Hakkari Çukurca’da çatışma: Son durum 8 asker şehit

Hakkari Çukurca’da Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit düştü. Çatışmaya destek için giden Kobra helikopterinin teknik bir arıza sonrası düşmesi sonucunda da 2 asker daha şehit oldu. Toplam 8 asker şehit oldu.

Hakkari Çukurca'da çatışma: Son durum 8 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı’ndan 8 askerin şehit olduğu olay ile ilgili açıklama yapıldı. Çığlı Üs Bölgesi’nde çoğunlukla Kayseri Komando Tugayı’ndan askerlerin bulunduğu öğrenildi. Saldırı sonrası çatışmalarda 15 terörist öldürüldüğü bildirildi.

Hakkari Çukurcu’dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Hakkari’nin Çukurcailçesi Çığlı Üs Bölgesi’nde çıkan çatışmada bu sabah 6 askerimiz şehit oldu, 2 pilotumuz da bölgeye desteğe giden helikopterin düşmesi sonucu şehit oldu. Askeri kaynaklar, Hakkari Çukurca’daki çatışmalarda 15 teröristin öldüğünü bildirdi. 


Genelkurmay’dan yapılan son dakika açıklaması

“13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


Düşen helikopterin kaza sebebi araştırılıyor

6 şehidin verildiği Çığlı Üs Bölgesi’nde çoğunlukla Kayseri Komando Tugayı’ndan askerlerin bulunduğu öğrenildi. Bölgede düşen, 2 pilotun şehit olduğu Kobra tipi helikopterin ise Sikorsky koluna korumalık yaptığı belirtiliyor.  Helikopterin  aciliyet nedeniyle tüm teknik hazırlıkları yaptıktan sonra havalanıp havalanmadığı da araştırılıyor. Net durumun kaza kırım raporuyla ortaya çıkacağı ifade edildi.

Askeri kaynaklardan alınan habere göre Hakkari Çukurca’daki acı olay sonrası Şırnak bölgesinde devam eden sıcak takip ve  çatışmalarda bu sabah saat 07.00 itibariyle toplam 15 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Son dakika haberleri: Çukurca’da helikopter hareketliliği görüldü!

Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çığlı bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel birlikler sevk edildi.

PKK’lı teröristlerin Çığlı askeri üs bölgelerine ateş açmasıyla başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgede yoğun helikopter hareketliliği başlarken, Hakkari yönünden gelen Kobra ve Sikorksky helikopterler Çığlı bölgesine doğru gitti.

Şehitlerin isimleri

İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte  Gaziantep’in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi’nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammed Arı (30) şehit oldu.


Hakkari Çukurca’dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.