Berat Albayrak, Sare Davutoğlu’nun elini sıkmadı

Ak Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde, Sare Davutoğlu salona girerken Berat Albayrak’a elini uzattı. Kendisine uzatılan eli sıkmayan Albayrak, elini göğsüne vurarak Sare Davutoğlu’nu selamladı.

AKP 2. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara’da yapılıyor. Binali Yıldırım’ın tek aday olduğu kongrede dikkat çeken anlar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun elini havada bıraktı.

Sosyal medyada Berat Albayrak’ın Sare Davutoğlu’nun elinin sıkmamasının nedeninin dini olmadığı, Albayrak’ın Davutoğlu’nu sevmediği için elini sıkmadığı iddia edildi.


berat-albayrak-sare-davutoglu-elini-sikmadi

22 Mayıs Ak Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde neler yaşandı?

Kongreye yaklaşık 1252 delege ile 50 bin teşkilat üyesi katıldı. Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç tüm siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı gerekçesiyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu

Salonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da mesajı okundu. Erdoğan mesajında, AK Parti ile görevi gereği bağı kesilse de gönül bağının sürdüğünü ve süreceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Erdoğan, yeni başbakana da ilk görevini hatırlatmış oldu. Erdoğan, yeni anayasa vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı’nın mesajını partililer ayakta dinledi ve mesaj salonda büyük alkış aldı.

Davutoğlu: Kongre benim arzum değildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu duygusal bir veda konuşması yaptı

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Ak Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım, kurucu liderimiz saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede, ‘bu bir vefa kongresidir’ demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize, akdimize sadık kaldık. Partimizin ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık.”


Davutoğlu, konuşmasının devamında, kongrenin arzusu olmadığını vurguladı. Konuşmanın devamı

Bekir Bozdağ: Ak Parti, Tayyip’in partisidir

Kongrede AK Parti Divan Başkanlığı yapan Bekir Bozdağ konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili mesaj verdi.  “Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz ‘Tayyip’in partisi’dir ve ‘Tayyip’in partisi’ olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

Kutlu Yürüyüşe Devam teması

Olağanüstü kongrenin ana teması “Kutlu Yürüyüşe Devam” oldu. Salonda sadece Binali Yıldırım fotoğraflarının olması dikkat çekti. İzmir örgütünün “Kutlu Yürüyüşe Binali Yıldırım’la Devam” pankartları salonun dört yanında yer aldı. “Erzincan’a Can, Türkiye’ye Heyecan Geldi”,  ‘2023 Yolunda Hatay Yolların Ustasıyla’, ‘Milletin Hizmetkarı Türkiye’nin Başbakanı’ pankartları dikkat çekti.

binali yıldırım 22 mayıs 2016 ak parti kongresi genel başkan

Binali Yıldırım Ak Parti’nin yeni genel başkanı

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha sonra da seçimlere geçilecek.

Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sıralarında tamamlanması planlanıyor.


Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800’e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Bakanı Binali Yıldırım‘ın, 27 Ağustos 2014’ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığı’nı sürdüren Davutoğlu’ndan görevi devralması ve AK Parti’nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.