Astroloji: 5 Haziran İkizler Yeni Ay’ı: Değişimin ayak sesleri

5 Haziran Pazar günü saat 06:01’de İkizler burcunun 14. derecesinde bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Gökyüzünde Yeni Ay oluşurken değişken burçlarda oldukça stresli oluşumların, değişimlerin habercisi olan değişken büyük kare açı kalıbı aktif hale geçecek.

Astroloji: 5 Haziran İkizler Yeni Ay'ı: Değişimin ayak sesleri

Astroloji: 5 Haziran İkizler Yeni Ay’ı

Hayatımızda bir şeyler değişmeye başlıyor farkında mıyız acaba?

Son zamanlarda bir problemle karşılaştığımızda ondan tamamen kaçmışsak, görmezden gelmişsek, sorunlarla  yüzleşmeyip halının altına süpürdüysek eğer; bu yeni ayın getireceği yeni oluşumlarla hepimizde kafa karışıklığı, hedef belirsizliği, amaçsızlık oluşmaya başlayacaktır. Huzursuzluğumuz, sürekli bir şeyleri değiştirme ve istediğimiz gibi oldurtma çabalarımız, somut ve kalıcı, güvenli herhangi bir şeyi  gerçekten kazanmamızı zorlaştıracak. Büyük kare açı kalıbının etkisi ile adeta dört tarafımızdan ayrı ayrı çekiştiriliyor hissine kapılabiliriz.

Hayatımızın bir alanında bir işi rayına koysak bir başka alanda problemle karşılaşıyoruz, tam orayı hallettik derken bir bakmışız bir başka alan alarm vermeye başlıyor… Tutarsızlığımız ve çok kolayca yön ve amaç değişikliği yapıyor oluşumuz da cabası… Odaklanmaya ihtiyacımız var, düşüncelerimiz ve eylemlerimiz dağınık ve oldukça endişe doluyuz hepimiz… Eylemlerimizin ifadesi Mars  Akrep burcundaki yolculuğu ile  bize biraz olsun tutarlılık verecek ama retro oluşuyla “önce bi geçmişin hesabını ver bakalım” diyor.


Mars, Haziran ayı sonuna dek Akrep burcunda retro hareketine de devam edecek. Bu süreç boyunca geçmişteki eylemlerimize bir dönüp bakalım özellikle bu yıl Ocak ve Şubat aylarında neler yaptık? Yapabileceğimiz halde erteledik? Ya da yanlış eylemlerimizle kimlerin canını yaktık acaba? Kapatılmamış hesaplarımız varsa önce bir onları ele alalım ancak birilerinin dolduruşuna gelmeden, körü körüne, fanatikçe eylemlerde bulunmadan, kendi kendimizi kandırmadan yapalım bunu. Sonrasında Mars Yay burcuna geçtiğinde bu sefer Neptün’le kare açı yapacak ki bu direkt bize hayal kırıklığı, pişmanlık yaşatabilir ve maalesef bu sefer iş işten geçmiş de olabilir. Bu yüzden aman sırf kendimize güvenliymiş gibi sahte bir kimliğe bürünmeden, eksikliklerimizi bir fark edelim ve hızla bunları telafi etme yolunda adım atalım.

Yeni ayın Neptün ile yapacağı zorlayıcı görünüm gerçeklerden kaçma eğilimi içerisinde olacağımıza, kendimize olan güveni çok çabuk kaybedeceğimize, amaçsızca boş işlerin peşinden koşarak zaman ve para kaybedebileceğimize, aldatma ve aldatılmalara açık olabileceğimize, duygusal olarak bir öyle bir böyle dengesiz davranabileceğimize işaret ediyor.

Kendimizi “kader kurbanı” olarak görmemiz söz konusu. Bu olumsuz düşünce tuzaklarına kapılmayalım olur mu? Dışarıda ne kadar olumsuz, değişken ya da engelleyici koşullar olursa olsun bizim kendimizle olan ve evrenle olan ilişkimiz, düşünce yapımız ve olayları olumlu açıdan ele alıyor oluşumuz esas olan. Depresyon tuzağına düşmemiz an meselesi ancak bundan kendimizi kurtarmak da yine bizim elimizde. Elimizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra, olanı olduğu gibi kabul edebiliyor muyuz acaba? Bunu bir soralım kendi kendimize bu yeni ayda.

İkizler Yeni Ayı Venüs kavuşumlu olacak. Bu ne anlama geliyor?

Normal şartlarda Venüs’ün iyicil etkisi ile yeni ayda olumlu gelişimleri beraberinde getireceğini düşünebiliriz ancak İkizler burcundaki Venüs, Jüpiter  Neptün ve ay düğümleri ile kare, Satürn ile karşıt açıda. İyimser olmasına iyimseriz hatta geleceğe dair umut da taşıyoruz ama sanki biraz gerçeklerden kaçıyoruz. Tutamayacağımız sözler veriyor olabiliriz. Olayları abartıyoruz sanki. Bol bol laf var, vaat var ama icraata geçmekte zorlanıyoruz maalesef.  İlişkilerimiz başta olmak üzere her alanda bir yeri toplarken bir yeri dağıtmaya başlıyoruz hayatımızda, tıpkı züccaciye dükkanına giren filler gibiyiz.

Planlarımız, projelerimiz bir yere oturmuyor hep yeniden ele alıyoruz. Ne kendimize ne karşımızdakine ne de bizi yönetenlere güvenimiz kalmadı sanki son zamanlarda. Kafamız karmakarışık, uzun vadeli hedefler yapamıyor günü kurtarmaya çalışıyoruz. Kararlı ve hedef yönelimli düşünemediğimiz için de planladıklarımızı bir türlü hayata geçiremiyoruz. Sizce böyle anlarda kişi çıkışı nasıl bulabilir?


Kendi kendimize mücadele edebilme gücünü ve azmini bulduğumuz anda İkizler Yeni ayı zorlu ve mücadele içinde geçen bir dönemin sonuna gelip, gerçekleşecek değişimlerden kazançlı çıkabileceğimizi de söylüyor bizlere… Yeter ki kendi kendimizle yüzleşme cesaretini bulup, neyi neden “eksik ya da yanlış” yaptığımızı iyi analiz edelim, yetersizlik ve değersizlik duygularının bizi esir almasına izin vermeyelim. Beklentimiz dışında gelişen olayların etkisi ile “ne kadar kadersizim, şanssızım, zaten bu işim de  iyi olsa şaşardım ” gibi motivasyonumuzu düşürecek, depresif hissetmemize yol açacak düşünceler ancak gelişim ve dönüşümümüzün önünü tıkayacaktır.

mevlana celaleddin rumi üzülme der

Kanatlarımızı olumlu yeniliklere, değişimlere ve dönüşümlere açtığımız; yeniliklerin ve değişimlerin hayatımıza güzellikleri getireceği güzel bir Yeni Ay dönemi diliyorum hepimize; sevgi ve umutla, gökyüzü rehberimiz olsun…

***

Astroloji: 2016’da en çok hangi burçlar etkilenecek?

Astroloji: 2016’da yükselen burcunuza göre sizi ne bekliyor?


2016 Astroloji Analizi: Türkiye’yi nasıl bir yıl bekliyor?