yorumlanamaz.

Ameliyat sonrası hasta 1 gün hastaneden kontrol altında tutuluyor. Taburculuk sonrası ilk 1 hafta içerisinde dikişlerin alınması ve kontrol için bir muayene ayarlanır ve hasta rahat bir şekilde hayatına dönebilir. Yüzdeki ödemlerin geçmesi ve ameliyatın oturması ilk 1 ay içerisinde neredeyse tamamen bitmiş olacak.

7- Yüz ve boyun germe ile hasta ne kadar gençleşir?

Yüz ve boyun germe ile hasta 10-15 yıl gençleşebiliyor. Asıl önemli olan bu etkinin uzun yıllar devam etmesi. Çoğu hasta ameliyattan 10 yıl sonra bile ameliyat önceki görüntüsünden daha genç görünebilir.

8- Yüz ve boyun germe kalıcı bir operasyon mu?

Yüz be boyun gençleştirmede en etkili ve en kalıcı operasyon yüz ve boyun germedir. Ama her ameliyatta olduğu gibi yaşlanma ile birlikte sarkmalar yıllar sonra tekrarlanabilir.

9- Peki, askılama veya iple germe yöntemi? Nasıl uygulanır?

Günümüzde ameliyatsız uygulamalar hastaya bazen daha cazip gelebilir.  Askılama dendiğinde ilk akla ameliyatsız iple asma yöntemleri gelir. Yüz germe ameliyatlarından çok daha basit olan bu uygulamaların doğru hastada aslında çok iyi sonuçlar verir. Ömrü ve etkileri de doğal olarak daha kısa olur. En önemli konu ise bu tür uygulamalar herkese uygun olmadığı. Aşırı deri fazlalığı olan hastalar kesinlikle sadece askı ve ip yöntemlerden fayda göremezler.

10- Operasyon sonrasında hasta nelere dikkat etmeli? Ne tür şikayetler olabilir? 


“Ameliyatsız” bir prosedür değil, yüksek cerrahi teknik, uzmanlık ve beceri isteyen bir operasyondur. Ameliyat sonrası yüzde ödem olduğundan bir süre istirahat önerilir. En önemli husus ise hasta sigara içmemesi gerekiyor. Sigara içen hastada operasyona bağlı komplikasyonların riski olabileceği gibi iyileşme üzerinde etkisinden dolayı estetik sonuçları negatif yönde etkileyebilmektedir.

Lazer epilasyon için 25 maddede bilmeniz gerekenler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.