CHP İzmir’de Laiklik için insan zinciri eylemi yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Laikliğin Anayasadan çıkarılması ve dindar bir Anayasa yapılması söyleminin ardından başlattığı “Laikliğe Sahip Çık” eylemlerinde, 5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’e kadar uzanacak “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eylemi ile final yapılacak.

CHP İzmir'de Laiklik için insan zinciri eylemi yapacak

“İzmir’in ruhuna ve duruşuna yakışacak”

Yapılacak eylemin CHP’nin değil, İzmir’in eylemi ve Laikliği sahiplenmesi anlamına geldiğini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel “5 Mayıs Perşembe günü tüm İzmir halkını Laikliğe, cumhuriyete, sahip çıkmak, bu değerlerimize saldıranlara en iyi cevabı vermek için, evlerine en yakın sahil bandına çıkarak insan zincirine katılmaya çağırıyorum. Bu eylem İzmir’in ruhuna ve duruşuna çok yakışacak” dedi.

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Maalesef bugün oturdukları tüm koltukları Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete borçlu olanlar, İçlerindeki cumhuriyet ve laiklik düşmanlığını sık sık dışarı vurup, cumhuriyetimizin harcı olan laikliği yok etme planlarını utanmadan, sıkılmadan açıkça dile getirebiliyorlar. Bu gaflete düşenler anlaşılan o ki, bu milletin içindeki Atatürk sevdasını, cumhuriyete olan bağlılığını ve laik düzene olan inancını hiçe saymaktadırlar. İşte biz İzmirliler olarak, bu hiçe sayışa, laikliğe saldıranlara en büyük cevabı İzmir’den vermek için İzmirlilerle yola çıktık.”


“Bu eylem, İzmir’in eylemidir”

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel, “Bu eylem, sadece CHP’nin değil İzmirlinin eylemidir. Biz sadece bu fikri ortaya koyarak tüm üyelerimizle birlikte çok güçlü bir katılım sağlamak için yola çıktık. Türkiye’de ne zaman Laikliğe, Cumhuriyete, Demokrasiye bir saldırı olsa tüm gözler CHP’nin vereceği tepkiye odaklanıyor. Bizlerde tarihten gelen ve bu milletin bize yüklediği bu misyonun gereğini yaparak elbette ki vatandaşlarımızın beklentisini karşılayacak girişimlerde bulunuyoruz. Laiklik için insan zinciri de, bize bu misyonu yükleyen İzmirlilerle birlikte gerçekleştireceğimiz eylemdir.” dedi.


chp izmir il teşkilatı laiklik için zincir eylemi yapacak

“STK’lar da laiklik eylemini sahipleniyor”

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’da sahile inerek laikliğe sahip çıkmak için bu eylemi sahiplenen birçok kurum var. DİSK, KESK, KAMU-İŞ TÜRK-İŞ, Tabip Odası, Eczacılar Odası, TEMAD, Atatürkçü Düşünce Denekleri, Spor kulüplerimizin taraftarları, İş Dünyasının Dernekleri ve hemşeri dernekleri gibi, daha burada sayamadığım birçok kurum ve kuruluş, tabi ki evlerinden çıkarak kendilerine en yakın vapur iskelesine, sahil kenarına gidecek 7’den 77’ye tüm İzmirlilerle birlikte, laikliğe sahip çıkmak için Perşembe akşamı saat 21.00’da Güzelbahçe’den, Mavişehir’e kadar olan sahil bandında el ele verecek ve Türkiye laiktir laik kalacak sloganını birlikte atacağız. Laikliği savunan, Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızı, 5 Mayıs’ta İzmir’in sahillerine çıkmaya, el ele vermeye davet ediyoruz. Bu eyleme, CHP dâhil hiçbir kurum kendi kurumunu temsil eden flama ve bayrakla katılmayacak, eylemdeki tek bayrak ay yıldızlı bayrağımız olacak. Bu eylemde, Ortak paydamız olan yüreğimizdeki Atatürk ve cumhuriyet sevdamızla birlikte  zincirde bulaşacağız ” dedi.

“Görsel şölen yaşanacak”


Yüksel,  5 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eyleminde,  saatler 21.00’ı gösterdiğinde zincirin oluşturulması için el ele tutuşulacağı ve 5 dakika boyunca sadece ” Türkiye laiktir laik kalacak” sloganının atılacağını, saat 21.05’de de İnsan zincirine katılanların ellerindeki meşaleleri yakarak görsel bir şölende yaşatılacağını da söyledi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.