19 Mayıs kutlamaları iptal mi olacak?

19 Mayıs kutlamaları iptal mi edilecek? Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Perşembe günü terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel terör saldırılarına ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyardı.

19 Mayıs kutlamaları iptal mi olacak emniyet genel müdürlüğü

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün, 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği ve “gizli” ibaresi bulunan yazıda, 19 Mayıs kutlamaları öncesinde terör örgütü IŞİD‘in başta asker ve polis noktaları olmak üzere, kritik öneme haiz kamu binalarına yönelik saldırı ihtimaline karşı, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Terör örgütü IŞİD’in, “Türk asker ve polisini kafir olarak gördüğü, savaşmanın ve öldürülmelerinin caiz olduğu” yönünde talimatı bulunduğunun da vurgulandığı yazıda, 19 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek etkinliklerde alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve ilave tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.


IŞİD’in yanı sıra terör örgütü PKK’nın da 19 Mayıs Kutlamaları’nı kana bulama hazırlığında olduğu belirlenmişti. Önceki gün Siirt’te, 83 düdüklü tencereyle hazırlanmış toplam 722 kilo patlayıcının kullanıldığı bombalar ele geçirilmişti. Terör örgütü PKK’nın düdüklü tencere bombalarıyla 19 Mayıs törenlerini hedef almayı planladığı ifade edilmiş.

Genelkurmay: Anıtkabir’de kutlamalar yapılacak

Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medyada konuşulan “IŞİD tehdidi nedeniyle Anıtkabir’in 19 Mayıs’ta halka kapatılacağı” iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesine koyduğu bilgi notuyla Anıtkabir’in 19 Mayıs kutlamaları için halka açık olacağını açıklayıp, programla ilgili ayrıntılı bilgi paylaştı. Genelkurmay Başkanlığı’nın kısa süre önce yaptığı açıklaması aynen şöyle:


“Anıtkabir, ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır. Ayrıca aynı gün 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete kapalı olarak, ‘Prof.Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni, ‘Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik’ konulu karakalem resim sergisi açılış töreni yapılacaktır. Açılışı müteakiben sergi 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’ye kadar halkımızın ziyaretine sunulacaktır.”


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.