Whatsapp görüntülü görüşme geliyor!

Whatsapp, herkesin merakla beklediği görüntülü arama özelliğini test etmeye başladı. Telefon konuşmalarında görüntülü arama dönemi yaygınlaşacak.

Whatsapp görüntülü görüşme geliyor!

Whatsapp, görüntülü arama özelliğini test etmeye başladı. Geçtiğimiz dönem sesli arama ile gelen yenilikler ile dosya gönderme, link ön izleme gibi bir çok yeniliği hayatımıza sokmuştu. Şuan test edilen görüntülü görüşme sistemi çok yakında tüm kullanıcılar için yayınlanmış olacak.

Bundan sadece birkaç yıl öncesine kadar yalnızca mesajlaşma ve fotoğraf göndermek için kullandığımız WhatsApp uygulaması, gelen güncellemelerle telefon operatörlerine kafa tutar hale geldi. Öncelikle sesli arama özelliğine kavuşan mobil uygulama, ardından görüntülü konuşma özelliğine sahip olacağı yönündeki söylentilerle gündeme geldi. Yaklaşık bir yıldır ortalıklarda dolaşan bu söylentilerin, WhatsApp’ın bazı beta kullanıcılarına görüntülü konuşma özelliğini sunmasıyla birlikte doğru olduğu anlaşıldı. Görüntülü konuşma özelliğinin beta kullanıcılarının kullanıma sunulmasının ardından başlayan bekleyiş devam ediyor. Bu özelliği bir süre denedikten sonra kullanıma kapatan WhatsApp, bu günlerde görüntülü konuşma özelliğiyle yeniden gündeme geldi.


Paylaşılan görsele göre; Arama butonuna tıklanınca sesli arama ve video arama şeklinde seçenekler bizleri bekliyor olacak. Şuan Dünya’nın bir çok yerinde farklı kullanıcılarda olan bu buton, ne yazık ki çalışmıyor olsa da çok yakında tüm kullanıcılar aktif olarak kullanacak gibi görünüyor.

whatsapp görüntülü konuşma sohbet özelliği güncelleme

Yaklaşık 6 aydır bu özelliği geliştirmek adına uğraşan WhatsApp, görüntülü konuşma özelliğinin yeniden beta kullanıcılarının kullanımına sunulduğunu duyurdu. Video Araması olarak isimlendirilen bu özelliğin kendi mesajlaşma uygulamalarına eklendiğini duyuran beta kullanıcıları (2.16.80 sürümü), görüntülü konuşma özelliğinde bazı küçük değişikliklerin olduğunu da fark etmiş.

whatsapp video call görüntülü konuşma sohbet

Bununla da ilgilenebilirsiniz: Google, Samsung ve Sony akıllı kontak lenslerle dikkat çekiyor

6 ay önce kullanıma sunulan sürümünden daha gelişmiş olarak geri dönen Video Araması, birkaç aylık beta kullanımının ardından tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Video Arama özelliğinin de gelmesiyle operatörleri iyice zorlayacak olan WhatsApp, tüm operatörlerin kökünü kazımayı hedefliyor.

Whatsapp mı Skype mı?

Siz Whatsapp’ı mı tercih edersiniz yoksa Skype’ı mı? Eğer interneti fazla sömürmez ise Whatsapp Skype’a çok büyük bir darbe vuracak gibi duruyor.


Skype

Windows Live Messenger’in (MSN) yayından kaldırılması ve Microsoft’un satın almasının ardından dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Skype ile sesli, görüntülü konuşmalar yapılabiliyor. Özellikle yurt dışı aramaları için çok sık tercih ediliyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen Skype’ın arayüzü de oldukça kullanışlı. Windows, Mac, iOS, Linux gibi platformlarda da kullanılabilen Skype hesabınıza istediğiniz yerden giriş yapabiliyorsunuz.

Facebook Messenger

Facebook Messenger, hem sesli hem görüntülü arama özelliği olan bir uygulama. Facebook hesabı olan herkes akıllı telefonlarında, tablet veya kişisel bilgisayarlarında görüntülü sohbet edebiliyor. Skype kadar rağbet görmese de görüntü ve ses kalitesi son derece kaliteli.

Viber

Tüm platformlarda kullanabileceğiniz Viber uygulaması ile ister görüntülü ya da sesli sohbetler yapın isterseniz de anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanın. Viber sayesinde arkadaşlarınızla sadece sohbet etmekle kalmaz video, resim gibi dosya paylaşımları da yapabilirsiniz. Ayrıca bas-konuş özelliği sayesinde hızlıca ses kaydınızı da gönderebileceğiniz Viber uygulamasını bilgisayarınıza da yükleyip telefonunuzu elinize almanıza gerek kalmadan mesajlaşmaya devam edebilirsiniz.

Tango

Geniş kapsamlı birçok özelliğe sahip olan Tango hem bir mesajlaşma hem de bir sosyal ağ uygulaması diyebiliriz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Tango ile yeni arkadaşlar bulabilir veya sesli ya da görüntülü sohbetler yapabilirsiniz. SMS yöneticisi olarak da kullanabileceğiniz Tango ile yeni oyunlar da keşfedebilmeniz mümkün.

Hangouts

Google’ın görüntülü sohbet için geliştirdiği bir servis olan Hangouts’un Android uygulaması ile arkadaşlarınızı sesli, görüntülü arayabilir; grup görüşmeleri yapabilirsiniz. Fotoğraf, video veya konum paylaşma gibi özellikler de bulunan Hangouts’u ayrıca SMS yöneticisi olarak da kullanabilirsiniz.

Face Time


Mac için FaceTime bir iPad, iPhone, iPod touch veya yerleşik FaceTime kamerası olan bir Mac’ten istediğiniz kişiyle sesli ve görüntülü konuşmanıza olanak tanıyor. Ancak yalnızca iOs cihazlarda karşılıklı olarak kullanılabiliyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.