Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümü

Taksim’de saat 19:00’da başlayan Gezi olaylarının 3. yıl dönümü mitingi İstiklal Caddesi’nde yapıldı. Polis Gezi Parkı’na girişe izin vermedi. Ankara, İzmir ve birçok ilde de gösteriler düzenlendi.

Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümü mitingi Taksim'de

Gezi Parkı olaylarının 3’üncü yıl dönümü nedeniyle aralarında CHP’li Eren Erdem’in de olduğu göstericiler, İstiklal Caddesi’nde toplandı. Polis, göstericilerin Taksim Meydanı’na çıkışına izin vermedi.

CHP Gençlik Kolları, polisin geniş güvenlik önlemleri almasına karşın, Taksim Dayanışması ile birlikte bu akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’nda toplanacaklarını duyurmuştu.


Gezi Direnişi 3. yılında pek çok ilde anıldı. Baskılara ve ölümlere karşı demokrasi için “Bir Aradayız, Buradayız” diyerek bir araya gelen halk pek çok noktada engellemelerle karşı karşıya kaldı. İstanbul’da Taksim yurttaşlara kapatıldı. Eskişehir’de yaşasaydı bugün mezun olacak olan Ali İsmail anıldı. Direniş’in 3. yılında Demokrasi Cephesi için çağrı yapıldı.

CHP’li bazı milletvekilleri, Gezi olaylarının 3. yılı nedeniyle Meclis’te eylem yaptı. Milletvekilleri “Gezi’yi unutmayacağız, unutturmayacağız” dediler.

CHP'li bazı milletvekilleri, Gezi olaylarının 3. yılı nedeniyle Meclis'te eylem yaptı. Milletvekilleri "Gezi'yi unutmayacağız, unutturmayacağız" dediler.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarından hazırlanan pankartlarla TBMM’deki muhalefet kulisinde toplanan CHP milletvekilleri, daha sonra basın kapısı önüne gelerek, sloganlar attı.

CHP'li bazı milletvekilleri, Gezi olaylarının 3. yılı nedeniyle Meclis'te eylem yaptı. Milletvekilleri "Gezi'yi unutmayacağız, unutturmayacağız" dediler.

Dün geceden beri bölgede önlem alan polis, Gezi Parkı’na girişe izin vermiyor.

Taksim Gezi Parkı saat 13:30 itibariyle girişlere kapatıldı. Parkta bulunan vatandaşlar polisler tarafından dışarı çıkarıldı. Etrafı bu sabahtan itibaren yerleştirilen bariyerlerle çevrilen parka girişlere izin verilmiyor. Parktaki çevre düzenlemesinden çalışan belediye işçileri ve sivil polisler dışında içeriye kimse alınmıyor. Çok sayıda TOMA da park çevresinde önlem amaçlı olarak bekletiliyor.

Kılıçdaroğlu: Gezi’de bir diktatöre diz çöktürdüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz türkülerle, şarkılarla, oyunlarla Taksim Meydanı’na çıktı. Zekâsını, bilgisini, aklını kullanan bütün gençlere teşekkür borçluyum. Onlar hiç kimsenin vermediği dersi bir diktatöre verdiler ve diz çöktürdüler” diye konuştu.

Haberler>Gündem>Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Ramazanoğlu'na sert sözler Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Ramazanoğlu'na sert sözler

Kılıçdaroğlu’nun Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümüyle ilgili konuşması:

“Ve Gezi’nin 3’üncü yıl dönümü. Gençlerimiz türkülerle, şarkılarla, oyunlarla Taksim Meydanı’na çıktı. Zekâsını, bilgisini, aklını kullanan bütün gençlere teşekkür borçluyum. Onlar hiç kimsenin vermediği dersi bir diktatöre verdiler ve diz çöktürdüler. Olay iki ağaç değil, binlerce ağaç. O fidanlarımızın her biri birer ağaçtı. Ne istiyorlardı; bizim yaşam tarzımıza, kimliğimize, inançlarımıza müdahale etmeyin diyordu. Özgürlük patlamasıydı. Gezi eylemini başlatan, büyüten ve sürdüren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

İki büyük yalanla Gezi protestolarını kırmak istediler. Birincisi camide içki içtiler yalanı. Caminin imamına zorla ifade verdirmeye kalktılar, adam dedi “Ben din adamıyım, nasıl yalan atayım.” İkincisi Kabataş’ta başörtülü kadına ve çocuğuna saldırdılar yalanı. 70-80 kişi başörtülü bir kadına saldırdı herkes izledi. Yandaş medya yazıyor, “Kadınlar bağırıyor, erkekler vuruyordu.” Ne yaptı bu çocuklar, ellerinde silah mı vardı? Ellerinde gitar vardı. Orman gibiydi Gezi eylemleri. Birbirinden farklılardı ama aynılardı. Hep beraber Türkiye’nin güzelliği ve mutluluğu için mücadele ettiler.”


CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, Gezi direnişinin Türkiye tarihine koymuş olduğu tavrın altın harflerle yazıldığını söyledi. Bingöl, Gezi olaylarının darbe olduğu iddialarının yalan ve algı oluşturmaya yönelik olduğuna dikkati çekerek, “Bunun en son örnekleri camide içki içildiği yalanı ve ‘Kabataş’ta başörtülü bacımıza saldırdı’ yalanıyla ortaya çıktı. Bu kesinlikle en ufak bir darbeyle alakası olmayan masum, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın Taksim’i, Gezi Parkı’nın korumak adına iyi niyetli girişimden başka bir şey değildir. Alında olayı o boyutlara getiren ve o sonuçlara ulaştıran iktidarın ortaya koyduğu yaklaşımdır” diye konuştu. Halkın baskı ve şiddetle yıldırılamayacağını vurgulayan Bingöl, Gezi bilincinin Türkiye’de yerleştiğini ve bu bilinci söküp atmanın mümkün olmadığını kaydetti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Gezi olaylarının, susturulmuş kitlelerin sokakta kendine söz hakkı araması olduğunu belirterek “Gezi direnişi ‘bir anlıktı, oldu, bitti’ diyenlere inat hepimiz biliyoruz ki bu direniş her geçen gün Cerattepe, Karaman’da ve bütün çevre talanında yolsuzluğa, hırsızlığa karşı isyanda sesi yükselerek artmaktadır. Bu direniş, bu ses her geçen gün yükselmektedir. Bizim yolumuz Gezi’de kaybettiğimiz güzel çocukların yoludur” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın, polis tarafından boşaltılmasını ve bazı oda yöneticilerinin gözaltına alınmasını eleştirdi. Sarıbal, Gezi olaylarının yıl dönümünde böyle bir durumun yaşanmasının manidar olduğunu ifade ederek, iktidarın hukuksuz uygulamalarından vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

Mimarlar Odası’na Gezi’nin 3. yıl dönümünde gözaltı

Gezi Parkı olayları: Gün gün neler yaşandı?

Gezi Direnişi’ni göz ardı eden medya Kanada’da tez konusu


Tepki vermediğimiz için bu hale geldik!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.